Očigledno si promašio da konstatujem samo i koristim riječ "ako", što znači da dajem svoje skromno mišljenje daljeg razvoja situacije ako bi došlo do nečega.
Kakav rat nuklearnim oružjem? To ne mora biti opšti rat blokova, realnije je da će biti nešto na regionalnom nivou kao što se dešava po svijetu danas, mi smo odigrali loše svoj scenario 1999 godine kada su nam isprašili dupeta,
u tom slučaju opet su bitni veliki saveznici.
На Балкану се води борба за хегемонију још од поделе римског царства. Од поделе цркве, турског освајања и уплитања других сила Срби су вечито на мети као једини државотворни народ.
Распарчавани верски, територијално и национално. Ометани у ослобођавању и уједињавању и опет распарчавани.
На Балкану неће бити мира без нечије потпуне хегемоније. Запад нам је довољно показао, путем свих геополитичко варијирајућих супарништва и савезништва, како се уклапамо у њихове погледе на слободу, демократију, независност, самоопредељење и територијални интегритет. Већина њих је вечито или повремено учествовало у стварању околних вештачких нација.
Клали су се вековима међусобно док нису нашли заједничке интересе у ЕУ и евроатлантизму (по принципу избегавања батина и рангирања кучкица) и свима су сада прихватљиве околне хорде а ми испадосмо црне овце и јебена странка.
То остајемо уз вечито уцењивање и распарчавање.
Шта значи неутралност када смо вечито на мети шта год радили?
Све су се хијене, тренутно, ујединиле против Русије која никада, сразмерно, није јача била.
Преузела је иницијативу на свим странама и нивоима, данас сам схватио да су Руси у ствари навукли запад на Украјину (обрнули Авганистанску фору) и следи постепено цепање и дробљење.
Русија се брани свим потенцијалима и средствима (још увек непознатим) а ми да неутрално гајимо малине и обнављамо сточни фонд!
Амери су пукли, следи нова расподела и ми као стуб руске хегемоније на Балкану би се спасили даљег уцењивања, распарчавања и експлоатисања а вероватно би још и што шта повратили, ако не територијално макар обезбеђивањем права Срба у околним земљама. На то би Немачка, најзад природно ослоњена на Русију и Кину (сви полако схватају да нема даље вајде од америке) пристала ради даље хегемоније у ЕУ.
Како год, неутралност је заблуда.