savke.
Početnik
- Poruka
- 3
Kakav je provod na brodu,da li ga uopste ima?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koliko sam ja upoznat postoje poslovi na brodu u čijem je opisu raspolaganje novcem i da se zbog toga traže radnici sa odgovarajućim iskustvom.
S druge strane, ako bih ja radio takav neki posao i on bi u neku ruku bio šljakatorski jer je psihički naporan i odgovoran.
Istina o prekookeanskim brodovima
Radio sam 7 meseci na trgovckom brodu bolje se placa ali zivot je nocna mora jer na takvim brodovima provedete i po 3 do 4 meseci sa istom grupom ludaka ponekad i ne vidite kopno i po par nedelja, pa sa posle toga presao na Royal turisticki brod druga prica manje para ali svaki drudi dan port moze da se izadje sa broda po nekad zaboravitre da ste na brodu engleski je presudan da dobijete posao ali iskustvo nije vecia komanija za posredovanje se trudi da vas gurne na sto nizu poziciju tako sam ja zavrsio kao pool attendant i pored skoro fluently english na brodu sam upoznao ljude bez iskustva koji su radili kao bar server bez iskustva ali vodite racuna kada pisete CV slobodno lazite za radno iskustvo nikad ne stavljajte za poziciju na kojoj ste radili period manji od dve godine jer tada izgleda neozbiljno. Najgora stvar koja moze da se desi svakom provede duzi period na brodu je da vas brod uzme tko sam upoznao nase ljude koji su po desetak godina na raznoraznim brodovima jer jednostavno brod postanene vas drugi dom i jos nesto vodite racuna na koju poziciju aplicirate jer ako ste niskoj poziciji jako se tesko napreduje bolje aplicirajte za anjvisu za koju mislite da mozete da radite. Ko nema fiksnu platu blji su kruzevi u Americi jer gosti polje ostavljaju tip i generalno da su ameri svinje ali su daleko bolji gosti od evropljana sto se tice dela sa novcem u svakom slucaju ko ode na brod ako nista drugo imace jedno novo iskustvo vise mirno more buduci mornari ako neko ima neko pitanje spreman sam da pomognem.
Zdravo svima!!
Ovih dana sam iznervirana do besvesti.Ako neko 100% zna molim vas da mi kaze koji medical prihvataju Cunard & Princess .Da li je moguce taj lekarski odraditi u medicini rada na nbg ili zaista mora da se ide specijalno u Hrvatsku ili Makedoniju po taj ENG-1??? Agencijsko neznanje mi se vise popelo na glavu,gde mogu da nadjem spisak doktora ovlascenih za ove kompanije?
.
Unapred hvala
Pozdrav svima!Ja sam veoma veoma veoma... x 100 zainteresovan za odlazak na cruiser...Naravno da bih radio tamo...
E ovako...jedina briga mi je zdravstveni pregled...Citao sam par stranica ali nigde nisam nasao nista o ZUBARSKOM pregledu... Da li se i on obavlja ili? Posto sam cuo neke price da nesmes da imas ni kvaran zub. Tako da mene bas to zanima...
Niko ti ne gleda zube, ne brini o tome...
Koja je najsigurnija i najjeftinija opcija za odlazak na cruiser? Ja sam od skora poceo da radim i skupljam novac od svoje plate za cruiser na koji planiram da idem sledece godine ako mi da Bog. Jedni pricaju 1500 e minumum drugi 700 e vise i neznam. Ja zelim sam od svog novca da odem na cruiser i da polako radim nesto sto mi moze pomoci u zivotu bez maltretiranja roditelja.
Nemam iskustvo konobara ali hteo bih da radim kao pomocni konobar. Odlicno govorim engleski i smatram da bi bio odlican u komunikaciji sa musterijama. Citao sam i necije price da se na brodovima vrsi obuka za konobare, fotografe idr...e a sad me zanima da li ovo za pomocnog konobara bi proslo bez prethodnog iskustva. Imam iskustvo samo u gradjevini i nicemu drugom. To govorim zbog toga sto znam da oni traze preporuke ili kako vec a ja ne zelim da falsifikujem i da pravim sebi probleme...
