PUDLE

O, pa to znaci da je Pashica pregurao najgore! Dobro je!

Hvala !
Papagena je jedno vesela napast. Ako Leo ostane bez ushiju svi znamo-zashto :hahaha:
Inace se ona njemu primice... stalno, ali on bash nije previshe odusevljen, a vise nigde ne moze dovoljno visoko da zbrise od nje. Ni manjeg psa, nit vishe skace, kao da je veverica a ne malecko psetance :)

U Zrenjaninu sam. :)

gagasf Papagena je predivna curica!:heart:

Sorry! :whistling:
Papagena je baš lepa, a i ime joj je super :heart::heart:

:zag::zag: Za Pashicu, neka on nama bude veseo i ješan, a za čarape nema veze! Verovatno je već svario. Širli je jela gumenim lutkicama noge, repove, šeširiće (sve od one čvrste gume, možda je to i plastika), zatim kaktus (samo komadić), nokat (kao što sam već pomenula), jednom kada je bila baš mala htela je i komad stakla, velike količine tuja i zemlje.. I tako :zcepanje: Sada više nema tako širok jelovnik, na svu sreću :zcepanje: Mislim, nije ni tada jela stalno, nego jednom sam otišla na put nedelju dana, a ona je bila relativno mala.. Verovatno se uplašila, ili od nervoze, šta god.. sve što je mogla obrstila je. Samo male delove odgrizla i pojela, ne u komadu :zcepanje::zcepanje: Tako imamo konjića bez nekoliko kopita npr

Nista jos nije izbacio a ja ga stalno cudno posmatram pa onda on sjedne i pilji u mene ,krivi glavu lijevo-desno ,nije mu jasno sto ga stalno gledam,:hahaha:Polako se opustam mada sam zabrinuta jos uvijek,ne znam sta se desava sa tom carapom,shvatila sam da mora izaci,konsultovala sam se sa nekoliko veterinara,opstrukcija crijeva je moguca i kasnije,on ima stolicu ali mi se cini ne dovoljnu kolicinski posto mu dajem velike kolicine hrane ovih dana,uglavnom meso.Moj veterinar mi nije predlozio snimanje,ne znam moze li se takva stvar i vidjeti na snimku.Rado bih znala i koliko dugo jos postoji opasnost od komplikacija,moze li on tu carapu razgraditi ili ne...Svasta me zanima ali svi kazu-vidjecemo,treba pratiti stanje!On inace nema obicaj da guta stvari,ne znam ni kako je ovo uspio smazati.Dok je bio manji znao je u setnji zgrabiti smece pa i zarezati na mene kad hocu da mu uzmem ali oducila sam ga od toga.

Ovo prethodno sam napisala oko 21 sat.Sada je skoro ponoc i upravo smo se vratili iz setnje.Izbacio je carapu-kompletnu,juhuuuu,:worth:!Dobro sam je pregledala,bila sam u iskusenju da je donesem kuci i fotografisem za uspomenu,odustala sam na pola puta.:hahaha:Na jednom kraju je bila zamotana u cvor a dalje normalna.Trebalo joj je 6 dana ili 144 sata-toliko je bila unutra.Ja sam na jednom hrvatskom forumu pronasla da je neciji pas nakon 6-7 dana izbacio strano tijelo(sve zivo sam procitala i vrlo je malo prakticnih iskustava) a kada sam spomenula vetu rekao mi je kako to ne moze biti.:rtfm:Malecki se nije puno naprezao da je izbaci-sve je normalno odradio,jedino je stvar obavljao sa vise razine od zemlje.Eto tako nam se zavrsila ova epizoda.Zakljucak-stvar se moze odraditi i nakon 6 dana a vjerovatno i nakon 10,bitno je da ne povraca,da jede i pije,da mu stomak nije nadut,temp. ok,opste stanje odlicno...Pregurala sam veliku brigu,hvala vam na zanimanju.Pozdrav od mene i Pase bezcarapanka!:gace:

Drago mi je da je sve proslo dobro :worth:,pratim tok dogadjaja sa Pasom od pocetka,i znam kakav je to strah,posto i ova moja mrva od psa sve zivo trpa u usta a onda bezi da je ne mozemo stici.:zcepanje:

Baš mi je darago da je sve dobro prošlo:p

Znam za slučaj (davno je to bilo, pre više od 15 god dok sam ja šetala dalmatinca) bio je jedan mešanac boksera i setera, progutao je lopticu skočicu i dečko je sve pokušao ali nikako je pas nije mogao izbaciti. Opšte stanje je bilo dobro i već se stvar i ohladila, polako odlazila u zaborav, kad je jednog dana POSLE DVA MESECA jednostavno povratio!!! Zamislite, ta je toliko dugo loptica bila u želudcu. Kaže momak da je bila sva crna i izjedena od kiseline, posle je odneo veterinaru, jer ni ovaj nije mogao da veruje...

Evo slicica novog toy muzijacica u nasoj odgajivacnici koji ce biti glavni dasa u okolini kad poraste (nadamo se):per:

Prilozi

• Slika3089.jpg
    Slika3089.jpg
    11,1 KB · Pregleda: 28
  • Slika3098.jpg
    Slika3098.jpg
    14,4 KB · Pregleda: 26
  • Slika3105.jpg
    Slika3105.jpg
    14,1 KB · Pregleda: 24
  • Slika3108.jpg
    Slika3108.jpg
    12,1 KB · Pregleda: 30
Ja sam nova na ovom forumu ali resila sam da se prvo obratim vama na ovoj temi. Ovih dana mi dolazi u kucu novi clan porodice, PUDLA pa mislim da ste vi pravo drustvo za sve sto me interesuje.:lol:

Pozdrav svima, imam zenku pudle, srednja je, crna i ima 6 meseci, uskoro treba da dobije teranje pa me zanima kad im se stavljate gacice, kada su napolju ili unutra? Kako obavljaju nuzdu tada? Hvala unapred na odgovoru...

Pozdrav za sve pudlase i njihove pudle! :)
Moje dve pudlice i ja smo nove ovde. Vec nekoliko dana iscitavam ovu temu od pocetka i sad sam je stigla do kraja.Tako sam vas lepo upoznala, naucila nesto i usput se super zabavljala, Divni ste svi! A tek vase pudlice!

Pre tri godine sam kupila moju malu dusicu,crnu patuljastu pudlicu, starosti sedam meseci. Pre devet meseci dobila sam od jednog drugara aprikot patuljastu pudlu staru pet meseci. Ne treba ni da vam kazem da ih oboje obozavam!:heart:

Back