PUDLE

Pitanje za pudlare...

Još nisam siguran kada bih kupio pudlu, ali ono što ja imam u planu jeste, da je sada kupim, taman da bude mesec, mesec ipo u stanu, a posle bi najverovatnije išao na selo.Jel bi došlo do problema u razvoju, ako bih je vodio tako rano iz kuće ili bi najbolje bilo da sačekam sa kupovinom posle tih izleta iz BG-a?

Pudla je pas iskljucivo za kucu , nadam se da ne planirate da je drzite u dvoristu !

Pudla je pas iskljucivo za kucu , nadam se da ne planirate da je drzite u dvoristu !

Da,da naravno da će biti u kući. Ipak sam se odlučio za kupovinu tek kasnije, tamo oko avgusta, jer neću biti kući, a i neću imati vremena da se posvetim kucovu. Ako neko zna da će biti neki okot u to vreme, neka me kontaktira :D

Da,da naravno da će biti u kući. Ipak sam se odlučio za kupovinu tek kasnije, tamo oko avgusta, jer neću biti kući, a i neću imati vremena da se posvetim kucovu. Ako neko zna da će biti neki okot u to vreme, neka me kontaktira :D

Laknulo mi :D , steta ja imam sad 4 kuce , prodajemo ! U svakom slucaju odlican izbor :klap:
Pitanje za sve : stenci mi prelaze sa majcinog mleka na "obicnu" hranu - cime je najbolje da ih hranim dok ne odu tj. da li su dovoljne grancle ili mora da se ubace mesni obroci :think: ? Znam da mora biti 3 mesna i 2 mlecna obroka.... Pozdrav

sestra mi ima masinicu za sisanje pasa...razmisljam da svoju pudlicu osisam skroz na skroz...sada ima dlaku jedno 4 cm duzine i bojim se da bude nekih zdravstvenih problema kad je osisam skoro do koze......

Ja cu u avgustu imeti leglo srebrne (sive) patuljaste pudle a u septemru leglo bele srednje pudle. Otac 2CAC, BOB. Vidi slike na http://www.freewebs.com/pudle035

Ne verujem da ce joj ishta faliti, nisu one toliko osetljive koliko se misli:) Ja sam moju shishala na dooosta kratko u sred zime, a tada je "aklimatizovanje" morash priznati, mnogo teze, pa je fala bogu ziv&zdrav;)
Leti je cuvaj od sunca, jer i one mogu izgoreti!
Mi imamo novu frizuru, pa da se malo "pohvalimo"

P5240037-1.jpg

P5240041-1.jpg

(Niti on voli neshto da se slika, niti sam ja neki "majstor":roll:, zato nam je faca ovako vesela)

Poslednja izmena:
koliko je visoka ta pudla na slici??....uopste ne izgleda patuljasto.....

Ova pudla sa slike je na granici izmadju patuljaste i srednje pudle (35cm). Muzijak mi je dosta manji (30cm), tako da stenci iz te kombinacije uglavnom budu patuljasti. Muzijaka sam kupio kao toy, ali je prerastao i sada je patuljast.

Leo nam je bas lepotan:super: I vidim voli da gleda kroz prozor, to i Kiki praktikuje, narocito kad ja odem, onda je u stanju da provede ceo dan pored prozora... Al obicno zadrema pa joj promaknem kad dolazim:hahaha:

Cini mi se kao da su mu ispod ociju manje?:think:

Inace jel mu to stavljate gumice da ne umasti usi kad jede?:per:

Ova pudla sa slike je na granici izmadju patuljaste i srednje pudle (35cm). Muzijak mi je dosta manji (30cm), tako da stenci iz te kombinacije uglavnom budu patuljasti. Muzijaka sam kupio kao toy, ali je prerastao i sada je patuljast.

