L.krofnica
Aktivan član
- Poruka
- 1.484
Evo i Leo ima bebeMi ocekujemo leglo u martuOcekujemo patuljke, apriko boje. Tata je ishao na izlozbe, pa ako vas zanimaju svi rezultati, slike i sve ostalo, javite se
![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo i Leo ima bebeMi ocekujemo leglo u martuOcekujemo patuljke, apriko boje. Tata je ishao na izlozbe, pa ako vas zanimaju svi rezultati, slike i sve ostalo, javite se
![]()

Pudle su su super, imamo i prinove sada su tri meseca i dolazimo u BGD na CACIB.

Postovani korisnici krstarice
Da li mozda neko od Vas prodaje patuljaste (bele ili aprkot) pudle? Ili poznajete neku dobru uzgajivacnicu..
Kontakt: maya.260188@gmail.com
Zahvaljujem se unapred
pozz
Pa ovako..
Tek cu negde u septembru da kupim psa ali opet zelim da se na vreme raspitam..
Pa vas pitam..mad a ce vecina bii za pudle naravno....
Pa sta kazete...posto ja ne mogu da se odlucim....zapadno skotski beli terijer -westy ili pudla??![]()
. Mi smo svi već imali svoje dileme i opredelili se, koliko vidim, niko se nije pokajao
.
Pa ovako..
Tek cu negde u septembru da kupim psa ali opet zelim da se na vreme raspitam..
Pa vas pitam..mad a ce vecina bii za pudle naravno....
Pa sta kazete...posto ja ne mogu da se odlucim....zapadno skotski beli terijer -westy ili pudla??![]()

Mnogo su ti slatke pudle jasnaok,imaju super drzanje.Meni je Pasu prije 3 dana ujeo jedan pas,nije nista strasno,male su ranice koje ce brzo zacijeliti ali to me je stvarno pogodilo .Trudila sam se da ga socijalizujem na nacin da se normalno ponasa i druzi sa drugim psima,da ga ne dizem u ruke svaki cas ...Ipak ,najvaznije mi je da je on ziv i zdrav,zato cu stvari u vaspitanju i socijalizaciji malo promijeniti.Moj Leo laje samo u slucaju da na vrata ulazi neko, samo tada i u stanu stvaaarno retko, retko kada.
Napolju kada mi neko prilazi, s tim shto vishe rezi nego sto laje.
A ako malo bolje razmislim, gde ti nadje lajave pudle? Vec neko vreme se druzim s pudlasima diljem nashe i sadashnje i bivshe zemlje, ne videh iskreno, ni jednu histericnu i lajavu. I dalje mislim da je pas ogledalo gospodara, ma koje vrste bio.

Kako se to desilo?
! Ali retko koja pudla laje onako histerično ili nervozno, besomučno. Mislim, ima i takvih, ali to je više stvar vaspitanja. One imaju sklonost da se zvučno izraze, ali pre svega one su male, pa kada i zalaju na ulici iz straha - niko ih se ne plaši (ili makar retki
), a drugo besomučno lajanje je dosta daleko od onoga što većina pudli radi.
I dobro da je proshao tako "lagano" i da nije dobio vece povrede!!Jako mi je zao zbog PasheI dobro da je proshao tako "lagano" i da nije dobio vece povrede!!
I nama se desilo to isto, Bog poziveo pupi clip, pa prodjosmo neozledjeni, pas je jednostavno dohvatio Lea za ledja i protresao ga...
Ja vam ne mogu opisati svoj osecaj, jer sam znala da ce se to desiti. Leo je sav srecan video "drugara" u parku i potrcao prema njemu i pored moje dreke da stane, jer sam znala od ranije da je pas agresivan. Srecom dohvatio ga je samo za dlaku na ledjima pa je Leo zbrisao kada ga je ovaj ispustio. Da ne bi onolike dlacurine na ledjima, tesko da bi od njega ostalo neshto...
Uzas!

