prvo, aj da krenemo od cigara...Nisu pare problem, za to sam uvek imao, prosto sam skapirao da mi steti. Poceo sam jos u 8. razredu, pa ostavio, pa ponovo nastavio i zavrsio jednom za svagda.
Ja nisam konzumirao nista halucinogeno, te ne mogu da ti kazem nista vise od onoga sto je meni receno.
To da marihuana i pecurke ne ostavljaju posledice, to je glupost. Kada mi objasnis ove sto ih poznajem i sto vec neko vreme konzumiraju i jedno i drugi i nista vise, a svi propali od toga. Jedan izgubio 20 kila, drugi isto tako nesto... Mora da je to iz nekog drugog razloga...

Zasto nisu probali jednom, drugi put i zavrsili? Zasto sad kazu kako im se gadi, a ne mogu da ostave, nego stalno ponovo konzumiraju? Zato sto se javlja psihicka potreba za tim. Ako me lazu ljudi koji svako vece konzumiraju jedno od ta dva, onda ne znam sta da kazem. I ponovo naglasavam, da se moje misljenje mora bazirati na njihovim iskustvima jer ja ta iskustva nemam, i na osnovu onoga sto znam i vidim kod njih.
Takodje da si pretrazio malo bolje internet video bi da pise da je marihuana manje opasna, mada su tu podeljena misljenja. Naravno pisali ljudi koji su probali i jedno i drugo. Takodje, pecurke imaju jace dejstvo, samim tim su u datom trenutku opasnije, a sam trip traje duze. Kod pecuraka se moze desiti i da nabasas na pogresnu vrstu i da dodje do fatalnog ishoda. Marihuana u vecim kolicinama ne izaziva neki preterano opasan trip, ako ga uopste izazove, pecurke potpuno pobrljave misli, a sad sam negde procitao da ume da ima i trajne posledice. Kako god gledas na to, droga je, i nema nikakvih pozitivnih dejstava, osim u nekim medicinskim slucajevima. I na svim, ali svim sajtovima pise da se za pecurke treba dobro pripremiti i da nije bas pametno uzimati ih ako konzumiras travu, i to ne na medicniskim sajtovima, vec po forumima gde pricaju upravo ljudi koji konzumiraju.
Drugo, nisam te ja napao, briga mene sto konzumiras, ali smatram da si iz tog razloga retard, jer ne postoji ni jedan jedini validni i normalan razlog da uopste pocnes s tim. I ja sam jednako retard zato sto sam uzeo cigarete, pa sta sad.
I na kraju dolazimo do zakljucka da sto se tice duzeg vremenskog perioda i jedno i drugo ostavlja posledice, sporije i ne 100%, ali uglavnom. U datom trenutku pecurke su daleko opasnije, s tim sto ni na koji nacin ne stete ljudima oko tebe.
Tvoje istrazivanje se verovatno svelo na to da si trazio jedan jedini post, jednu jedinu tabelu (gore navedenu) koja ce ti dati taman toliki podsticaj da se odlucis i da isprobas i to.