Pub "T!nejdzheri"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hator - naravno da je imao ključne godine, od 1999. do 2005., kada je izbacio najbitnije albume, od kojih je, naravno, najbolji "Marshal Mathers LP" (njegov magnum opus, mnogi kažu, a ujedno i jedan od najboljih albuma u istoriji muzike)

Eminem je, u principu, jedan od najinovativnijih muzičkih umetnika ikada... a fora je u tome što se napredak u rep muzici ne meri time da li "održavaš neku emociju" koja je, ipak, u glavi svakog slušaoca individualna stvar

meri se po tome da li si ostao isti, ili si napredovao - što se kompleksnosti rimovanja, tehnike repovanja i ostalog tiče

u tom smislu - Eminemovo vreme ne da nije prošlo, nego tek počinje izuzetan period... dovoljno je da poslušate pesmu sa Lil Wayne-om, "No love", ili ovu novu sa T.I.-em... čovek razvaljuje, ali doslovno

Shady - znaš li ko je Tonedeff? Od manje bitnih igrača on je jedini koji mu može parirati po flowu i mnogo čemu drugom

inače, dobri su i Atmosphere

Hator - naravno da je imao ključne godine, od 1999. do 2005., kada je izbacio najbitnije albume, od kojih je, naravno, najbolji "Marshal Mathers LP" (njegov magnum opus, mnogi kažu, a ujedno i jedan od najboljih albuma u istoriji muzike)

Eminem je, u principu, jedan od najinovativnijih muzičkih umetnika ikada... a fora je u tome što se napredak u rep muzici ne meri time da li "održavaš neku emociju" koja je, ipak, u glavi svakog slušaoca individualna stvar

meri se po tome da li si ostao isti, ili si napredovao - što se kompleksnosti rimovanja, tehnike repovanja i ostalog tiče

u tom smislu - Eminemovo vreme ne da nije prošlo, nego tek počinje izuzetan period... dovoljno je da poslušate pesmu sa Lil Wayne-om, "No love", ili ovu novu sa T.I.-em... čovek razvaljuje, ali doslovno

Shady - znaš li ko je Tonedeff? Od manje bitnih igrača on je jedini koji mu može parirati po flowu i mnogo čemu drugom

inače, dobri su i Atmosphere

Eminem vise nema flow,samo poslusaj dal prati bit.
i fora je u tome sto je ranije prozivao te pop zvezde,a sada pravi kolaboracije sa njima
Pokazao je da je fejk.
lil wayne je ***** bez talenta,a em sa njim snima,da ne pricam o rijani i pink :rotf:
i inace,nije evoluirao jer i dalje ***** o istim stvarima,samo kuka o drogama,rehabilitaciji,kevi i zeni,pa postanu i rime repetativne..kad sam prvi put cuo recovery mislio sam da je to samo neki fan mixtape :roll:

inace Atmosphere su dobri ali meni se svidjaju njihove stvari koje su iz proslog veka,ovo novo i nije nesto,mnogo pevanja -.-

Ti očigledno ne razumeš šta je flow. Eminem prati bit na jedan akrobatski, operativan način, koji je za 99,9 posto današnjih repera neuhvatljiv

Flow može podrazumevati i ubrzanja, i sporije varijacije, a meni se čini da ti pod flow-om podrazumevaš samo situaciju gde rima legne na sner. To je najbanalniji sistem flow-a, koji je Eminem (iako ga i sad ponekad koristi) odavno prevazišao

inače, reći da Eminem nema flow - isto je što i reći da je mleko nastalo od ajkule. Prosto, nemoguća tvrdnja

Kad ti budeš prestala da smaraš svojim pričama o konzumiranju narkotika, sa zadovoljstvom

ne razumeš se, zato ćuti. Njegov drugi po redu album je SINONIM za taj i takav (pravi) rep, ujedno i jedno od najboljih rep izdanja ikad. Da nije njega, rep bi bio mnogo praznija sfera.

Prouči malo tekstove njegovih pesama iz tog perioda - način na koji rimuje, teme koje obradjuje, deliveri, flow, inovativnost, i shvatićeš neke stvari

Ti očigledno ne razumeš šta je flow. Eminem prati bit na jedan akrobatski, operativan način, koji je za 99,9 posto današnjih repera neuhvatljiv

Flow može podrazumevati i ubrzanja, i sporije varijacije, a meni se čini da ti pod flow-om podrazumevaš samo situaciju gde rima legne na sner. To je najbanalniji sistem flow-a, koji je Eminem (iako ga i sad ponekad koristi) odavno prevazišao

inače, reći da Eminem nema flow - isto je što i reći da je mleko nastalo od ajkule. Prosto, nemoguća tvrdnja

da se slozim i ja sa tobom :ok: nema flow hahaha :(

Kad ti budeš prestala da smaraš svojim pričama o konzumiranju narkotika, sa zadovoljstvom

ne razumeš se, zato ćuti. Njegov drugi po redu album je SINONIM za taj i takav (pravi) rep, ujedno i jedno od najboljih rep izdanja ikad. Da nije njega, rep bi bio mnogo praznija sfera.

