Pušenje

Pusim
Ne izludjujem ukucane, jer pusim samo u kuhinji
Provetravamo
Ne mislim da su price o stetnosti preterane, vec naprotiv, bila sam ostavila na godinu dana i opet propusila, i probala da ponovo ostavim, ali nisam uspela
Nadam se da cu ih ostaviti trajno i da cu doneti tu cvrstu odluku vrlo skoro

ne smeta mi ako se ne bahate previse npr u jedinu prostoriju u kojoj se ne pusi da dodju i puse. a ovako mi ne smeta. vise mi smetaju militantni antipusaci. ne bih mozda volela da mi se naseli pusac u sobu-stan ali mi ne smeta kad idem kod pusaca. ne volim kad puse na ispitu, tj jedna cigara ne smeta ali ne bih volela kad bi svi pusili. zivim u prometnoj ulici tako da svaku cigaru mogu da neutralisem auspuhom autobusa. zao mi je kad neko propada od duvana ali to su bas neki krajnji stadijumi kad verujem da ni njima ne prija

joj nadam se da necu poceti da pusim, volim taj miris ali ne verujem da bih bila od onih sto zapale s drugarima uz kafu, takvi su bas retki.

GORI OD PUŠAČA SU SAMO NEPUŠAČI KOJIMA NE SMETA DIM..

Ne pusim i veliki sam protivnik pusenja. Cak i da su cigarete potpuno besplatne i da uopste nisu stente po zdravlje, bio bi protivnik pusenja, jer pusaci konstanto smrde, a prostorije u kojima puse su vecito zagusljive. Trovati sebe i svoju okolinu, pa jos i placati za to, za mene je potpuno besmisleno i glupo. No pusaci imaju bezbroj mehanizama odbrane kojima opravdavaju pusenje. Najcesce i sami znaju da nisu u pravu, ali im je valjda lakse da nadju neki izgovor.

Ne pusim i veliki sam protivnik pusenja. Cak i da su cigarete potpuno besplatne i da uopste nisu stente po zdravlje, bio bi protivnik pusenja, jer pusaci konstanto smrde, a prostorije u kojima puse su vecito zagusljive. Trovati sebe i svoju okolinu, pa jos i placati za to, za mene je potpuno besmisleno i glupo. No pusaci imaju bezbroj mehanizama odbrane kojima opravdavaju pusenje. Najcesce i sami znaju da nisu u pravu, ali im je valjda lakse da nadju neki izgovor.

:ok:sve sve nego sto misle da im lepo stoji..kad vidim naslonjenu ruku na lakat a cigareta ispred face ne gledam osobu iza nje

kutija mi traje nekad 5 dana a nekad 2 dana kuci pusim retko ostavljala sam duvan ranije ali opet propurnjam ali posto razmisljamo ozbiljno o deci moracu da prestanem bice tesko u poslednje vreme sam jos i povecala broj cigareta

Ja sam protivnik pusenja, ali i pusaca. Ne tvrdim da ako je neko pusac znaci i da je los covek, ali to sto je pusac je samo po sebi dovoljno da bi mi smetao.
S pusacima se ne druzim, jer ne zelim da udisem duvanski dim.. Ako odem kod njih kuci, tamo smrdi, jer stalno puse. Ako dodju kod mene kuci, usmrdi se vazduh, jer tu puse (ne mogu da im branim da puse, jer je to za njih kao kad bi im zabranio da disu, a da izlaze napolje da bi pusili, dodje mi malo bez veze). Ako smo negde na ,,neutralnom terenu" takodje smrdi, jer i tamo puse.

Ja sam protivnik pusenja, ali i pusaca. Ne tvrdim da ako je neko pusac znaci i da je los covek, ali to sto je pusac je samo po sebi dovoljno da bi mi smetao.
S pusacima se ne druzim, jer ne zelim da udisem duvanski dim.. Ako odem kod njih kuci, tamo smrdi, jer stalno puse. Ako dodju kod mene kuci, usmrdi se vazduh, jer tu puse (ne mogu da im branim da puse, jer je to za njih kao kad bi im zabranio da disu, a da izlaze napolje da bi pusili, dodje mi malo bez veze). Ako smo negde na ,,neutralnom terenu" takodje smrdi, jer i tamo puse.