Pomoc, ko moze?![]()
Za posao na brodu svakako ti treba prethodno iskustvo jer bez toga nemaš nikakve šanse što znači da moraš napisati da si radio kao konobar a za preporuke staviš brojeve ljudi koje će oni nazvati a oni će to potvrditi .Bez toga nema šanse da te pozovu jer imaju hiljade prijava ljudi sa iskustvom(napisanim).što se tiče provere svakako će videti na brodu kad stigneš da ako ne znaš da radiš to što si napisao da si radio odmah te šutnu sa broda jer si lagao u prijavi ali ti ako hoćeš kao pomoćnik konobara za to ne treba nikakvo posebno iskustvo.
Što se tiče para ako ideš preko zvaničnih brodskih agenata ne plaćaš nikome ništa a to što se kod nas plaća to je posebna priča.ja sam se sam prijavio na netu,poslao cv na 120 adresa i dobio 15 odgovora a od toga jedan pozitivan.Poslali mi spisak 7 lekarskih pregleda koje sam obavio kod nas i poslali mi ugovor koji sam potpisao i posalo nazad u Italiju agentu i dobio sam podatke gde i kad da se ukrcam.Naše agencije rade posao koji ti sam isto tako možeš da odradiš jer oni ti naplate pa te prijavljuju raznim kompanijama ako upali ti odeš a to sve možeš sam i bez njih.
Ja sam imao jak argument-12 godina iskustva u kazinu i znanje engleskog i italijanskog pa su me zbog toga pozvali.Jedan jezik nije nikakva prednost već obaveza.Znanje više od jednog jezika je tvoja prednost u odnosu na ostale.
Samo idi na net,ukucaj -cruise ship lines i dobićeš gomilu kompanija i svima šalji cv i popuni njihov formular i čekaš 6 meseci pa opet jer je glavno ukrcavanje u maju-junu i oktobru-novembru jer se tad prelazi sa kontinenta na kontinent.
Želim ti puno sreće
konacno se prica sva okrece u pravom pravcu... tacno je da su konobari dno dna a krupierima je extra ali do sad to niko nije hteo da napise. samo su pisali kako je super i extra a nije sve tako bajno ali kako ti opali. meni su pisali samo bajne stvari pa kad sam tamo stigla bilo je uzas zato se ja obracam novajlijama pa neka odluce kako sta. neka znaju vise![]()
Za posao na brodu svakako ti treba prethodno iskustvo jer bez toga nemaš nikakve šanse što znači da moraš napisati da si radio kao konobar a za preporuke staviš brojeve ljudi koje će oni nazvati a oni će to potvrditi .Bez toga nema šanse da te pozovu jer imaju hiljade prijava ljudi sa iskustvom(napisanim).što se tiče provere svakako će videti na brodu kad stigneš da ako ne znaš da radiš to što si napisao da si radio odmah te šutnu sa broda jer si lagao u prijavi ali ti ako hoćeš kao pomoćnik konobara za to ne treba nikakvo posebno iskustvo.
Što se tiče para ako ideš preko zvaničnih brodskih agenata ne plaćaš nikome ništa a to što se kod nas plaća to je posebna priča.ja sam se sam prijavio na netu,poslao cv na 120 adresa i dobio 15 odgovora a od toga jedan pozitivan.Poslali mi spisak 7 lekarskih pregleda koje sam obavio kod nas i poslali mi ugovor koji sam potpisao i posalo nazad u Italiju agentu i dobio sam podatke gde i kad da se ukrcam.Naše agencije rade posao koji ti sam isto tako možeš da odradiš jer oni ti naplate pa te prijavljuju raznim kompanijama ako upali ti odeš a to sve možeš sam i bez njih.
Ja sam imao jak argument-12 godina iskustva u kazinu i znanje engleskog i italijanskog pa su me zbog toga pozvali.Jedan jezik nije nikakva prednost već obaveza.Znanje više od jednog jezika je tvoja prednost u odnosu na ostale.
Samo idi na net,ukucaj -cruise ship lines i dobićeš gomilu kompanija i svima šalji cv i popuni njihov formular i čekaš 6 meseci pa opet jer je glavno ukrcavanje u maju-junu i oktobru-novembru jer se tad prelazi sa kontinenta na kontinent.
Želim ti puno sreće