RADUJETE LI SE ``STATUSU KANDIDATA``?

RADUJETE LI SE ``STATUSU KANDIDATA``?

• Presrećan/na sam! Živela EUropa!!!

• EUropa - nikada! Nesrećan/na sam zbog dobijanja``statusa``

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Може, али чини ми се да у случају Србије то неће дуго трајати, јер вукови се радују овци.

Samo vas da ne pojedu... forum bi postao dosadan...
sad2.gif

Samo vas da ne pojedu... forum bi postao dosadan...
sad2.gif
Oвца прати вука бојећи се да јој вук не поједе траву, а не размишља да вук њу може да поједе.
Ето укратко о политици коју такви попут тебе заговарају.
А да вас човек пита шта има Србија од свега тога?
Нико од вас не зна да одговори.

Poslednja izmena:
А шта има Србија од тога да не иде ЕУ курсем?
Просперитет, сигурну будућност и што је најбитније неће бити полигон за компликоване оперције великих сила.
Уласком Србије у ЕУ треба очекивати даљи економски пад, несигурну будућност, још већи пад наталитета, смањење образованости становништва, на дуже време најјефтинију радну снагу Европе, и постајемо интересантни Великој Британији, Турској и Русији као могући фактор дестабилизације Европске уније.

Ne mogu da kažem da mi nije drago što smo dobili status kandidata, jer bi to navodno trebalo da udvostruči priliv novca iz EU, mada slaba vajda dok se ne vidi na delu... Fina uteha za narod, ali dok ne počnu pregovori, neću biti preterano zadovoljan zbog te evrointegracione politike, jer je Hrvatskoj trebalo 8 godina da iste završi i uđe u EU. A kod nas teško da će isti početi jer pre svega nemamo ni objektivno definisanu granicu.

А шта ће тим новцем да се купује? Шта то Србија производи па ће унија повећати своју потрошњу у нашој земљи за 100%?
Неко може да каже како ће се отварати нове фабрике...добро, да ли стварно мислите да ће неко да улаже у фабрике и нова радна места а да му првенствени циљ није профит који не може да оствари на другом месту? Наравно да неће, то је капитализам.
Додуше, на другим местима никоме не нуде бесплатну радну снагу ( "субвенције државе"!), па је то прилично добар разлог. Систем : ево ти кредит који ћеш да потрошиш плаћајући моје раднике који ће мени доносити профит а после ће овце из твоје државе да враћају тај кредит док ћеш ти да се башкариш на неким острвима хавајским...

Kao prvo da li ljudi uopste znaju sta znaci "uci u evropu"? Raduju se necemu sto neznaju sta uopste znaci. Mislim da ce nas status kandidata trajati vecno. Vucice nas za nos ko kako stigne i brisati cipele sa nama dok nam se ceo svet smeje kako smo glupi sto to trpimo.

Kako i mozemo biti pametni kada se srpski mozgovi truju kojekakvim glupostima tipa spanske serije, turske serije, indijske serije(ovo je stvarno vrhunac!), zvezde granda... Da ne skrecem sa teme o ovome cu u posebnoj temi.
Da li ljudi misle da ce nam posle ulaska u Evropu biti bolje? Evo mog odgovora- NECE!

Pogledajte sta se desilo sa Grckom.
Nekada najveca svetska sila(anticka grcka) sada je propala i o nekadasnjoj velicini svedoce samo anticke rusevine koje grcki gradjani gledaju sa tugom posto znaju gde su stigli-na dno.
Tako je i sa ostalim clanicama. Zasto nisu propale dok su bile van Evropske unije?

Ja sam protiv ulaska u evropu i uvek cu biti(nemojte misliti da sam nepismen,pisem evropa malim slovima iz nepostovanja). Srbija ne treba da udje u evropu, Srbija je u evropi vec vekovima! Srbija je Evropa!!!! Radije cu ziveti u velikoj i jakoj "neevropskoj" i nenatovskoj Srbiji nego u maloj evropskoj Srbiji!

Već nam se svi smeju dok mi možemo samo da plačemo ;)

Ne treba nam Grčka , evo je hrvatska koja je tek dogmizala do predsoblja , a već počelo od poskupljenja , zabrana i oduzimanja i ono malo što je bilo njihovo , a ako ćemo samo na kilometar dalje , eno je i Slovenija kako je prošla i koja beda je ustvari zadesila.

Ne zaboravimo , bar mi koji smo i mrdnuli iz ove zemlje bilo gde , a da to nije letovanje , kako par država iz EU brine za svoje , velikim slovima SVOJE građane , a na uštrb svih ovih malih, malecnih na koje su stavile svoje šape : od duplo jeftinijih proizvoda na petoduplo veća primanja , do svake prednosti za njih , a opet na uštrb ovih mravića koje po potrebi uvrste do svojih nogu.

