PUNK (ujedinjene teme o njemu)

• Začetnik teme Začetnik teme nancy_spungen
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hehe, pank ne moze biti mrtav dok ima ljudi koji se bore protiv sistema na bilo koji nacin...

Ako nekoga zanima moze da se uclani u ASI.
Sindikalna konfederacija Anarho-sindikalistička inicijativa (ASI) je propagandno/borbena, anarhistička, preciznije anarho-sindikalistička, organizacija.

Vise informacija o postojanju, programu, ideologiji i svemu sto vas zanima o ovoj organizaciji mozete procitati na www.inicijativa.org
Da vam skratim, svi smo mi deo sistema ali se protiv njega borimo iznutra...u skolama, na radnom mestu i slicno.
Naš cilj je da nizom akcija na ulici, u fabrikama, na mestima gde se štrajkuje, kao i svuda gde će se tek javljati izlivi nezadovoljstva, jačamo klasnu svest onih koji su opljačkani i koji pokušavaju da žive od svog rada. Pozivamo sve one koji su osiromašeni i obespravljeni u ovoj zemlji da podrže naše akcije.

Svaki pojedinac i pojedinka je dobrodošao/ka i veoma dragocen/a. Svaka inicijativa za osnivanje Sindikata je od neprocenjive vrednosti. Pokretanje novih akcija i inicijativa na lokalnom nivou je jedini način da sačuvamo dostojanstvo. Ne smemo dozvoliti da nas omalovažavaju! Moramo se svesno izboriti za svoja prava. To je jedino moguće udruživanjem, solidarnošću i velikim brojem aktivnih pojedinaca i pojedinki!

ASI je radnička organizacija koja se zalaže za:

* Solidarnost: Problem jednog radnika ili radnice je problem svih radnika i radnica. Organizacija podržava borbu svih radnika i radnica. Uzajamna podrška je najjače oružje u našim rukama.

* Organizaciju: Prostor za diskusiju o stavovima sindikata, i jedini organ odlučivanja unutar organizacije su radnički sastanci/zborovi. Sve odluke se donose iz baze tj. radnici i radnice sami/e odlučuju o aktivnostima i politici sindikata.

* Odbranu i napad: Anarho-sindikalističke organizacije postoje kako bi radništvo odbranilo slobode i prava stečena krvavim borbama sa gazdama, i da bi omogućile efikasni napad na kapitalistički sistem eksploatacije i instituciju države koja održava ovaj izrabljivački poredak.

ASI se od ostalih sindikata u Srbiji razlikuje po:

* Odsustvu birokratije: ASI nema plaćene sindikalne birokrate. Sve sindikalne poslove obavljaju za to delegirani članovi i članice besplatno. Sve odluke se donose kolektivno – na ovaj način se sprečava korumpiranje sindikata.

* Autonomiji: ASI ne zavisi, niti održava kontakte sa bilo kojom političkom partijom, niti državom, kao ni sa stranim i domaćim fondacijama „humanitarnih“ kapitalista. Svaka sekcija konfederacije je u potpunosti autonomna.

* Federalizmu: Organizacija se temelji na autonomiji svake grupe i svakog sindikata, i stoga se protivi svakom obliku centralizma. Sekcije se udružuju po principu odlučivanja „odozdo prema gore“ kako bi stvorili jak i organizovan front za što efikasniju radničku borbu.

* Anti-autoritarnosti: ASI odbacuje autoritet i birokratiju. Sloboda članova i kolektiva jeste bazični princip našeg organizovanja.

Eto, koga zanima nesto vise, ima na sajtu!

је суб-култура, алтернативна култура и култура младих заснована на међудејству културолошких елемената различитих од елемената популарне културе и осталих суб-култура. Панк поседује сопствену препознатљиву музику, идеологију, стил облачења, визуелни идентитет, игру, књижевност и филм. Панкери су углавном млади људи другачијег мишљења, којима је заједнички дух анти-естаблишмента и непризнавање канона. Након што је испливао на површину у Великој Британији и Сједињеним Државама средином '70-их, панк се раширио по целом свету и претрпео буран развој. Панк чини спој одабраних, мањих суб-култура, од којих свака истиче свој јединствени спој културолошких елемената панка. Неколико суб-култура развиле су се од панка и добиле свој препознатљиви изглед (готик, гранџ и емо). Панк поседује јединствени однос са другим алтернативним културама и популарном културом у целини.

a sad mi vi kazite sta mislite o njemu, suvise destruktivno, ili ne ...

pa ime ljudova koji ga slusaju i sviraju ali jeste mrtav po pitanju slave jer neverujem da ce iakd biti populran ko nA pocetku tj akda je osnovan punk,mislilim da je to razlog sto se goovri da je mrtav jer vsie niej toliko polularan..inace punk slusam ponekad (metal,hardrock,punk slusam) najvise gotivim dead kennedyse ,pennywise,od domacih patku gotivim . . .

suština. a s obzirom na to da već i maloumnici vide da ovde nešto (sa nama ljudima) debelo nije u redu...
Sa nama ljudima jeste ali nije u redu sa drugom vrstom koja dominira pohlepom,razvratnoshcu,bezobzirjem,bahatoshcu,prostotom.

Vrstom kojoj je i CHOVEK tudjica a zena samo MESO.

Znam da je patetichno ali interesantno je da se ja ne zalim vec trpam moj i tvoj odraz u ogledalu u samo jednu tako prostu slozenicu: Ja sam tvoj izrod i tvoj brat

Back