PUDLE

Hocu cim kad dodjem kuci.:)
Pre mojih patuljaka, deset godina sam uzivala i radovala se sa mojim Mecom i to nikada necu zaboraviti. Nikada necu zaboraviti ni poslednja dva dana i noci, koje sam provela na podu pored njegovog lezaja, kada je otisao od mene ali nikada iz mog srca. Bol i tuga nisu mi dali da funkcionisem. Morala sam nesto da preduzmem. Tako je dosla moja Mici i unela novu radost u moj zivot.

my.php
[/URL][/IMG]

To je Meco, moja srecica koja me ceka tamo negde iza duge.
Ako je uspelo postavljanje slicice, ubuduce vam saljem moje patuljke.
Uh,al' se namucih!:dash:

Pozdrav svima, imam zenku pudle, srednja je, crna i ima 6 meseci, uskoro treba da dobije teranje pa me zanima kad im se stavljate gacice, kada su napolju ili unutra? Kako obavljaju nuzdu tada? Hvala unapred na odgovoru...
Gaćice stavljaš kada je unutra da ne bi ostavljala fleke za sobom. Stavi i dnevni uložak u gaćice. Ja stavljam naše ljudske uloške dnevne, samo bez mirisa. Kada idete napolje, skini joj gaćice da može da piški i kaki, ali je drži na povodcu da ti ne bi pobegla slučajno za mužjakom, tj da ne dođe do nečega neželjenog :)

Gaćice stavljaš kada je unutra da ne bi ostavljala fleke za sobom. Stavi i dnevni uložak u gaćice. Ja stavljam naše ljudske uloške dnevne, samo bez mirisa. Kada idete napolje, skini joj gaćice da može da piški i kaki, ali je drži na povodcu da ti ne bi pobegla slučajno za mužjakom, tj da ne dođe do nečega neželjenog :)

I ja isto radim ali cu, zbog saveta sa ovog foruma, verovatno preci na prekrivace na kaucima i foteljama i gacice koristiti samo nocu.

Evo da vidite i kakvi su moji patuljci sa letnjim frizuricama.

Inace, vodim ih na sisanje u salon Sase Rajsa u NS. Ako na forumu ima Suboticana, zelim da ih obradujem vescu da ce u Subotici uskoro Sasa otvoriti salon. Jedva cekam:super:

E sad, kad smo se upoznali, mogu nesto i da vas pitam. Mislim da sam previse popustljiva pa nista, ili skoro nista, od mog vaspitavanja :dash:
Naime, Mici je stigla lepo vaspitana od jedne gospodje kod koje je bila u kuci i sa njom nemam problema (osim ljubomore). Mali vragolan, Doni, stigao je iz odgajivacnice (nije bio u kuci) i ja sam ga uspela nauciti samo po nesto.Veliki problem sa njim je sto mi krade sta stigne i kida na sitne delice pa cak po nesto i proguta.:mrgreen:
Zna li neko da li dreseri resavaju i ovakve probleme pa da ih upisem u skolicu?

Veliki pozdrav iz Krusevca,

pocetkom septembra uzeli smo musko stene pudle iz Jagodine (pudle 035). Nas sin Nemanja mu je dao ime Laza, te ga tako i zovemo (Laza-kamikaza). Inace je nas Laza vrlo zivahan i strasno voli drustvo. Prosto je neverovatno kako je uspeo da se za vrlo kratko vreme uklopi u nasu porodicu. Evo i par slicica:

E sad, posto vidim da me ne primecujete, ispricacu vam nesto sto mi se desilo pa cete mi se bar smejati.:whistling:
U avgustu je moja Mici imala teranje. Kad sam joj jedan dan skinula gacice, zaskoci je ovaj vragolan Doni :mrgreen:
Bila sam ljuta na sebe sto sam to dozvolila ali sta cu, pocnem sa pripremama.
Iscitam sve postove na ovom forumu i neke savete veterinara, kupim kotilicu i navikavam buducu mamu na nju, kupim cak, za svaki slucaj, i flasicu sa cuclom za prehranjivanje. Sve vreme, naravno, pratim promene: nekad mi se cini da ima promena na stomacicu, nekad da nema. :think:
Nedelju dana pred termin, odvedem je na sisanje da bude bude i frizura spremna, a momak koji radi u salonu kaze:"pa ona upste nije skotna". :rotf:

