PUDLE

nije tacno
imaju toy pudle i za nizu cenu

ja kada sam kupovala pudlu sam zvala nekoliko boljih odgajivacnica i nalazila toy i za 350, 400e...

ni to za srecu nije bas tacno, sami ste objasnili u istom postu zasto

Ovo sto sam napisao, napisao sam iz licnog iskustva (Imam odgajivacnicu pudli preko 10 godina) i iz iskustva mnogih koji su kupili pudle a da su im posle prerasle visinu koju su im "odgajivaci" garantovali. O cenama sam pisao u globalu i to je pravilo za 90% odgajivaca. Toy pudlu mozes kupiti, naravno i za 350e, kao sto neko moze dobiti za dzabe, ali to ne potvrdjujr pravilo o ceni pudli. Iza ovog sto sam u prethodnom postu objasnio o toy pudlama, i njihovim cena stojim u potpunosti a svako moze da kaze da se sa necim slaze ili ne, samo bih voleo ako se nesto opovrgava da se cini argumentovano a ja cu uvek argumentovano odgovoriti.

Look zapuseni suzni kanali ne izazivaju ranice nego obojenost dlake, tacnije, suze oksidishu na vazduhu i boje dlaku. Leo nema ranice, samo mu je obojena dlaka.
Suzeni suzni kanali, pa samim tim i zapuseni suzni kanali javljaju se cesce kod pasa s kracom njuskicom i "okruglim" ocima. Zashto je to tako, iskreno, ne znam, ali obrati paznju pa ces i sama videti.
Daj nam malo Kiki, odavno je nismo videli, a boga mi ni ostale nashe pudlichice:(

Moja siva pudla je imala problem sa suznim kanalima i vet nam je rekao to sto sam napisala. Ona je imala ranice i to je bas bolelo, ispirali smo fizioloskim rastvorom i stvarale su joj se krastice. U svakom slucaju dobro je ako je Leu to samo obojena dlaka:)

Slike Kiki sam obecala daaaavno:rumenko:, medjutim nesto se nismo slikale u poslednje vreme, malo smo sto bi se reklo zapusteni (citaj neosisani i neocetkani) pa ne bismo da kvarimo ugled:mrgreen: Al bice slicica kad se sredimo;)

U svakom slucaju stvarno ljudi, dajte slike svojih pudli, da nema Lea da da nam popravlja prosek citava tema bi se pretvorila u prepisku a ipak je ovde najlepse videti slike:)

Prilozi

• frizurapudle.JPG
    frizurapudle.JPG
    16,6 KB · Pregleda: 119
Ovo sto sam napisao, napisao sam iz licnog iskustva (Imam odgajivacnicu pudli preko 10 godina) i iz iskustva mnogih koji su kupili pudle a da su im posle prerasle visinu koju su im "odgajivaci" garantovali. O cenama sam pisao u globalu i to je pravilo za 90% odgajivaca. Toy pudlu mozes kupiti, naravno i za 350e, kao sto neko moze dobiti za dzabe, ali to ne potvrdjujr pravilo o ceni pudli. Iza ovog sto sam u prethodnom postu objasnio o toy pudlama, i njihovim cena stojim u potpunosti a svako moze da kaze da se sa necim slaze ili ne, samo bih voleo ako se nesto opovrgava da se cini argumentovano a ja cu uvek argumentovano odgovoriti.

ja upravo i kazem da se mzoe naci toy pudla i za manje od 500e i to u odgajivacnicama a ne u "odgajivacnicama"... to samo kazem da neko ko bi kupio toy pudlu ne promeni misljenje kad vidi da ste napisali 500e i vise...
naravno da ima onih kojima toy preraste u patuljastu ali to je zato sto su kupovali kod "odgajivaca" a ne odgajivaca...
moj savet je samo ne zaletati se, pozvati nekoliko odgajivacnica, ima po forumima uglavnom preporuka koje su dobre, ispricati se sa njima, ne nasedati ni na prvu pricu koja se cuje, svi zvuce sjajno i bajno i svako vuce na svoju vodenicu ali posle razogovra sa vise njih mzoe se doneti koliko toliko pravilna odluka...onda pogledati roditelje, rodovnike, uslove u kojima zive i ne mzoe se promasiti...

posto kazete da govorite iz sopstvenog iskustva, koliko su kod vas toy pudle, bas me zanima posto imate takav stav prema jeftinim toy pudlama (mozete i na pp da odgovorite ako ne zelite ovako)....

ja upravo i kazem da se mzoe naci toy pudla i za manje od 500e i to u odgajivacnicama a ne u "odgajivacnicama"... to samo kazem da neko ko bi kupio toy pudlu ne promeni misljenje kad vidi da ste napisali 500e i vise...
naravno da ima onih kojima toy preraste u patuljastu ali to je zato sto su kupovali kod "odgajivaca" a ne odgajivaca...
moj savet je samo ne zaletati se, pozvati nekoliko odgajivacnica, ima po forumima uglavnom preporuka koje su dobre, ispricati se sa njima, ne nasedati ni na prvu pricu koja se cuje, svi zvuce sjajno i bajno i svako vuce na svoju vodenicu ali posle razogovra sa vise njih mzoe se doneti koliko toliko pravilna odluka...onda pogledati roditelje, rodovnike, uslove u kojima zive i ne mzoe se promasiti...

posto kazete da govorite iz sopstvenog iskustva, koliko su kod vas toy pudle, bas me zanima posto imate takav stav prema jeftinim toy pudlama (mozete i na pp da odgovorite ako ne zelite ovako)....

