Pub "Tinejdžeri" vol 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ima bre...Drugačije je kad si žensko i u takvim društvima. Ja se nagledah bogami svega mimo kontejnera i crta. Najluđe četiri godine života. Blud i razvrat.
Što Over reče za srednju- meni je ona došla kao prvi izvor ovakvih saznanja. Kakva je masa u toj školi bila...:worth: svaki dan da se prekrstiš i ne veruješ šta vidiš. I film mi uopšte nije stran (iz ugla posmatrača, da se razumemo:lol: )...
Gledala sam ga više puta, ostavio mi je utisak. Jedino me Marlon izluđuje, retko ekstremno antipatičan tip.

U kojoj si ti srednjoj ucla/ucis? Msm moja skola je super kakva je pre bila,pre su je zvali Teksas. :lol:
Bili su profesori koji su tukli djake,bio neki profa koji je uhvatio pik na nekog lika i rekao mu da nikada kod njega nece poloziti i rekao mu da dovede koga hoce da se biju i da nece dobii dvojku.
Lik dovede boksera da bije profesora i profesor ga umlati od batina. :lol: Koga je taj lik,Vesa iz mehanike uhvatio na pik,taj je bio bijen svaki dan. Sva sreca ja sam bio elektronac i lik je otisao u penziju negde kad sam bio druga godina,ali ovima sto je predavao,neke je tukao u hodniku. Prodje i opali ti paralizu u rame. :lol:
isti taj lik da zadatak djacima da izracunaju dubinu nekog bunara i covek gleda rezultate i kaze kod prvog djaka,200 metara resenje.
I Vesa mu kaze:"gde si ti video bunar od 200 metara,jedinica za avgust". Gleda drugi rad,ovom je resenje 20 metara,uu dobar si,evo ti 3.
Sledecem resenje 30 metara,uu ti si jos bolji,evo tebi 4. I tako lik ide i deli ocene,a niko ne zna resenje.
To covek samo da je uzeo kameru da snimi,prosto da ne poverujes kakvi su to ludaci. Ili dodje lik iz filozofije,nacrta kravu na tabli i sedne covek i sedi i kaze ko nadje resenje ovoga ima 5 za kraj. :lol:

Poslednja izmena:
Hah, ima i u Vrbasu isto jedna šupetina s tim nadimkom.
Išla u poljoprivredno-mašinsku. Hahaha, kod nas ti je profesor razbio ruku šipkom mom drugu pre 2 godine. Posle lik dobio otkaz i ozlojeđen godinu dana kružio oko škole i slao inspekciju. Profesori su svi bili maksimalno izduvali, odu vrate se na čas sa prutom pa nas jure po učionici. Jednog je brat mog druga istovario za ribu i ovaj ga izjurio iz učionice i još jedno 100m van škole. :lol: Svi su 45+
Samo par profesora smo persirali tokom cele srednje, sedela profesorici na naslon fotelje s njom na času. Tu se nije znalo ko je ko. Smeha nikad nije manjkalo. Izađeš na odmor mali, veliki, večito neka grupica vari. Ljudi u toj školi su ono socijala finansijska, duhovna, intelektualna- pravo mesto za mene. :lol: Čega se sve nisam nagledala pitaj Boga. Tuča za dobro jutro. To je takav raspad sistema bio, više se radilo nego učilo i glavu dajem da ću više praktičnog i konkretnog znanja poneti iz te škole nego s faksa iste struke.

Slagah. Ne 4 nego 3 godine. Jednu sam završila u gimnaziji i nikad više. Isti mi prosek bio, upisala šta 'oću, iz gimnazije samo ponela ogorčenost na gimnazijalski snobizam, bolestan takmičarski duh, jezivo nadmene ljude, razrednu koja je učenike iz njenog grada tretirala kao tibetske mastife, a ostatak sa sela kao pacovčine.

Poslednja izmena:
Tvoja i moja srednja su klasican primer koliko nam je drzava otisla u ****. Moja skola je stvarno lepa spolja i unutra,kao da si dosao u hotel i nije rupetina kao sto je bila pre kad su je zvali Teksas,ali je to i dan danas leglo budaletina.
Mi smo imali kofe pored table gde je redar stavljao sundjer da ne ide da ispira sundjer svaki put kad se tabla brise,ali imali su jednog profesora sto bi rekao djaku da ode i da promeni vodu i lik bi potapao maramice u vodu i time se hladio i brisao celo leti. Svi su ga djaci mrzeli i par puta su mu se ispisali u kofu. :hahaha:
Isto je drugar sto je sedeo samnom u zadnjoj klupi bio budala i sad je on sedeo do prozora i ispod lamperije je bio beton i kreten je to strugao svaki dan i odvalio jedan poveci deo zida,na kraju odeljenja porala da skupljaju pare da se to zakrpi.

Ma moja škola je meni bila zakon, samo što su je upisivali loši đaci. Nas par u generaciji bilo odlično, ovo ostalo sve samo za prolaz, a često ni toliko. Ali su nas naučili praksi i poslu, radio si kao konj.
I stvarno su profesori bili prsli, ali su gradivom vladali samo tako. Loša reputacija u, makar ovoj mojoj, posledica je đaka.
Hahahah, zlo. Meni sad samo naviru biseri....
Ali ono što redovno prepričavamo je kad smo drugarica i ja drpili profesoru mobilni, prepisali sve brojeve i posle im dušu vadili po časovima.
Nađemo im rakiju pa ločemo..skuvamo kafu kod tetkica pa kod jednog u učionici za mehaničare pijemo i duvanimo s njim.
Gotovo svi su se lešili na dnevnom nivou. Joj....:lol:
Ja sam se tamo zaje.bavala kao niko...i mrzeli me i voleli...bila budaletina, ali jedina učila... i na kraju imala strava bodove za prijemni.... Na istom dođemo svi kad upišemo faks.

