PUDLE

Interesuje me da li smem da je okupam posto se malo oseti?

Prilozi

• 11022010527.jpg
    11022010527.jpg
    33,9 KB · Pregleda: 32
:heart:Slatko malo kucence.Sto se tice kupanja-misljenja su kao i uvijek razlicita.Nece mu nista biti ako ga okupas i nakon toga dobro osusis i pazis na temperaturu prostorije.Ja moga nisam htjela kupati tako maloga,cesljala sam ga i to je bilo dovoljno,sape i njuskicu ponekad obrisala.Neki predlazu obrisati ga krpom navlazenom mjesavinom vode i sirceta :roll:,sam izaberi sta ces.Sisanje-isto zavisi od tebe,moj je prvi put sa nesto manje od 5 mjeseci(ne bas previse),po propisu sa 7 mjeseci a u medjuvremenu sam ga sama strickala povremeno.Sada je najvaznije da ga ucis cesljanju,da se navikne.:D

Jako je vazno napomenuti da psa/stene nikako ne kupas sa ljudskim samponom jer to uopste nije dobro za njihvu kozu!!! Za tvoje stene kupi poseban sampon za stence u prodavnici stvari za kucne ljubimce. Obavezno stene kupaj sa prijatnom toplom vodom, i okupaj samo telo, glavu probaj da izbegnes ako nije prljava ili jako pazljivo operi i pazi da vode ne udje u usi. Drzi stene za vreme kupanja da se ne oklizne u kadi. Probaj da kupanje kratko traje i pricaj mirnim i lepim glasom da bi se stene osecalo sigurno. Uvek prvo okupaj telo pa glavu. Posle kupanja dobro upi sa peskirom. Onda uzmi drugi suv peskir i umotaj ga u to dok se malo vise ne osusi i pazi da sobna temperatura bude prijatnja, nikako hladna, stenci su jako osetljivi...

Jos da dodam, ta slika sa stenetom i devojčicom ti je preslatka! Mora da je presrecna sto ima kucu :)!

Poslednja izmena:
Evo da Vam prenesem delić izložbe Beograd 2010 :lol: nismo učestvovali, ali smo se družili:ok:I ako ste pomislili da je u krupnom planu(jedva sam uspela i to da fotografišem, stalno su svi u pokretu):zper: moj Ognjeni, Vi ste se prevarili, jer je to Marinin-Ogi :per:

Prilozi

• Ogi, a ne Ognjeni.jpg
    Ogi, a ne Ognjeni.jpg
    34,2 KB · Pregleda: 29
  • Ognjeni i društvo.jpg
    Ognjeni i društvo.jpg
    24 KB · Pregleda: 38
Evo da Vam prenesem delić izložbe Beograd 2010 :lol: nismo učestvovali, ali smo se družili:ok:I ako ste pomislili da je u krupnom planu(jedva sam uspela i to da fotografišem, stalno su svi u pokretu):zper: moj Ognjeni, Vi ste se prevarili, jer je to Marinin-Ogi :per:

Posto Mila ne napisa ko je sve na slici, moracu ja izgleda ;)
Na prvoj: Ogi-Marinin
Na drugoj: Oci Milin (onaj s tamnijom bojom), Leo-moj ;) i jedna mala Slovenacja devojcica.
da se Zna ;)

Cekamo izveshtaj s BG izlozbe i od Krofnice i Shirli, one su mnogo vishe bile zaposlene od nas - trachara ;)

I Širli i ja smo se baš umorile :))) Zato nas ni nema!
Mnogo je i meni i Šici drago što smo vas upoznali i uživo!
I Leo i Ogi i Ognjeni su medeni :heart::heart::heart: Upoznali smo i Of springovu (Bojaninu) kraljevsku crnu pudlu (samo sam, kako sam umorna, zaboravila ime :rumenko::rumenko:)
A mogu da kažem da su i gazdarice mnogo fine! Šteta što nismo imale vremena malo više da se družimo.
I gagasf se ne hvali, juče je Leo napunio 2 godine! :rodjendan::kolac: :heart:

Širli i ja smo bile na Sajmu, zbog priprema i u subotu do kasno, i u nedelju od 8h, tako da smo se baš preforsirale. Nadam se da ću uspeti da postavim link ka videu gde se malo vidimo.
I oduševljena sam kako negujete dlaku vašim dečacima.
Sve u svemu, baš je bilo lepo!

Cao narode,evo i nas!
Svasta se izdogadjalo poslednjih dana.Kao prvo,Ogi je bio na sisanju i evo njegove nove frizure.
Bili smo na sajmu pasa i upoznali nase drage drugare i njihove mame.Veliki pozdrav za sve prijatelje i nadamo se da cemo se i dalje druziti i vidjati.

Prilozi

• 11022010.jpg
    11022010.jpg
    22 KB · Pregleda: 35
  • 11022010003.jpg
    11022010003.jpg
    42 KB · Pregleda: 32
  • 11022010007.jpg
    11022010007.jpg
    32 KB · Pregleda: 32
  • 11022010010.jpg
    11022010010.jpg
    27,2 KB · Pregleda: 32
  • 13022010017.jpg
    13022010017.jpg
    43,1 KB · Pregleda: 33

Mila,hvala ti na svim informacijama i savetima.:klap::bye::zag:Nasi pudlencici su zaista toliko slicni,kao sto rece Bojana... :cmok:

MI smo se lepo proveli i konacno upoznali i ostatak foruma pudlasha;)
Shirlica je jedna fina dama koja se od ovog mog napasnika sklonila kod Krofnice da bi zivu glavu izvukla :zper:
Oba Ognjena su kao dva brata rodjena, mada, meni svi aprikoti lice, osim mog Lea, on ne lici ni na shta, pardon, ni na koga :D
Nego, Krofnice, zbuni me, si sigurna da je kralj crni - Bojanin? Jesam ja neshto pomeshala ;)
Smbata, drago mi je da nam se drushtvo uvecalo za josh jednog pudlovskog i josh jednog malog medenjaka :D

I definitivno, provereno, u martu cemo imati BEBEBE :heart::heart::heart:
Snajka Lina nam se proshirila i jede kupus i paprike (nadam se da nisu kiseli) :zcepanje:

Draga Marina, i ja sam se šlogirala kada sam prvi put videla olindranog Ognjenog:hahaha: ,ali vrlo je bitno da je pravilno ošišan, da bi mu srazmerno rasla dlaka, i da bi što pre izgubio šteneću dlaku ;) A, i zbog higijene i održavanja :zper: Videla si moju "zver" posle nepunih mesec dana od šišanja :lol: Aždaja :zcepanje:

Gagasf, pa ja sam tako shvatila Bojanu. Sasvim sigurno ona ga je hendlovala, to sam 100% sigurna. A za vlasništvo je moguće da sam se prešla.. (baš sam bila umorna) Mada meni se čini da je rekla da je njen.

Back