PUDLE

Cao svim ljubiteljima pudlica,Nova sam i imam harlekin pudlicu staru godinu dana,zove se Chanel.Imam nekih problema oko njene ishrane pa bih volela sa nekim da razmenim iskustva,Problem je u tome sto bi ona sve i stalno jela ali stomacic joj ne podnosi bas bilo koju hranu,obozava sir,voce skoro svo,svinjsku dzigericu i jos neke stvari ali posle mi dobije proliv.Negde sam procitala da im treba davati zumance za lepu dlaku,ali kako da joj dam,zivo ili kuvano?Nadam se da ce neka dobra dusa i meni i mojoj kuci da pomogne nekim savetom.Probacu da stavim sliku!

Moji isto imaju problema kada im tako ubacujem "ono što vole". Kad god sam pokušala da ih hranim nekom kuvanom hranom, dobijali su prolive. Ja moje hranim isključivo purina pro plan granulama (piletina i losos) i sa tom hranom su ok. Puni su energije i nemaju proliva ili bilo kakve probleme. Ako im daješ žumance, daje se presno i to bez belanceta (belance može ako je kuvano ili pečeno).

Moji isto imaju problema kada im tako ubacujem "ono što vole". Kad god sam pokušala da ih hranim nekom kuvanom hranom, dobijali su prolive. Ja moje hranim isključivo purina pro plan granulama (piletina i losos) i sa tom hranom su ok. Puni su energije i nemaju proliva ili bilo kakve probleme. Ako im daješ žumance, daje se presno i to bez belanceta (belance može ako je kuvano ili pečeno).

Da li se zumance pomesa sa drugom hranom?Definitivno cu morati da je lisim domace hrane.Koliko cesto mogu da dobijaju?

WOW!!! Konačno da i mi imamo "društvo" :D:D:D
Hajde Chanel65 predstavi nam tvoju kucu malo, odakle je...

I naravno DOBRODOŠLA:super:

Hvala na dobrodoslici,inace Chanel je rodjena u Svajcarskoj,nema pedigre,jer mi to nije bilo vazno jer smo se moja deca i ja zaljubile u nju cim smo je ugledale.Ima godinu dana,pomalo je tvrdoglava, pogotovo kad idemo u setnju,hoce gde ona hoce pa se onda natezemo.Malo je bojazljiva,cim nesto susne odmah hoce da pobegne,teze sklapa prijateljstva sa drugim kucama jer ih se uglavnom boji,ali sa ljudima je ok,njima odmah prilazi i skakuce.Trudim se da prevazidje taj strah ali mi slabo uspeva,ne pomeramo se od pocetka.Inace je velika maza,voli da se ceska i mene je izabrala kao gazdu mada sam je ja uzela za decu ali...obozavamo je.Za pocetak toliko o njoj!!!!

Ne znam sta bih rekla, obema...
Meni Leo jede sve sto se moze pojesti i redkokada ima problema sa zeludcudcem. Kako vidim i Papagena je od iste sorte, s tim sto ona nije probirljiva uopste, za razliku od Lea koji vise voli ljudsku hranu od svoje-psece.
Mada, ni Leo ne podnosi iznutrice bilo koje vrste.
Pokusaj da skuvas piletinu s pirincem i to daj psu, dobra je kao hrana a i obnavlja zeludacnu floru. Uz to, ujutro jogurt, mladi sir.
Zumance mozes dati samo ili pomesano s maslinovim uljem ili medom.

Doduše, moram da se ispravim. Kada sam Jupiku hranila čistim mesom-svinjsko ili juneće (u periodu skotnosti i dojenja) nije joj ništa falilo čak se i prilično ugojila... ali sve druge kombinacije im nisu prijale.