I to za državu, ova moja je dobila kad sam ja došla 1 000 000 dindži. Uzeli 2 plastenika i staklenik...pokupovali klizeće stolove, uradili svuda kap po kap...Isporučivali cveće svim firmama, gradu... ženama iz našeg i okolnih mesta.
Sada, zamisli ti ovo, imaju toliko keša da generaciji '97. pa nadalje plaćaju PRAKSU oko 5-6000 mesečno. Show.

Viđao sam:nastavnika da bije učenika(sada je direktor),paljenje tuđe imovine(ne zaplenu,paljenje)pred očima vlasnika,obezbeđenje kako opušteno repetira i prislanja prangiju jer sam im za**šavao teritoriju,Muslimane kako potpuno lažiraju identitet,pajdomane kako stoje pored mene i crtaju,bacanje samoproglašenih nacionalnih manjina u kontejner,neočekivane masovne šorke u čijem sam bio centru,delove grada gde te lokalac nabode pesnicom jer proceni da nisi odatle...Al' da ti opušteno uđeš u random klub i zbariš 'oćnu maloletnicu koja dobro blajvi-ne.Blud i razvrat se dešavaju na rođendanima i proslavi Nove al' to se ne računa jer se akteri uglavnom veoma dobro poznaju,samo im popuste kočnice nakon puno alkohola.

Poslednja izmena:
Najjaci su mi ljudi koji kazu kako im je bilo lepo u osnovnoj i srednjoj.

Period osnovne je meni nešto najbolje u životu :lol: Odlično društvo, nisam se mnogo cimao oko učenja a imao sam dobre ocene, nisam ebo al sam imao više riba nego sad, sprdali smo se i blejali svaki dan.
Srednja je druga stvar, u prvom odeljenju je bilo polovina retardi a polovina donekle normalni dok sam tek nekolicinu izdvojio za društvo. Učio ko moron u prvoj i prošao vrlo dobar dok me druga sasekla stručnim predmetima koji mi nikako nisu išli pa sam i odustao. Drugi put druga - novo odeljenje, još veće dijabole, onaj najgori šljam. Možda dvojicu odatle mogu da izdvojim kao kul ljude, ostali su šakali, lopovi i goveda. Fala bogu pa sam otišao odatle. Faksu se unapred radujem.

Auu, ja mislila da se ovi sprdaju kad kazu da je moja kao elitna skola, al' izgleda da ne...:lol:

Osnovna je bila getto, tuca svaki dan, mamini i tatini sinovi isli, bogati romi, kriterijum ne daj Boze, padalo se na popravni i ponavljalo kao dobar dan...Izivljavanje od strane nekih profesora, odeljenje u raspadu, svi duvali, ***** se ko je s kim stizao... Rezultat: jedan abortus u 7. i par fizickih povreda, posto su devojke uvek bile sa nekim "opasnim" momcima, a i zbog tuca se zavrsavalo u bolnici... Sve u svemu, nikad dosadno, stekla par prijatelja za ceo zivot, sa ostalima i dalje u super kontaktu, tukli smo se, svadjali i pljuvali, ali smo ostali strasno iskreni jedni prema drugima, i to je ono sto sam cenila...Uvek slozni protiv profa, pravili razna sranja, pokrivali jedni druge, haos je bio...Ono sto je bilo lepo sto smo uvek imali postovanja prema nastavnicima, nikad ih nismo psovali, uvek persiranje i sve, a podjebavanje do maksimuma, napustali su cas zbog nas...

U srednjoj druga prica, vise "strebersko" odeljenje, drugacija atmosfera, ali i u ovom imam taj duh kolektiva, jako slozni kad treba nesto da se dogovorimo, ne svadjamo se i ne tucemo, mada mislim da necu ni izbliza ostati sa njima tako dobra kad se sve zavrsi...Skola kao skola mi je fenomenalna, jako mnogo se trude svi da nas nauce necemu, super atmosfera na casovima, nema tog "uterivanja straha u kosti" kao u osnovnoj, cesto te bace u razmisljanje o nekim zivotnim temama, mnogo humanitarnog rada, mnogo divnih manifestacija, druzenja, cela skola je kao jedno veliko odeljenje, ostaje se jako dugo na nastavi (cesto od jutra do mraka), pa bude dosta zezanja i smesnih situacija, u bolnici zajebavanje, prilicno komotni profesori, ma divota...

Skroz dva totalno razlicita iskustva, u osnovnoj sam upoznala raznorazni sljam, skola u raspadu, ni dan danas nema sale za fizicko, ali osvajamo prva mesta na sportskim takmicenjima, radili smo uz pomoc stapa i kanapa i donela sam jako puno znanja koje sam iskoristila u srednjoj, mada je bilo i mnogo stresno i sa jako puno tenzije... U srednjoj jedna opustena atmosfera, ali opet i ozbiljnija sto se tice tih medjuljudskih odnosa i u srednjoj sam shvatila kako ustvari jedan kolektiv moze da funkcionise bez svadja i problema i kako skola moze i da se voli, a ne samo da se ide reda radi da se stekne neka diploma...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back