PUDLE

I Širli je isto kao i njen bata Paša naučila sa oko 6 meseci skroz. Ona ima i pelenu na terasi na kojoj piški i kaki ujutru i uveče. Izađe jednom dnevno u dugu šetnju.
Da li Lulu dobija neko meso možda koje je slano? Ili neku drugu hranu sem granula? Posle granula psi piju dosta vode, mada ja zaista ne mogu da kažem da je Širli ikada pila 2 pune posudice vode dnevno Pogotovo kao tako mala i u ovom periodu godine. Mada pitanje je koje su veličine Luline posudice? Širli otprilike popije 1 čašu vode dnevno (makar mi se sada čini da je otprilike ta količina vode..) A inače je sasvim normalno da štenci piške na svakih 15 minuta :) Videćeš kako će se kasnije to jako prorediti. U šetnji piške na svakih 5 - 10 minuta, tj piškaju malo malo, ali generalno dovoljno im je da piške 3, 4 puta dnevno (u jedan put računam jednu šetnju). Mogu da istrpe i po 8, 10h.
I Lulu je mnogo slatka! A i ime je super!!

Ne,samo super premium granulice i to joj se bas dopadaju.. otprilike popije dve pune case vode dnevno mozda i malo preko.. Samo sam se bila uplasila da se mozda nije prehladila ili dehidrirala.. U svakom slucaju,skuvala sam joj caj od nane i to pije umesto vodice,bar dan-dva.. imamo strpljenja i cekamo da malo poraste.. Hvala svima na pomoci i savetima jos jednom :)

S obzirom, da mi je kroz kucu u relativno kratkom vremenu proslo 3 steneta i to patuljaste, a ne toy velicine... mislim i da je kolicina vode i tako cesto piskanje, ipak malo cudno... Mozda bi ipak mogla da se posavetujes i s nekim veterinarom...

Jutros kad smo izlazili bilo je mnogo hladno, Laza se grdan ceo treso od hladnoce, a primetili smo da povremeno i kine, verovatno se prehladio... Verovatno bismo trebali da mu kupimo neki kaputic ili slicno, ali to je u Krusevcu malo teze...Pre neki dan smo probali da ga vodimo na povodniku, otima se, zateze da se udavi, jel imate ideju kako da ga naucimo da ide na povodnik, posto je livadicu pored nase zgrade bukvalno "minirao" na svakih pola kvadrata, te moram da idemo u dalje setnje...

Kao prvo..Jasna, sve cestitke na prinovama, puno srece s njima :D
Rajko, ako dolazis za Bg dacu ti tel. zene koja se bas ispraksovala za odelca za nase ljubimcice. Bitno je da mu se zastiti stomak i uopste donji deo, jer se pudle tu najvise kvase pri setnji. Koliko vidim vecina im pokriva ledja, a najbitniji deo-ne.
Povodac se stenetu stavlja kod kuce prvo, naravno uz ogrlicu, da se navikne, kasnije mnogo manje reaguje napolju. Uostalom, ponavljanje je majka znanja, znaci polako, naucice, samo strpljenja.

Povodac se stenetu stavlja kod kuce prvo, naravno uz ogrlicu, da se navikne, kasnije mnogo manje reaguje napolju. Uostalom, ponavljanje je majka znanja, znaci polako, naucice, samo strpljenja.

Ni sam nisam mogao da verujem da ce da tako brzo nauci da ide na povodnik, ono pre kad sam pisao, bilo je prvi i jedini put kad smo ga izvodili sa povodnikom do tada. U medjuvremenu kada smo ponovo izasli napolje sa povodnikom, verovalil ili ne, Laza je isao kao da je znao, i od pre par dana jednostavno ide na povodnik, bez davljenja, cak reaguje i kada mu kazes "polako", a jos jedna neverovatna stvar je da od 01.11. vise se ni jednom nije upiskio/ukakio u stanu.....za ne poverovati.... evo jos jedne slicice... pozzzz

Bravo za Lazu! :super:

Što se tiče olelceta ja sam kupila u "Mazinom butiku" ako hoćeš poslaću ti link na pp. Ima velik izbor modela, džemperića, kabanica... sa nogavicama ili bez... a sve šalje poštom.

A sto vi ne shishate i ne brijete vashe pudle???:eek:

DSC02407-1.jpg

DSC02422-1.jpg

Poslednja izmena:
Bravo za Lazu! :super:

Što se tiče olelceta ja sam kupila u "Mazinom butiku" ako hoćeš poslaću ti link na pp. Ima velik izbor modela, džemperića, kabanica... sa nogavicama ili bez... a sve šalje poštom.

Posalji mi link, moramo da se spremimo za zimu....sto se sisanja tice, mislili smo tek na prolece.... i to samo siske oko ociju da mu odradimo da mu ne smetaju, a inace ga volimo ovako cupavog, nemamo izlozbene ambicije, pa ne moramo da ga sisamo "gospodski", xaxaxaxa, mada bi mu brijanje oko du**ta dobro doslo, da se ne prlja, xaxaxaxa.

Back