e vidis to ne razumem...ja sam dugo htela psa i kao trazila toy pudlu....nadjem u oglasima, dogovorim kupovinu i kao poludela odem za ns i kupim je....nisam ja pojma imala oko tih visina....ona je vrlo sitna, isto oko 30 cm ali kontam da to nema veze sa toy pudlom...to je ustvari mala ili patuljasta pudlica po standardu....znaci prevara...nije da mi to nesto znaci, jer ni pedigre nisam trazila, ali cisto nije uredu tako nesto reci....

e vidis to ne razumem...ja sam dugo htela psa i kao trazila toy pudlu....nadjem u oglasima, dogovorim kupovinu i kao poludela odem za ns i kupim je....nisam ja pojma imala oko tih visina....ona je vrlo sitna, isto oko 30 cm ali kontam da to nema veze sa toy pudlom...to je ustvari mala ili patuljasta pudlica po standardu....znaci prevara...nije da mi to nesto znaci, jer ni pedigre nisam trazila, ali cisto nije uredu tako nesto reci....

Problem sa pudlama je sto nikad ne znas koliko ce da poraste, tako da zapravo ne mozes da krivis tog koji ti je prodao. Zato se u rodovniku tek kad pudla dosegne punu visinu upisuje da li je toy, patuljasta, itd. A inace toy pudle su do 28 cm, tako da tvoja i nije nesto mnogo veca od toy.

Ne verujem da ce joj ishta faliti, nisu one toliko osetljive koliko se misli:) Ja sam moju shishala na dooosta kratko u sred zime, a tada je "aklimatizovanje" morash priznati, mnogo teze, pa je fala bogu ziv&zdrav;)
Leti je cuvaj od sunca, jer i one mogu izgoreti!
Mi imamo novu frizuru, pa da se malo "pohvalimo"

P5240037-1.jpg

P5240041-1.jpg

(Niti on voli neshto da se slika, niti sam ja neki "majstor":roll:, zato nam je faca ovako vesela)

AAA kako lepa lav frizuricaaaaa !!! Bas je presladak !!!:heart:

Ko ti garantuje za visinu pudle pri kupovini steneta ili je sarlatan ili hoce da te ubedi u ono sto hoces da cijes.Moze se pricati o verovatnoj visini koja je obicno visina majke ili oca ili nesto izmedju. Ali i to moze da ne znaci nista, jer moze da se desi da bas vasa pudla povuce na neku babau ili nekog pradedu i da preraste oba roditelja. Ako bas insistirate na toy pudli onda vam savetujem da obavezno vidite oba roditelja (oba moraju da budu ispod 28 cm), da pogledate u rodovnik i da se uverite da su im i babe i dede bile toy. To vam je znak da je velika verovatnoca da i vase stene ostane toj. Mada nije 100% garancija. Tu ni odgajivaci ne mogu nista i nisu oni krivi ako vam stene malo povuce na cukundedu. Ali u principu toy pudlu necete platiti ispod 500e. Sve ispod te cene kupujete na sopstveni rizik i imacete mnogo srece ako za te pare dobijete toy pudlu.

Ali u principu toy pudlu necete platiti ispod 500e. Sve ispod te cene kupujete na sopstveni rizik i imacete mnogo srece ako za te pare dobijete toy pudlu.

nije tacno
imaju toy pudle i za nizu cenu

ja kada sam kupovala pudlu sam zvala nekoliko boljih odgajivacnica i nalazila toy i za 350, 400e...

ni to za srecu nije bas tacno, sami ste objasnili u istom postu zasto

Zapuseni suzni kanali pa se prave ranice:neutral:

Look zapuseni suzni kanali ne izazivaju ranice nego obojenost dlake, tacnije, suze oksidishu na vazduhu i boje dlaku. Leo nema ranice, samo mu je obojena dlaka.
Suzeni suzni kanali, pa samim tim i zapuseni suzni kanali javljaju se cesce kod pasa s kracom njuskicom i "okruglim" ocima. Zashto je to tako, iskreno, ne znam, ali obrati paznju pa ces i sama videti.
Daj nam malo Kiki, odavno je nismo videli, a boga mi ni ostale nashe pudlichice:(

Back