...uh bwe...ja sam alergicna na nikotin ali ti si i mene zafrknuo:zcepanje:...ako ako istrebimo ih, stetocine malene:mrgreen::heart:

Sve ove okorele nepusace mnogo volem :),bas se pitam kuda li se oni krecu,kako nadju dovoljno sterilno mesto za sebe :)
Salu na stranu,ali ipak previse grubih i teskih reci upucene pusacima,ne ide to tako ;)
Elem,ja sam,mogu reci,dugogodisnji pusac,koji itekako postuje nepusace.
Vise puta mi se desilo da odem u goste kod nekoga gde znam da se u kuci ne pusi,
i iskreno nije mi padalo na pamet da zapalim cigaretu,cak ni na insistiranje domacina.
U svojoj kuci(stanu) takodje imam odredjene prostorije za pusenje,sa svim mogucim pomagalima protiv dima,i naravno sa obaveznim skoro celodnevnim provetravanjem.
Tako da dragi moji nepusaci,nemojte biti tako iskljucivi,jer i u kuci pusaca
zna jako da mirise na sveze i cisto.Stvar navike i kluture.:bye:

Stoicki su izdrzavali moje dve pakle dnevno iako sa bila jedini pusac u kuci.:roll:

Sad me je sramota cemu sam izlagala svoje dete.:aha:

I dalje obozavam miris duvanskog dima iako je proslo sedam godina od poslednje cigarete :rumenka:

Uzasavam se ljudi koji drze predavanja pusacima o stetnosti duvana:udriglavu:, bilo da je rec o onima koji su oduvek nepusaci ili su bivsi pusaci. Ne samo sto je dosadno:dosadno:, vec od toga nema nikakve koristi. Svaki pusac zna da je duvan stetan, dakle, ne treba mu informacija vec motivacija i eventualno podrska :zag:, a tu popovanje ne pomaze :rtfm:...

sad,
"znati" za stetnost je prilicno... povrsna stvar
cak i pored onih fancy slicica koje su zabranili na pakovanjima jer "djeluju uznemirujuce" (lol, zamisli, rak uznemirujuc, svasta)
dok ne upoznas rl posledice i ne steknes pravu predstavu o tome sto znaci stetnost

Puse ljudi i kada i te kako osete posledice (pitaj Marinu da li njeni pacijenti puse).
Nazalost nije tako jednostavno, ali kada se pronadje (za svakog individulan) kljuc, onda uspeva i trajno je.

Na nasoj temi http://forum.krstarica.com/threads/106640 je za ove cetiri godine pisalo mnogo ljudi. Usudicu se da kazem da je u pozadini svega ipak destrukcija. Da je bas ta cinjenica da je opasno ono sto otezava ostavljanje cigareta iako bi se ocekivalo suprotno. Da pusenje nije stetno, a da je sve ostalo isto (osecaj, miris, cena...) verujem da bi pusaca bilo manje.

Zato mi izgleda potpuno logicno da dolazi do takozvanog transfera zavisnosti, tj osoba prestane sa jednom zavisnoscu, a onda postane zavisna od neceg drugog. Sve dok postoji ta autodestrukcija, sredstvo ce se vec naci.

Poslednja izmena:
mozes da mislis da mirise tako, jer ti je percepcija mirisa zeznuta
ali nepusac ce uvijek da osjeti

Ne treba mnogo da mislim,znam :)
Nisam rekla da je sterilno,rekla sam da je "sveze",sto znaci bez
ustajalog mirisa duvana.
Mozda je i prednost sto je stan veliki,a prostorija za pusenje
na kraju istog,ko ce ga znati :)
Svakako kapiram o cemu pricas,tacno je to,i sama sam se vise puta
cudila kako ljudi drze kucice u stanu,kako im ne smeta smrad,
ali sam shvatila da to sto ja osetim kad dodjem kod njih,oni
apsolutno ne primecuju.

da, postoji ta simpaticna pojava kod cula, da kada je stimulus prisutan dovoljno dugo, prestaju da ga registruju
sto nekoliko stepeni manje, sto potpuno

a kod pusaca je jos prisutno i to da se ukus i miris poremete, ne zbog trika uma vec zato sto je to
da se tako (lose) izrazim
medicinska posledica samog pushenja

Back