:D da si sve te novce koje si ulozila na kupovinu kojecega dala za ultrazvut bila bi postedjena svega toga:))
Inace, dreseri resavaju takve probleme, ali pogledaj malo emislije na Nacionalnoj Geografiji ciji je glavni akter Cezar, pa pogledaj malo po netu ima dosta toga sto ti moze pomoci. Predpostavljam da i na Balkan Kinology sigurno imas obradjenu vrlo iscrpno ovu temu jer nisi ti prva koja nailazi na takav problem.
Da ne bude da te ignorisemo;))

:D da si sve te novce koje si ulozila na kupovinu kojecega dala za ultrazvut bila bi postedjena svega toga:))
Inace, dreseri resavaju takve probleme, ali pogledaj malo emislije na Nacionalnoj Geografiji ciji je glavni akter Cezar, pa pogledaj malo po netu ima dosta toga sto ti moze pomoci. Predpostavljam da i na Balkan Kinology sigurno imas obradjenu vrlo iscrpno ovu temu jer nisi ti prva koja nailazi na takav problem.
Da ne bude da te ignorisemo;))

Kod veta idemo samo kad moramo jer je jednom toliko injekcija primila da se sva trese od straha kod njega. Inace ko zna, mozda nam jednom sve to i zatreba. :think:
Cezr je cudotvorac.Gledam ga i sta mogu koristim. Hvala gagasf:bye:

rajkox, patuljak Laza je presladak a i mali Nemanja:klap:

Hvala meco,

imamo mali problem sa Lazom ova dva kisna dana, ne voli da vrsi nuzdu po kisi, pa je ponovo poceo da randomly piski po kuci, xaxaxaxa, a omane mu se i neki "user".

Pozdrav.

Veliki pozdrav iz Krusevca,

pocetkom septembra uzeli smo musko stene pudle iz Jagodine (pudle 035). Nas sin Nemanja mu je dao ime Laza, te ga tako i zovemo (Laza-kamikaza). Inace je nas Laza vrlo zivahan i strasno voli drustvo. Prosto je neverovatno kako je uspeo da se za vrlo kratko vreme uklopi u nasu porodicu. Evo i par slicica:

:klap::klap::klap::klap:
I ja sam kupila stene bele pudle u Jagodini od sava035 (ili pudle035). Prezadovoljna sam njegovim izgledom i karakterom.
Mnogo smo ga razmazili.
tako nam Laza dodje brat;)

Poslednja izmena:
Hvala meco,

imamo mali problem sa Lazom ova dva kisna dana, ne voli da vrsi nuzdu po kisi, pa je ponovo poceo da randomly piski po kuci, xaxaxaxa, a omane mu se i neki "user".

Pozdrav.

Ja bih mu kupila kabanicu i uvek posle jela ga izvodila napolje i drzala napolju dok obavi sta treba. Tako ce se navici na kisu i posle ne bi trebalo da bude problema.

Cao svima.. Prvo da se predstavim,ja sam toy pudla po imenu Lulu,stara sam 3 meseca i doselila sam se kod teta Mice,moje nove vlasnice koja ce sada da Vas pita nesto jer kaze da mene ne bi razumeli kada bih Vam ja postavila pitanje :D ... Na kraju cu Vam staviti slike da vidite kako Lulu izgleda a pre toga imam neke nedoumice kao novopeceni vlasnik pudle za koje ste mi Vi jedino merodavno resenje.. Naime,Lulu je vrlo brzo naucila da vrsi nuzdu na odredjeno mesto (novine) i tu nije bilo problema.. Posto je pre 2 dana napunila 3 meseca krenula je napolje da izlazi pa da je naviknemo da to obavlja napolju..Interesuju me sada odredjene stvari,prvo,primetila sam da pije mnogooooo vode,ali bas mnogo,popije i 2 posudice dnevno i piski po novinama na svakih 15ak min,da nije mozda prehlada neka u pitanju? Druga stvar,pomalo sam skepticna oko tog ucenja da ide napolje jer ako piski na 15 min kako ce uopste nauciti i izdrzati nekoliko sati..Da se razumemo,kada spavka prodje i 2 sata da ne piski ali nekada se zaredja da na 15-20 min ide i samo kapljice izbacuje pa me interesuje da nije neki problem u pitanju?! Razumem da je mala i da ne moze da trpi dugo ali opet mi je ovo preterano..I samo jos da mi kazete iz Vaseg iskustva sa koliko meseci ste Vi uspeli Vase kuce da naucite da sve obavljaju napolju?! Hvala unapred na pomoci
A sada slike..
Miss Lulu
IMG_9715.jpg

