Rad, nerad i odmor

Moj komentar se odnosio samo na jedno razmisljanje, pa je kao i tvoj komentar nepotrebno skretanje sa prave teme.

Važno je doći do razumijevanja...do istine o onome o čemu se priča...ISTINA OSLOBAĐA... :)

Stoga, ne osjećaj se da treba da mi se opravdavaš za svoj komentar, niti da treba da se borimo za to ko je u 'pravu' već jednostavno, pošto smo konverzaciju naveli na ove vode onda bar neka iz tih 'voda' izađe istina. :)

ISTINA OSLOBAĐA.

Moj komentar se odnosio samo na jedno razmisljanje, pa je kao i tvoj komentar nepotrebno skretanje sa prave teme.

Svakako da sam vec napisao odgovor, ali sam imao dovoljno postovanja prema ostalima da se uzdrzim.

Mogu da se slozim sa tobom o opasnosti koja postoji zloupotrebom masina od strane coveka, ali i bez tih masina ljudi su ugrozeni jedni od drugih. U slucaju kada masine stvaraju vrednost smanjuje se potreba za radnom snagom, a gomilaju se te vrednosti koje jednog trenutka dostizu kriticnu masu kada, uslovno receno nesvesni, ljudi moraju da stupe u korelaciju sa ostatkom covecanstva samim tim vec postaju podlozni uticaju, uslovno svesnih, ljudi iz cega proizilazi da masine nisu te koje ugrozavaju ljude. Shvatas?

Da li odmor vežete uz rad ili nerad?
Šta određuje naš odnos prema radu?
Gdje je mjesto jednom, drugom i trećem s obzirom na mentalitet našeg naroda
Koliko formirane društvene vrijednosti utiču na naš stav i odnos prema radu, neradu i da li je odmor sinonim za nerad u našem narodu
Da li smo mi 'lijen' narod jer ne vjerujemo u rad?
A ne vjerujemo jer nas društvo tome ne uči..
Postoji li u našem narodu moralna snaga koja će izmjeniti sveprisutno prebacivanje tereta na drugoga, izbjegavanje obaveza, povećanje kriminaliteta kao izlaz od 'najgoreg i najvećeg' neprijatelja našeg naroda...a to je pošten rad?

Ova pitanja verovatno su mucila i Nemanjice kao prvake u Srba. Jedan od odgovora svakako je bio vezivanje duha (koji landara) religijom i jakom drzavom po ugledu na ostatak, uslovno naprednog, sveta. Pitanje koje se uvek postavlja, a koje od tog "nemirnog duha" ne mozemo sakriti, je koliko je posten rad nagradjen, posto je ovo pitanje za opet nekog "slobodnog duha" najcesce resenje problema je u revolucijama,prevratima i drugim nasilnim promenama ciji smo svedoci kroz vekove. Pomirenje tih duhova se mozda nalazi u nekim opste svetskim pokretima koji bi izjednacili nase razlicitosti sa ostatkom sveta, pa i medju nama samima.

Svakako da sam vec napisao odgovor, ali sam imao dovoljno postovanja prema ostalima da se uzdrzim.

Mogu da se slozim sa tobom o opasnosti koja postoji zloupotrebom masina od strane coveka, ali i bez tih masina ljudi su ugrozeni jedni od drugih. U slucaju kada masine stvaraju vrednost smanjuje se potreba za radnom snagom, a gomilaju se te vrednosti koje jednog trenutka dostizu kriticnu masu kada, uslovno receno nesvesni, ljudi moraju da stupe u korelaciju sa ostatkom covecanstva samim tim vec postaju podlozni uticaju, uslovno svesnih, ljudi iz cega proizilazi da masine nisu te koje ugrozavaju ljude. Shvatas?

Smiješno.
Smiješno je jer se ništa ne može koristiti a da nema posledice izazvane načinom njihovog korišćenja, načinom primjene. Stoga, znajući da je nivo čovjekove Svjesnosti u ovom momentu nuporedivo niži od razorne moći tehnologije (mašine) koju čovjek svojim razumom stvara...možemo zaključiti da ne vidiš poentu...na kraju krajeva...jednom stvorena atomska bomba recimo...morala je i da se upotrijebi (nužno? iz NE-Svjesnosti)...i na ovom nivou Svjesnosti na kojemu je čovjek koji je u moći nad tom mašinom desilo se, kao što će da se desi i u narednoj 'nužnosti' da nas 'mašine' dovedu do samouništenja.
Zašto?
Zato što imaju razornu moć koja se u mnogome razlikuje od razorne moći ruke čovjeka koja može da zada 'šamar' drugom čovjeku...U ovakvoj Svjesnosti o Sebi u kojoj je, čovjek oslobađa ZVIJER iz Sebe kojoj postaje ROB. Zato, da bi tehnologija (mašina) uistinu radila za čovjeka...PRVO, SVJESNOST ČOVJEKA MORA DA ODRASTE NA ZNATNO DRUGAČIJI, VIŠI NIVO...inače...

Smiješno.
Smiješno je jer se ništa ne može koristiti a da nema posledice izazvane načinom njihovog korišćenja, načinom primjene. Stoga, znajući da je nivo čovjekove Svjesnosti u ovom momentu nuporedivo niži od razorne moći tehnologije (mašine) koju čovjek svojim razumom stvara...možemo zaključiti da ne vidiš poentu...na kraju krajeva...jednom stvorena atomska bomba recimo...morala je i da se upotrijebi (nužno? iz NE-Svjesnosti)...i na ovom nivou Svjesnosti na kojemu je čovjek koji je u moći nad tom mašinom desilo se, kao što će da se desi i u narednoj 'nužnosti' da nas 'mašine' dovedu do samouništenja.
Zašto?
Zato što imaju razornu moć koja se u mnogome razlikuje od razorne moći ruke čovjeka koja može da zada 'šamar' drugom čovjeku...U ovakvoj Svjesnosti o Sebi u kojoj je, čovjek oslobađa ZVIJER iz Sebe kojoj postaje ROB. Zato, da bi tehnologija (mašina) uistinu radila za čovjeka...PRVO, SVJESNOST ČOVJEKA MORA DA ODRASTE NA ZNATNO DRUGAČIJI, VIŠI NIVO...inače...

Probaj da zamislis giljotinu danas, a sasvim lici na masinu.

Back