Papagena, mala crvena patuljica :D

DSC01154-1.jpg

DSC01156-1.jpg
[/QUOTE]

Ove slike nisu ni upola lepe kao ona uzivo, Ena je med medeni,a tek sto je razigrana i bleskasta,ne da se opisati :zaljubljena: Ako je vidim jos jednom mislim da necu moci da se suzdrzim da je ne ugnjavim.:rumenko:

Hvala Sonja :)
Juce nam je bio prvi dan napolju :)
Jako sam zadovoljna kako je to Ena podnela, s obzirom da se i dalje plasi, kola u prolazu i ostalih jakih zvukova.
Lepo se igrala sa svima i toliko joj je sve bilo interesantno da sam je jedva stizala. Jedino sto smo morali da se pokupimo iz parka kad je krenuo ozbiljno mrak da pada, jer nisam mogla da je promnadjem po onoj travi :D

cao ljudi...:)
mislim da sam vas ovo vec jednom pitala...ali nisam sigurna....:)
pa...da li neko od vas moze da mi preporuci gde mogu da kupim pudlu?
neku dobru uzgaivacnicu?(valjda se tako kaze i pise :mrgreen:)
posto bas dugo razmisljam da kupim pudlu...:)
zivim u jednom selu blizu beograda pa ako znate neku uzgaivacnicu ili slicno da nebude mnogo daleko od beograda...mislim...valjda ste razumeli sta hocu da kazem..nisam bas dobra sa recima...zbunim se kad objasnjavam.hehehe..:) :) :)

cao ljudi...:)
mislim da sam vas ovo vec jednom pitala...ali nisam sigurna....:)
pa...da li neko od vas moze da mi preporuci gde mogu da kupim pudlu?
neku dobru uzgaivacnicu?(valjda se tako kaze i pise :mrgreen:)
posto bas dugo razmisljam da kupim pudlu...:)
zivim u jednom selu blizu beograda pa ako znate neku uzgaivacnicu ili slicno da nebude mnogo daleko od beograda...mislim...valjda ste razumeli sta hocu da kazem..nisam bas dobra sa recima...zbunim se kad objasnjavam.hehehe..:) :) :)

Pogledaj kod save035, mislim da trenutno ima nekoliko legla a mozes i pogledati http://www.freewebs.com/pudle035 :D

tacno je da trenutno imam nekoliko legla. Nikad vece guzve sa stencima (usi ce da mi pojedu);). Imam bele patuljaste, bele srednje , crne patuljaste i srebrne patuljaste. Imam i jeno leglo maltezera.:) Nocima ne spavamo a tako ce biti i u narednih mesec dana. Ne zalim se bas ali nije mi lako.:mrgreen:

Poslednja izmena:
@Gagasf
Papagena je medena!! Deluje kao mali slatki vragolan :):heart:
Jel ona prava crvena pudla, mislim nije aprico? I jel ima još takvih u Srbiji ili će Papagena biti jedinstvena? :D
Nismo bile tu, pa se tek sada uključujemo u priču..

@Gagasf
Papagena je medena!! Deluje kao mali slatki vragolan :):heart:
Jel ona prava crvena pudla, mislim nije aprico? I jel ima još takvih u Srbiji ili će Papagena biti jedinstvena? :D
Nismo bile tu, pa se tek sada uključujemo u priču..

Papagena nije apriko, ona je bas crvena. Ima boju trenutno kao irski seter, skoro je braon :)
Mislim da nije jedinstvena u Srbiji, znam da ima nesto po Novom Sadu od crvenih, bar je tako bilo kada sam se ja raspitivala o njima. Sada, koliko su one crvene, ne znam jer ih nisam videla.
Inace, je pravi zvrk, maltretira Lea najstrasnije. Inace je on jedan strrrasno opasan pas. :) Ushi sam pocela da mu vezujem na vrh glave, da ne bi jadan ostao bez njih. Svi po kuci moramo da ga branimo od nje :hahaha:
Jasna, sve najbolje za nove bebirone :D

@Jasnaok
Čestitke i od nas! :heart:

@Gagasf
Jadan Leo!! Nadam se da će naučiti da se sam brani! Jel se ne ljuti na vas što ste je doneli na njegovu teritoriju? Nije potišten, ili tako nešto?

Back