Hoce li se i danas okupljati...

"Nastavlja se okupljanje podrške Dijani Hrki ispred Narodne skupštine. Sutra će se u tom Domu raspravljati o Leks specijalisu koji bi omogućio prodaju Generalštaba u bescenje, razgovaraće se o biračkom spisku, a biće saslušani i kandidati za formiranje novog REM-a. Teško da su u skorijoj prošlosti postojali značajniji i veći dani. Vreme je da potražimo svi zajedno državu koja se izgubila negde između Skupštine i Ćacilenda", objavili su studenti sa naloga FDU u blokadi.

11:50

Kordon policije razdvaja dve grupe kod Skupštine​

Kako se može videti na snimcima Naxi kamera, ispred "ćacilenda" trenutno se nalaze dve grupe ljudi. Jedna grupa je ispred samih šatora, dok druga grupa stoji na pešačkom prelazu na početku Bulevara kralja Aleksandra. Čini se da dve grupe razdvaja kordon policije.

11:25

Puni se "ćacilend"​

Šatorsko naselje poznatije kao Ćacilend od jutros se puni, pokazuju snimci Naxi kamera.

1762165367-snapshot-e1762165584635.jpg
Foto: Naxi kamere
Kako navodi N1, grupe ljudi dolaze organizovano iz Pionirskog parka i ulaze na plato ispred Skupštine.

11:01

Novosađani danas kreću za Beograd zbog Dijane Hrke​

Zborovi građana Novog Sada pozvali su Novosađane da danas krenu ka Beogradu kako bi dali podršku Dijani Hrki, koja je juče stupila u štrajk glađu. Kako navode Zborovi Novog Sada, okupljanje građana planirano je na parkingu kod Kineske četvrti u 17 časova.

"Novosađani, u auto kolonu, odredište je samo jedno - Beograd", ističu u pozivu i dodaju da građani koji nemaju prevoz da dođu, jer će biti slobodnih mesta u drugim vozilima.

Nijedan normalan Beogradjanin nece da gleda NATO rusevinu u centru svog grada, zato blokaderi moraju autobusima da dovlace podrsku iz Cacka i Uzica, dno dna.
Ja kao rodjeni Beogradjanin cu radije da gledam tu rusevinu, da me podseca na to ko su nam neprijatelji i sta su nam radili, nego sto cu da gledam Trampov hotel, kao simbol pisanja po srpskom narodu od strane Amerike...

Ja kao rodjeni Beogradjanin cu radije da gledam tu rusevinu, da me podseca na to ko su nam neprijatelji i sta su nam radili,
Pa oni sad upravo hoce da rusevina ostane jer su ti neprijatelji, da ne bude da nista nisu uradili.
nego sto cu da gledam Trampov hotel, kao simbol pisanja po srpskom narodu od strane Amerike...
Ne mora biti Trampov, moze i neki drugi, samo da se pametno iskoristi.

Poslednja izmena:
Mora skupljanje, prvo jer je sve to davno plaćeno, ne sme se dozvoliti da se pojave tužbe protiv majića, djokića ili nedajbože protiv bivšeg predsednika Srbije za uzete pare a neispunjene obaveze.
Nego, moraće i da se skače, intelegentna Srbija mora da se jasno distancira od ćacija...pa ne važi slikati ćacije i uzeti pare kao da su blokaderi....znači, skakanje...

Da policija pokaze dokumentaciju tog 'prijavljenog skupa', ko ga je prijavio, kada, kako, ko ga je zaveo u dokumentaciju, pod kojim brojem.

Ali ono, bukvalno odmah, iste sekunde, ne dati im dva dana da falsifikuju dokumentaciju.

Koja teroristicka i mafijaska banda i nagra.

Najpametnije je da ostane kao podsetnik.
A zasto kao podsetnik nisu ostavili rusevine Zezeljevog mosta ili Mosta Slobode u Novom Sadu? Primerenije bi bilo, na Mostu Slobode su neki ljudi i poginuli a Zezeljev most je bio bas simbol zbog vise pokusaja rusenja. Recimo mogli su da sacuvaju i zgradu biseg CK SKJ a ne da je pretvore u poslovni toranj, ta zgrada je ipak bila simbol te propale drzave.

Beograd vec ima jednu izbombardovanu zgradu pod zastitom drzave, Brasovanovu zgradu Komande RV i PVO, arhitektonsko daleko znacajniji objekat od zgrade generalstaba, ni nju niko ne dira jer je pod zastitom a nema svrhe je obnavljati. Dve rusevine kao simbol NATO bombardovanja na 7km rastojanja, da nije malo previse za taj grad?

Uzgred, Beograd je daleko vise izbombardovan 1941-1944, pri tome je poginulo 15-20 hiljada ljudi, ostavili su neki rusevinu kao simbol tog bombardovanja? Rupu i temelje NBS na Kosancicu ipak da ne racunamo, to nije rusevina, tamo se pokusava vec 5 decenija da pravi neki spomenik ali naravno nista nije uradjeno niti ce... i niko od danasnjih dusebriznika se ne brine za to.

Poslednja izmena:
Ja kao rodjeni Beogradjanin cu radije da gledam tu rusevinu, da me podseca na to ko su nam neprijatelji i sta su nam radili, nego sto cu da gledam Trampov hotel, kao simbol pisanja po srpskom narodu od strane Amerike...
Zgrada je inače napravljena tako da izgleda kao kanjon Sutjeske, da se Tita i njegovi podsećaju kako ih iz obruča preko Zelengore izvukao beogradski nadrealista Koča Popović.

Hitler uspeo da od pesnika napravi generala:

CE5F2BB0-5452-4C68-A8F1-1A51783DE804.jpeg

Back