Nisam ja rekla da bih "ukinula pusace",mislim da je to nemoguce i bespotrebno,ne mogu nikome zabraniti da pusi,a i sto bih,to ipak nije moja stvar,pocne me se ticati ako je velik broj pusaca a ventilacija slaba pa se meni steti.Nikad necu zaboraviti taj rodjendan kod sestre,tri dana me je bolelo grlo i pluca,a sve zbog drugih koji su naizmenicno palili i gasili cigare.Nisam ni ja za zabranu ali sam za to da svaka prostorija u kojoj se krece veliki broj ljudi kao sto su kafici,diskoteke,poslalsticarnice,restorani..moraju da imaju jako dobru ventilaciju kako bi se zadrzavanje dima u prostoriji sveo na najmanju meru.Kao i poostrene mere npr.pre neki dan sam cekala bus i videla kako devojcica od 12-13 godina kupuje bokseve cigara,nakupovala je pune dve kese.Iako sigurno nije za nju,mislim da prodavac nije smeo da joj proda ni jednu kutiju.Problem je sto su cigare lako dostupne svim uzrastima,sto je slaba prevencija,edukacija.Ne znam da li znate da je jedan glumac pusio po 3-4 kutije dnevno,u kasnijim godinama razboleo se od raka pluca,zelju mu je bila da se posle njegove smrti pusti snimak u kom on govori "ja sam taj i taj,pokojni,koji bi verovatno bio sa vama da sam prestao da pusim kada su me upozoravali...".Ne znam ni da li znate podatak da za 20 god.pusenja u plucima se natalozi 6kg katrana. Mislim da je najbitnija prevencija u smislu edukacije ali ne dosadne edukacije gde polovinu prespavamo i mi odrasli a kamoli mladji od nas,ja bih dovodila one koji su uspeli da prestanu sa pusenjem,dovela bih nekog ko je imao rak pluca a pusio je mnogo,pokazala slike pluca,kakve su posledice,naterala ljude da vide losu stranu jer se jedino tako covek trgne,tek kad cuje neciju pricu,necije iskustvo,onda moze da se poistoveti sa drugim covekom i da se uplasi.