Za iole misleće - dovoljno.

Браво...кључно питање је економија, а не ЕУ/НЕ ЕУ.

Pitanje svih pitanja je odlazak DSa i njegovog sistema uzurpacija i privilegija sa vlasti i političke scene.

U ovom trenutku ina mnogo fingiranih ili režiranih sukoba poputonog između Čede i Mrkonjića ili NVO i Demokratske stranke ali su sve to nameštaljke koalicionih partnera za potrebe animiranja glupljeg dela biračkog tela.

Ono što još ne mogu tačno da razaznam jeste da li je Vučićev napad na Dačića pokušaj da se SPS odvoji od DSa kako bi to mesto zauzeo SNS ili obračun novopečenih europejaca oko biračkog tela?

Pa ne mogu da shvatim da neko ce pre da sedi u bedi i prljavstini i da nema ni jedan pravi autoput i da pati u svojoj gluposti , nego da pusti da mu neko drugi to isfinansira ko je sposoban i napravi nesto i posle radis tu... Stalno price, ne ulazu za dzabe, za profit, ce da te teraju da radis... Ne, bolje je da sedis u ovoj cigan maloj od drzave i da zivis ko u srednjem veku izolovan sa primitivnim ljudima i zaostalom tehnologijom, gde nista ne stize i ne isporucuje niti ima... Drzi se za Beograd , to je maksimalni dobac srpske civilizacije :D

Poslednja izmena:
Za Srbiju je spas ulazak u EU,zato sto mi ne umemo da napravimo normalnu Evroipsku drzavu.Ne ume niko na Balkanu,pa cak ni ti Slovenci,oni su me posebno razocarali.Grcka nikad nije bila razvijena ,savremena,drzava.Nikad.Bili su lazovi i prevaranti,u EU su usli falsifikujuci bilanse,i na kraju su propali sto je i logicno.Nema tu teorije zavere,ne mozes bre da varas i prevaris ozbiljne evropske narode,pa najbolje univerzitete imaju oni a ne mi,idemo da se kod njih skolujemo a mislimo da smo pametniji i da mozemo da ih prevarimo.Teska zabluda,ali glup covek,kakvi smo mi,ne moze da shvati da je glup,zato i propada.Ustvari samo dodjes na mesto koje ti po zaslugama pripada.A mi smo tu gde smo zasluzili,kao i Grci,kao i svi ostali na Balkanu.

Радују се само они жути лимуни, који од целокупне шпанске серије зване ''Србија у ЕУ'' .... имају само - дебелу личну корист
Док хипнотишу народ са ЕУ, краду, отимају, где год стигну. Њиховој грамзивости нема краја, све им је мало, иако живе као буржуји
Колико су увећали своје лично богатство толико су осиромашили народ, урнисали га потпуно

Зашто би се обичан грађанин Србије радовао ?
Да ли зато што су нам накачили највећу шаргарепу на штапу ?
Што ћемо као званичан кандидат за улазак у ЕУ - тек трпети нове притиске, захтеве, ултиматуме ...
Што ће жути лимуни на све пристајати, а за узврат ће народ још више да се злопати, још теже да живи ...
Што ће наставити да распарчавају Србију, све док је не сведу на - пашалук ?
Обичан човек се овоме може радовати само ако је дебело зрео за ''Лазу''

Ако ови жути поново победе на изборима, живот ће нам од њиховог ''сока'' званог ЕУ - бити још киселији

file.php

Србија за будуће, наводно, чланство у ЕУ, може само да очекује ово

file.php

Pa sve polazi od naroda... Nas narod je veoma inteligentan,a opet glup. Ameriku cine 80% ljudi sa iq-om manjim od 80, a Srbiju cine 90% ljudi sa iq-om vecim od 100! Ipak,mi smo gluplji od njih... Zasto? Pa zato sto ne razmisljamo svojom glavom, lakoverni smo,sujeverni,zavidni... Sve dok smo takvi ne mozemo napredovati. Trebamo biti slozni i imati hrabrosti da nesto promenimo,a to danas nije osobina Srba.
Prvo se treba osloboditi vladajuce koalicije koja se svim snagama stegla za svoje fotelje i ne da vlast. Kada se taj problem resi onda treba odbiti EU, odbiti sve uslove koje postavljaju, zahtevati(ne moliti) i samo zahtevati prava na Kosovu, dovesti strane investitore(ali ne prodati Srbiju), poraditi na Turizmu i otvaranju novih radnih mesta i spreciti odlazenje mladih u inostranstvo... Evropska Unija ce samo isisati iz Srbije i ono malo jada sto je ostalo i odbaciti je kao stare,pocepane carape...

