PUTOVANJE KROZ VREME

Ma ajmo mi na kafu, i pivo, ako nam se odcepi...i da zakljucimo....
evo ja cu prvi, sa svojim filozofskim mudrovanjem.

Mislim da se proslost moze vidjeti, ali ne menjati, inace ne bi bili u istoj sadasnjosti.
Isto smatram za buducnost....mozda bi se mogao baciti pogled u nju, ali ne i biti tamo, jer ne bi sadasnjost ostala ista.

Dakle, grub prikaz teoretski dokazanih paralelnih univerzuma...
Svaka akcija u prostor-vremenu otvara po jedan novi.

Gde ta kafa.....

Jes, pa da ti i namazem krisku pastete uz to i da doruckujes usput...turska, bolan, iz fildzana i dzezvice, a poslije piva banjalucka prije rucka.....:)

Nego, jel taj moj kont o proslost/buducnosti ispravan, sta mislite....da li se fakat buducnost siri u bezgranican broj univerzuma, zavisno od trenutne akcije svakog entiteta u ovoj sadasnjosti?

I ako jeste tako, proizilazi da smo mi sada u nekom od tih x-univera koji se i dalje racva u x novih? Ili ide svojim zarobljenim tokom, ogranicen sadasnjoscu koja moze samo linearno ici naprijed, bez obzira na svaku akciju svakog cinioca ove nase dimenzije?

Sal, imao sam nekada ideju da napišem jednu priču s tom temom ali to se nikada nije ostvarilo. A inače, nismo u svakom od tih x svjetova. Račvanje je krenulo od trenutka 0 pa je u samo jednom od mnogih ogranaka nastala ljudska rasa, u jednom od podogranaka tog ogranka nastao je neko od nas a od tada su se stvari odvijale u mnogo smjerova. U nekom od tih smjerova možda smo i poginuli, umrli od neke bolesti i ko zna šta drugo itd, itd.

TEŽAK problem. Svaki put kad doneseš neku da-ne odluku stvaraš dva ogranka univerzuma. Bez obzira kakvu odluku sada doneseš, nastaće dva univerzuma. U jednom - ti ćeš odgovoriti na ovu poruku, u drugom nećeš. A u oba ogranka ćeš biti ti, sa svim iskustvima i znanjima koja si do sada stekao.

Kontam ja Mastere, ali ja mislim da je trenutak 0 sada, u ovom momentu...
Vidi, malopre sam otvorio konzervu piva, otpio gutljaj, i spustio je kraj svoje noge.
Zazvonio mi tel, obavio razgovor i zavrsio.
Nisam se setio gde mi je pivo, ustao da ga potrazim i prevrnuo ga.

Sada, da sam ga spustio na svoj prenatrpani sto, prevrnuo bi ga laktom, nakvasio tastaturu i ne bi pisao post, nego bi fenom susio rastavljenu tastaturu.

Sada, da li se to zaista odigralo u nekom drugom univerzumu? Ili su to samo nase pretpostavke, bazirane na onome "sta bi jbte bilo da sam sasuo pivcugu u tastaturu"

Kako da znamo?

Kada budes pisao pricu, i brisao zadnju rec, znaj da ce ta prica biti zavrsena na drugi nacin u drugom paralelnom univeru...bices autor 10000000 prica, minimum, a pisaces jednu.
Zamisli samo kesh koji ce da kapne, jer, u jednom univeru minimum ce da je objave...:):):)

missmoon:
Sta vi mislite o tome? Da li je moguce (teoretski jeste, a prakticno?) Da li bi ga ljudsko bice prezivelo? Da je moguce, da li bi dovelo do 'butterfly effect-a' i kako bi to izgledalo?
Pozdrav!

bilo bi dobro napraviti eksperiment nesto u fazonu one igre brickwall, gde posaljes cesticu odredjenom brzinom ka nekoj prepreci... i kada ona udari u prepreku dobija dodatno ubrzanje i krece nazad neuporedivo brze.... recimo putuje 3 dana a vrati se za mikrosekund. i tako iznova i iznova je pushtamo.
pitam se da li bi mi mogli da vidimo taj njen put od 3 dana ili bi loptica tj cestica u svakom trenutku bila dole, spremna za odasiljanje?

nakon sto sam porazmislio, shvatam da se ta vremena sabiraju, tj 3dana+1mikrosekunda toliko traje njen put u oba smera.... mi znaci samo ne bi videli njenu povratnu putanju nakon sto udari u zid. ali bi pri sledecem slanju opet morali da cekamo 3 dana dok se ona pojavi ponovo dole.

u kontekstu teme postavlja se pitanje, moze li loptica krenuti takvom brzinom na dole da, posto je udarila u zid, pretekne brzinu uskomesanosti cestica vazduha koje je prosekla dok je isla navise.... i to takvom brzinom da prolece pored zadnjeg dela sebe koji jos putuje ka zidu.....
i recimo potrebna je 1 sekunda da se npr neki poklopac zatvori nakon sto je loptica lansirana ka zidu, ali je njen povratak tako brz da uskomesanost cestica vazduha jos nije imala vremena da se desi na uzlaznoj putanji, a o zatvaranju poklopca da i ne govorimo. zamislite taj problem, loptici treba tri dana da stigne do zida pa da krene nazad, ali se vraca tako brzo da mi ne stizemo da zatvorimo poklopac jedne sekunde nakon sto smo je poslali jer ona je vec tu....

Sal:
Kontam ja Mastere, ali ja mislim da je trenutak 0 sada, u ovom momentu...
Vidi, malopre sam otvorio konzervu piva, otpio gutljaj, i spustio je kraj svoje noge.
Zazvonio mi tel, obavio razgovor i zavrsio.
Nisam se setio gde mi je pivo, ustao da ga potrazim i prevrnuo ga.

Sada, da sam ga spustio na svoj prenatrpani sto, prevrnuo bi ga laktom, nakvasio tastaturu i ne bi pisao post, nego bi fenom susio rastavljenu tastaturu.

Sada, da li se to zaista odigralo u nekom drugom univerzumu? Ili su to samo nase pretpostavke, bazirane na onome "sta bi jbte bilo da sam sasuo pivcugu u tastaturu"

Kako da znamo?

Mislim da sanse da stavis pivcugu na sto u svim unioverzumima su manje nego sto mislis.Ti imas u podsvesti da ti je sto prenatrpan,i jednom lepljivom pivu nije mesto tu, ne bi sebi stvarao posao kad mozes da pises postove, zasto bi inace i stavio pivo na zemlju?
Putovanje kroz vreme, iz mog ugla vidjenja, proistice iz zelje da promenimo nase postupke, pogotovu one lose. Pitam se da li bi smo imali takav poriv da nemamo secanja.Moramo priznati da ljudska bastina, se zasniva na nasoj memoriji,samim tim ona je i svojevrsno ptovanje kroz vreme.Sta je buducnost, proslost ili sadasnjost.......ko zna??? Nase inpresije se stvaraju uz pomoc svetlosti stare osam minuta tako da u fizickom smislu ja im ne bi verovala.

Back