Pub "Tinejdžeri" vol 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sada sam baš gledao emisiju neku, Laza je bio ludak težak, doduše ne sa psihijatrijskim pečatom, ali čovek koji je go jutrom hodio ulicama. Dis je bio veseljak, i imao je mnogo prijatelja..Meni su svi ti naši pesnici podjednako dragi, s liričke strane Dis mi je najdraži, opet volim Dučićev patriotizam (koliko je ta reč izgubila značenje danas).

Ma znam kad je ziveo Miljkovic, samo me je iznenadilo sto ga ova dvojica nisu spomenula pri nabrajanju najboljih pesnika (msm, niko tu ne pominje ni epohu, ni pravce).
Ne znam, mozda je subjektivno, ja sam za njegove pesme vezan iz vise razloga, ali ipak i dalje mislim da je bez sumnje nenadmasan.

Mimo nesumnjive estetske vrednosti njegovog dela, ja priznajem da sam malo subjektivan, Miljkovicevi stihovi su na jedan cudan nacin vezani za dva verovatno najbitnija dogadjaja u mom zivotu.
A tu su i osecanja koja se provlace kroz pesme, filozofske poruke koje ja obozavam pronaci bilo gde, u poeziji ponajvise.

Slicno kao sa Block outom, koga uzdizem toliko da sam par puta izjavio da su bolji i od Pink Floyda.
Inace, ja Nikolu Vranjkovica takodje svrstavam medju najbolje srpske pesnike ikad.
Opet, pomalo subjektivno, iz vrlo slicnih razloga, ali stojim iza toga.
Ja bih njegove tekstove u citanke. :lol:

Nema dalje.:rotf:
1174874_593183614058688_1585894359_n.jpg

Umro sam danas setajuci po novobeogradskim trznim centrima. Za tih 3,4 sata sam dosao do zakljucka da se nosi samo neki jebeni hipsteraj. Jedva nesto normalno ima da se nadje...
Zato ce veceras omiljena disciplina - rakijanje da nadoknadi izgubljeno vreme :lol:

Da se nađu u ringu, po mom mišljenju Miljković bi izbio zube i nabio u dupe svima ostalima, uključujući Rakića i Dučića :cool: Pogotovo njih :mrgreen:

ne pripadaju istom periodu pa je skoro nemoguće odrediti ko je bolji.
a što se rakića tiče, taj čovek je za celog života napisao 50ak pesama (ono što je ostalo iza njega), a opet spada u sam vrh srpske poezije.
po mom skromnom mišljenju, da se pravi neka antologija celokupne srpske poezije, rakić bi bio jedan od pet najzastupljenijih pesnika.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back