Prouči malo tekstove njegovih pesama iz tog perioda - način na koji rimuje, teme koje obradjuje, deliveri, flow, inovativnost, i shvatićeš neke stvari

ono kao, ne kenjjaj, fiki
rep mi je jebeno bliska stvar jos od nizih razreda osnovne i necu da slusam gluposti ljudi koji feminema stavljaju ispred pravih ikona repa
slusaj malo wu tengovce, tupaca, onyx i slicne stvari ako vec zelis da pricas o repu
gotivila sam ja eminema negde u 4-om razredu i ne kazem da ic ne vredi, i ima dosta stvari koje sam gotivila ali sada nmg ni da ga cujem posle onih govvana sa wanna be reperom lil vejnom, gdjicom rijanom i sl.
ni ne kapiras koliko si bljuvotina postovao o njemu ovde, realno, ako ti je on vrh u repu, onda nemamo o cemu da pricamo

ono kao, ne kenjjaj, fiki
rep mi je jebeno bliska stvar jos od nizih razreda osnovne i necu da slusam gluposti ljudi koji feminema stavljaju ispred pravih ikona repa
slusaj malo wu tengovce, tupaca, onyx i slicne stvari ako vec zelis da pricas o repu
gotivila sam ja eminema negde u 4-om razredu i ne kazem da ic ne vredi, i ima dosta stvari koje sam gotivila ali sada nmg ni da ga cujem posle onih govvana sa wanna be reperom lil vejnom, gdjicom rijanom i sl.
ni ne kapiras koliko si bljuvotina postovao o njemu ovde, realno, ako ti je on vrh u repu, onda nemamo o cemu da pricamo

"Slušaj malo Tupaca, Wu tengovce, Onyx" - a ko kaže da ih ne slušam?! pa Tupac je po mom mišljenju po mnogo čemu najveći reper (pre svega po tekstovima), ali ovde nije tema o njemu

Onyx? To sluša svako drugi - svako ko bi da se pravi pametan, a ko ne kapira esencijalno - da su Onyx old school, a Eminem new school hiphop( u odnosu na Tupaca i Onyx, da se razumemo)... izgleda da slušaš od 4 razreda osnovne, a ne kapiraš esencijalne stvari

I opet kažem - rekao sam da je njegovo "zlatno doba" (ma šta to značilo) ono koje obuhvata period od 1999. do 2005., a i žanrovi su nespojivi, jer je Eminem tada bio hardcore, a Tupac je uvek bio gangsta reper

a ja tebi mogu nabaciti listu repera koje moraš poslušati, umesto što se pozivaš na Tupaca, koji je g reper

P.S. U masi govana koja izlaze na rep sceni, Eminemov album "Relapse" je pravo zlato, za svakog ko se imalo razume u rep. Pravi hardcore... a ovaj novi je komercijalniji, mada to ne znači da ne valja ništa, nego iz tebe progovara pubertet i nerazumevanje esencijalnih stvari, očigledno

Onog trenutka kad muziku (bilo koje vrste) budeš prestala da deliš na pravu i onu koja nije prava (što je posve klinački fazon, bez uvrede), i kad budeš shvatila da i u domenima mainstream-a postoji dobra muzika (pa i Tupac je mainstrem, zaboga :lol:), mi ćemo moći da razgovaramo

a u tehnike repovanja i još neke stvarčice se ni najmanje ne razumeš.

P.S. A ja tebi mogu navesti listu new school repera koje treba da poslušaš, al' da se ne bakćem time, mrzi me... pozdrav

jaoo al kenjas
flow, ne cini samo pratnja bita,iako je to najvaznija stavka
a bit skoro da ne postoji u skorijim albumima tj doliko je velika pauza da nije vazno dal ga prati, poslusaj nesto novo od njega
i inace relapse je $hit od albuma,kao i recovery vec sam rekao sto

drugo postoje mnogo bolji reperi (belci takodje) od eminema,on je samo postao kontroverzan zbog prva 2 albuma gde je svojim humorom ocarao ljude i tu jedino mogu reci da je to pravi Eminem,onaj koji veze kanap oko kite i skace sa drveta,onaj koji ubija dr. drea,onaj koji svoju kevu siluje..
ovo ostalo,samo kenjanje o midlife krizi,problemima itd,uvelicava ih kao da niko drugi nema probleme.
pa onda na recovery albumu sto puta kaze kako se vratio,kako se ostavio droga,a to smori vec posle drugog puta sto je u prvoj pesmi !!!

i Tupac kad je postao mejnstrim delimicno je prodao svoju dusu jer je radio onako kako mu se kaze
Suge Knight je npr rekao da pravi pesme sa rnb elementima jer se to prodaje
zato je po meni All Eyez on Me veoma los album
Dok je Me Against the World i 2pacalypse (kao i kolaboracija Thug Life) klasika.

onda ,wu tang-ov najbolji album jeste onaj prvi dok nisu ni bili poznati. 36 chambers cista klasika
Kad vec pricamo o mejnstrimu gde je public enemy koji su pre par godina izbacili JOS jedan klasican album,posle toliko godina
Sta da kazem o EPMD ekipi koja dok je bila u poslu imala svaki album na vrhovima top listi a opet toliko dobrih pesama i hitova koji NE ZVUCE komercijalno
treba razlikovati ZVUK ,dal se radi o andergraund ili mejnstrim izvodjacima nije vazno.
Sto Jay-Z popusta sada,sto je novi album poluproizvodni krs?
Sto je NaS okinuo vec posle Illmatica (zadnji radovi su malo bolji inace)
Zato sto vecini slava udari u glavu,potpisuju sa masivnim gigantima od izdavackim kucama dok ih oni muzu kako stignu,i rade im kako zele

ukratko receno moja poenta je da je ranije postojalo merilo vrednosti i bilo je proporcijalno -dobar album se dobro prodaje
Sad se sve izokrenulo,na vrhovima top listi su usrani izvodjaci dok su oni dobri zaboravljeni,otisli su andergraund ili ne snimaju jer vide da nema vajde

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back