Oвца прати вука бојећи се да јој вук не поједе траву, а не размишља да вук њу може да поједе.
Ето укратко о политици коју такви попут тебе заговарају.
А да вас човек пита шта има Србија од свега тога?
Нико од вас не зна да одговори.

Србија има већи прилив страног капитала(нове инвестиције), што аутоматски вуче нова радна места за све оне које ништа не раде и чекају да им кинта падне са неба, што даље наговештава на виши животни стандард од тренутног. Сигурно неће да нам поново уводе визни режим.

А шта Србија има од тога ако прекине евро-интеграције?
Одмах прескочи питања да губи суверенитет и територијални интегритет, јер свака држава унутар ЕУ има одређене границе, има своју власт, поред евопских има и своју скупштину и парламент. То што ћемо покварити односе са Конузином, не значи да ћемо покварити односе и са Русијом, јер је ЕУ највећи економски партнер Русије, итд.

Србија има већи прилив страног капитала(нове инвестиције), што аутоматски вуче нова радна места за све оне које ништа не раде и чекају да им кинта падне са неба, што даље наговештава на виши животни стандард од тренутног. Сигурно неће да нам поново уводе визни режим.

А шта Србија има од тога ако прекине евро-интеграције?
Одмах прескочи питања да губи суверенитет и територијални интегритет, јер свака држава унутар ЕУ има одређене границе, има своју власт, поред евопских има и своју скупштину и парламент. То што ћемо покварити односе са Конузином, не значи да ћемо покварити односе и са Русијом, јер је ЕУ највећи економски партнер Русије, итд.
Srbija ima povlastica u tregovinskim odnosima sa R.Federacijom, ukoliko postane clanica EU gubi privilegije i posluje pod istim uslovima kao i sve ostale clanice unije.
Vi nikako da naucite jedno,politicka elita u Srbiji nema iskrenu zelju da prikljuci Srbiju EU,kao sto nema zelju da ucini nesto konkretno za ovaj narod,da samnji korupciju ,kriminal,..
Koriste naziv EU u svojoim politickim promocijama kao sargarepu na stapu zaludjenom birackom telu

Pa sve polazi od naroda... Nas narod je veoma inteligentan,a opet glup. Ameriku cine 80% ljudi sa iq-om manjim od 80, a Srbiju cine 90% ljudi sa iq-om vecim od 100! Ipak,mi smo gluplji od njih... Zasto? Pa zato sto ne razmisljamo svojom glavom, lakoverni smo,sujeverni,zavidni... Sve dok smo takvi ne mozemo napredovati. Trebamo biti slozni i imati hrabrosti da nesto promenimo,a to danas nije osobina Srba.
Prvo se treba osloboditi vladajuce koalicije koja se svim snagama stegla za svoje fotelje i ne da vlast. Kada se taj problem resi onda treba odbiti EU, odbiti sve uslove koje postavljaju, zahtevati(ne moliti) i samo zahtevati prava na Kosovu, dovesti strane investitore(ali ne prodati Srbiju), poraditi na Turizmu i otvaranju novih radnih mesta i spreciti odlazenje mladih u inostranstvo... Evropska Unija ce samo isisati iz Srbije i ono malo jada sto je ostalo i odbaciti je kao stare,pocepane carape...

Ti li si Krasnici Spaci,samo si se maskirao.Ljisica jedan.:D :D :D

Pa trenutno je stanje u Srbiji bolje od vecine clanica Eu(ako ovaj jad mozemo da nazovemo dobrim,pa vi vidite)! Sad smo dobili zeleno svetlo ali ne za napredak,vec za propast! Neka nam je Bog na pomoci... Mislim da se svi Srpski velikani koji su dali zivot za otadzbinu sada prevrcu u grobu. Zbogom Srbijo...

А што лепо не напишеш које су то европске државе које су у бољем стању од Србије? Прво што је Србија једна од најнестабилнијих држава у Европи по питању безбедности. Где неко може да те поломи/убије само због тога што имате различита мишљења. Да ли Италија, Француска, Британија, Норвешка, Шведска имају нижи животни стандард од Србије? Не бих рекао. Чак и Литванија, Летонија, Естонија, Чешка, Пољска(итд) имају виши стандард од нас, иако се већина тих држава релативно скоро прикључила ЕУ. Ми смо у рангу можда Бугарске и Румуније које су тек 2-3 године у ЕУ, па наравно да не може да се побољша стање преко ноћи.

Back