Razocaracu te ali ja ne prodajem toy pudle. Ne zato sto ih nemam . Imam i zenku toy pudle (27 cm) ali mi je muzijak preraso na 30 cm i ja njihovo stene ne nudim kao toy. Ostale zenke su mi patuljaste i srednje. Nemam ja stav prema jeftinim toy pudlama , nego da si bolje procitala moj prethodni post, videla bi da sam dobronamerno dao savet da se pripazi sa kupovinom takvih. Napisao sam i to sto ti ponavljas, da se obidje odgajivacnica i da se pogledaju oba roditelja i njihovi rodovnici ali ocigledno da to nisi procitala. A to sto po tebi pudle prerastu jer se uzimaju og odgajivaca a ne iz odgajivacnice stvarno je veoma neozbiljno. Da li si nekad cula za genetiku? Ne moras da verujes nista meni, pozovi ozbiljnijje odgajivace pudli po Beogradu pa se raspitaj o cenama(sto sam ja odavno vise puta ucinio). Vodi racuna da roditelji budu genetski zdravi, da budu odlicno ocenjeni (po mogucstvu sa titulama). Ako nemas njihove telefone dacu ti ih (uglavnom su to i sudije za IX grupu). .:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:

Poslednja izmena:
@sava035
nemam nameru da se upustam dalje u raspravu, posebno ovog kvaliteta... napisala sam ono sto sam napisala zbog onih koji ce kupovati pudle i mislim da je sasvim dovoljno....

slazem se sa look za frizuru... jedva cekam da mom Hugu odlakave usi dovoljno da lici na pudlicu a ne ovako ko neki klempo...

Poslednja izmena:
heej :D Gde ste drugari! Evo Širlicinih slika uskoro, samo da ih prebacim na komp. Sada je već počela da joj raste dlaka malo duža. Počela je i da laje na veće kučiće od nje - sa terase 5. sprata :hahaha::hahaha::per: Sve u svemu, raste i sazreva ;)

Baš lepo što nam se širi društvo pudlaša :heart:

heej :D Počela je i da laje na veće kučiće od nje - sa terase 5. sprata :hahaha::hahaha::per:

Poznato:hahaha: I moja je to praktikovala dok smo ziveli na trecem spratu:D A kad smo napolju ponekad se usudi da laje na nekog velikog psa dok recimo ja sedim na klupici u parku, onda se odalji nekoliko metara od mene i krene sva besna i agresivna:lol: da laje, sve iduci unazad i kad je pas primeti i krene ka njoj ona brze bolje trci do mene i skace u krilo, kao "nisam ja nista...":rotf: I kad se pas odalji onda opet pocne da laje-iz krila, pa zar nije hrabra:manikir:

Gaga nam je nesto nervozna od jutros, evo jedna slika da ne bude belaja:lol:

Slika je inace slikana pre par meseci, tako gospodjica uvece legne dok me ceka da se spremim za krevet:)

Paperjasta dlaka:zaljubljena: Kako zbunjeno izgleda na slici:D

Nekako je cudno osisan:think: Zasto su mu ostavljeni brkovi? I ne znam zasto sisaju pudle tako da im ne ostave duze dlake na usima... Vidjam takve pudle i napolju i ne svidja mi se taj stil sisanja:neutral:

Za nekog ko ima pudlu trebalo bi da znas da pudla sa 4 meseca ima paperjastu bebi dlaku, a pravu dobija tek sa godinu do godinu ipo dana.
Sto se tice usiju, jos je mali, tako da mu dlaka nije dostigla potrebnu duzinu, a iza to treba vremena.
Postoje frizure sa brkovima, za koje ocito nisi cula. Tipovi brkova koji se ostavljaju su Fremch Moustache, German Moustache i Donut Moustache. Evo nesto da naucis o pudlama, i njihovim frizurama.

@Look, ne vidim sliku koju si postavila.

Bile smo u šetnji, nismo mogle odmah expresno da postavimo :manikir:.. ali evo ih sada :D:D

Ovo su slike od pre par minuta, malko smo smoreni :whistling:

Za nekog ko ima pudlu trebalo bi da znas da pudla sa 4 meseca ima paperjastu bebi dlaku, a pravu dobija tek sa godinu do godinu ipo dana.
Sto se tice usiju, jos je mali, tako da mu dlaka nije dostigla potrebnu duzinu, a iza to treba vremena.
Postoje frizure sa brkovima, za koje ocito nisi cula. Tipovi brkova koji se ostavljaju su Fremch Moustache, German Moustache i Donut Moustache. Evo nesto da naucis o pudlama, i njihovim frizurama.