IMG_9678.jpg

Prilozi

• IMG_9717.jpg
    IMG_9717.jpg
    54,9 KB · Pregleda: 15
Pozdrav,

evo kako to kod nas izgleda... Kad je dosao kod nas, Laza je piskio svakih pola sata, a i cesce uz povremene kapljice kad se mnogo obraduje, uplasi, itd..., i to svuda gde stigne po stanu. Kada uvece idemo na spavanje izvodimo ga oko 23h, a ujutro u 7h, znaci 8h bez piskanja, niti se on za to vreme upiski u stanu. Posto sada imamo 4,5 meseca moze da izdrzi 2h. Uvece nema problema, a i vise nema sporadicnog piskanja u kapljicama po kuci. Znaci sve je to (moje misljenje) zato sto je jos uvek mali, sredice se vremenom. Primetili smo jos, da tamo gde se cesto igramo (soba naseg sina), tamo gde jede, i gde provodi dosta vremena, jednostavno sam zaobilazi i sada i kad mu se omane trazi neko trece mesto. Inace i Laza pije dosta vode, mislim da je to zbog granula, jer su one dehidrirane.

Znaci naoruzajte se strpljenjem, procice tih par meseci dok ste trepnuli.

Pozdrav!!!

Lulu je preslatka.:klap:
To sto je naucila da sve obavlja na novinicu je super,nek tako i nastavi,pogotovu sto ide zima a ona je jos mala i nece pogodovati svako vreme da se izlazi,stenci se lako prehlade. Mene je clanica -Gagasf posavetovala da imam na terasi wc za kucu i to je po meni idealno resenje,kuca par puta u toku dana istrci obavi svoje, a pogotovu mi je ujutru u 6h zgodnije da otvorim vrata od terase nego da se oblacim i izlazim u setnju.
Ako vam je terasa nezgodno resenje prelistajte malo unazad temu,jedna clanica je napravila super stvar u kupatilu,tako da ne bi bilo lose da joj novine lagano dan po dan pomicete ka tom mesto koje je vama najzgodnije. Napolju ce svakako nauciti,kad god je izvedete ako ste duze od pola sata napolja,ona ce obaviti nuzdu,ali to je mnogo lakse kad je kuca veca i nema cestu potrebu za praznjenjem.
To sa piskenjem je skroz normalno ako jede suve granulice posle kojih pije puno vode,a besika nije skroz razvijena da moze uvek dugo da istrpi,ako eventualno primetite neke tegobe vodite je veterinaru. Moja maltezerka ima 6 meseci, i kad god izadjemo ona vrsi nuzdu napolju,ali sto je meni jos bitnije,ne buni se ni protiv terase.:bye:

:cvet: Dobro dosla Miss Lulu :mazipsa:
Moj Doni je naucio da sve obavlja napolju za oko dve nedelje, ali njemu je bilo lakse jer imam dvoriste i na ulaznim vratima ugradjena vratanca kroz koja kuce ulaze i izlaze kad hoce.

Pasa je naucio sa 6 mjeseci da sve obavlja vani,od 3. do 6. mjeseca te stvari su se obavljale kombinovano ali je u stanu bez greske stvari obavljao na predvidjenom mjestu koje mu je i sada dostupno i koje koristi nerado,samo kad bas mora-npr,prije par dana je bio strasan pljusak pa je morao :cool:Nauce oni to brzo,vazna je dosljednost.

Back