Ujela ga je kucka na setalistu gdje setamo svaki dan.Sve je bilo u djelicu sekunde,bez ikakve najave,upozorenja,jedan skok i gotovo.Uhvatila ga je iznad repa,nije tresla jer sam brzo reagovala i uzela ga ,samo je malo zacvilio,nije bilo ni krvi,ima dvije ranice od ugriza,prima antibiotike i sve ce biti u redu.Ovo je mozda i dobro da se desilo,bila sam previse slobodna u vezi s njim,jeza me prodje kad se sjetim kako sam opusteno dozvoljavala njusenje i igru sa mnogo vecim i nepoznatim psima.Pasa je bio na flexsiju,ovaj slobodan ,bez gazde.Kad sam zbrinula Pasu isla sam da trazim ovu kucku i nasla je na istom mjestu,nasla sam i vlasnika-nije lutalica.Pustio je bez kontrole,rekla sam mu da cu mu haos napraviti vidim li je jos jednom kako slobodno seta.Saznala sam da je agresivna i da je stalno drzi zavezanu u supi
,taj dan je pustio jer je kopao u basti.Ima jos jednog psa koji je isto slobodan oko kuce ali je dobar.Sve se dobro zavrsilo a pouka svima je da svoje pudle dobro pazite jer u trenu mogu nastradati -i nije istina da uvijek postoje predznaci moguceg napada drugog psa,mozda se naknadno moze naci racionalni razlog i opravdanje za takvo nesto-ali tada moze biti kasno.
Jako mi je zao zbog PasheI dobro da je proshao tako "lagano" i da nije dobio vece povrede!!
I nama se desilo to isto, Bog poziveo pupi clip, pa prodjosmo neozledjeni, pas je jednostavno dohvatio Lea za ledja i protresao ga...
Ja vam ne mogu opisati svoj osecaj, jer sam znala da ce se to desiti. Leo je sav srecan video "drugara" u parku i potrcao prema njemu i pored moje dreke da stane, jer sam znala od ranije da je pas agresivan. Srecom dohvatio ga je samo za dlaku na ledjima pa je Leo zbrisao kada ga je ovaj ispustio. Da ne bi onolike dlacurine na ledjima, tesko da bi od njega ostalo neshto...
Uzas!
evo jednog spotica (nije bas profesionalno odradjen ali je simpatican)

Sto se lajanja tice ovaj moj napolju nikad ne laje,u kuci samo kad osjeti nekog u hodniku,pustim ga 2 puta pa kazem-dosta,sve je u redu i on prestane.Ne znam hoce li se poslije prolajati ali ovako mi se mnogo svidja.Ima 7 mjeseci.

A Širli npr ima jednu pudlu koja hoće da je ujede! Pudla nije baš sasvim svoja, maltretirali su je veći psi i sada kako vidi Širli trči ka njoj, reži, a ja je hvatam. Jednu pudlu je već ujela na šetalištu, i gazdarici je malo bilo, nego je i dalje pušta bez povodca. A pudla je crna patuljasta! Znači ženkica iste veličine kao Širli! Znači nisu samo veliki psi problem. Problem je u karakteru psa! A još više u vlasniku!! Lutalice se skoro nikada tako ne ponašaju, tj mnogo mnogo ređe.

evo jednog spotica (nije bas profesionalno odradjen ali je simpatican)

A Širli npr ima jednu pudlu koja hoće da je ujede! Pudla nije baš sasvim svoja, maltretirali su je veći psi i sada kako vidi Širli trči ka njoj, reži, a ja je hvatam. Jednu pudlu je već ujela na šetalištu, i gazdarici je malo bilo, nego je i dalje pušta bez povodca. A pudla je crna patuljasta! Znači ženkica iste veličine kao Širli! Znači nisu samo veliki psi problem. Problem je u karakteru psa! A još više u vlasniku!! Lutalice se skoro nikada tako ne ponašaju, tj mnogo mnogo ređe.