Sto si nervozna?:lol: Negativna energija nam na ovako lepoj temi nije potrebna, ako si na nekog besan idi reci njemu u lice, znas kako ume da smiri coveka:cao:

Krofnice, bice da se neko umorio u setnji:D Jel praktikujete neke odredjene aktivnosti kad izadjete napolje (tipa trcanje za lopticom, stapom...) ili je damica koja voli da se setka?:)

Evo slike ponovo

Kako je slatka Kiki :heart::heart::heart: Prava damica!!

Uglavnom praktikujemo šetnju samo, ali dugu, 1h, 1.5h,2h, 3h.. Šalim se, nema više 3 tačke, 3h mi je maksimum. Njoj nije !:worth: Ne bacam lopticu, jer nam se često desi da još neki pas krene za njom, a naravno taj drugi je veći od nje ili/i dominantniji.. Fino nam je kad krenemo sa još nekim društvom koje ima psa, pa onda zajedno trčkaraju.

Sto si nervozna?:lol: Negativna energija nam na ovako lepoj temi nije potrebna, ako si na nekog besan idi reci njemu u lice, znas kako ume da smiri covek

Sa negativnim stavom i nervozom ti si pocela a ja sam ti samo fino i smireno odgovorila i malo sam iznenadjena sto si mi priredila tako neprijatan dolazak na forum.
Mislila sam da se ovde nalaze ljubitelji pudli, a ne ljudi koji lose komentarisu pse
bez znanja o njima,jer svaki pas je lep na svoj nacin.

OOOooo pudloljupcitji, shto su vam leeeeepeeeee kuce:super:

Lepo je opet Vas videti: Shirli nam je bash porasla, Kiki je kao i u uvek uvaljkana u meko, a nash imenjak Leo je pravi mali gospodicitj:D
Ajte da ne budem vishe neurozna, dajte josh neku:manikir:

Sto si nervozna?:lol: Negativna energija nam na ovako lepoj temi nije potrebna, ako si na nekog besan idi reci njemu u lice, znas kako ume da smiri covek

Sa negativnim stavom i nervozom ti si pocela a ja sam ti samo fino i smireno odgovorila i malo sam iznenadjena sto si mi priredila tako neprijatan dolazak na forum.
Mislila sam da se ovde nalaze ljubitelji pudli, a ne ljudi koji lose komentarisu pse
bez znanja o njima,jer svaki pas je lep na svoj nacin.

Ama sta je s tobom? Kakav neprijatan dolazak na forum? Iznela sam svoj stav da mi se ne svidja takva frizura a ti skocila ko oparena da me "poucis" kako je bas takva frizura ispravna:roll: Nisam rekla da je pas ruzan, vec da mi se frizura ne svidja, ako vec moram da objasnjavam tako ocigledne stvari:dash:

Kako je slatka Kiki :heart::heart::heart: Prava damica!!

Hvala, al dama je samo na slici:lol:

Uglavnom praktikujemo šetnju samo, ali dugu, 1h, 1.5h,2h, 3h.. Šalim se, nema više 3 tačke, 3h mi je maksimum. Njoj nije ! Ne bacam lopticu, jer nam se često desi da još neki pas krene za njom, a naravno taj drugi je veći od nje ili/i dominantniji.. Fino nam je kad krenemo sa još nekim društvom koje ima psa, pa onda zajedno trčkaraju.

Hehehe, verujem da bi ona mogla ceo dan da seta, kao i svi psi uostalom. Blago tebi sto hoce da trci sa drugim psima:aha: Ova moja jok:evil: Al nema veze, istrci se ona uz lopticu, kad je ovako lepo vreme to nam je skoro svakodnevna vecernja aktivnost. A pre loptice, od kad sam krenula na trcanje, trci samnom po 20-25 minuta (bez prestanka!) i onda jos pola sata sa lopticom:eek: Ja ne bih mogla:think::D

Ajte da ne budem vishe neurozna, dajte josh neku

Mnogo trazis, otvori se malo ti:per:

Trazili ste, gledajte:) Sad vam nema spasa kad vas zatrpamo slikama:mrgreen:

Evo, da ne bude posle kako se samo izlezavamo:rtfm:

:per:

Samo vas posmatram:cool:

:twisted:

Izvinjavamo se sto je papuca usla u kadar, al jedno vreme su nam papuce i carape bile najzanimljivije igracke:rumenko:

Sta li se krije u dalekim tamnim dubinama:think:

Posle nekoliko dana skupila je hrabrost da se sasvim priblizi:mrgreen:

Kupanjac:lol:

Omiljena persona posle vlasnice:heart: Najvise volim da ga maltretiram tako sto mu se uvalim u krilo...

A kad stoji, onda skacem po njemu da me nosi, kako god okrenes na kraju se uvalim kod njega, ne moz' mi covek odoleti:mrgreen: (Inace silna ljubav prema njemu potice najvise od toga sto on ume naaaaaaajdalje da sutne lopticu:zaljubljena::lol:)

Laku noc, odosmo na spavanjac:cao:

Back