Psihologija zena - Sta zene žele zapravo?

Jedna grupica savremenih zena kaze ovako:
"Mi znamo da muskarci nisu savrseni.Mi samo zelimo da nas podrze (ili da zablistaju) u trenutku istine."

I stvarno ocekuju kviska, ne traze puno dok zive u svetu imidza i lazi i eufemizma i ocekivanog snishodjenja, ali ocekuju u trenutku pada, kriticne tacke, tacke potrebe za otreznjenjem da neko prespoji tu tacku da do tog otreznjenja uopste ne mora da dodje, jer svi se pre ili kasnije vrate lagodnom i raskalasnom zivotu, ako mogu , a mogu...i trebaju...

Ne znam da li ste na ovoj temi dosli do odgovora, ali evo ja imam nekog iskustva i razumevanja u psihologiju pa cu biti slobodan da podelim sa vama univerzalan odgovor na to pitanje.
Cure od muskaraca zele dve stvari, jednu nece nikada priznati a drugu, jelte, hoce.

Prva stvar koju nece nikad otvoreno priznati je da zele sex sa privlacnim muskarcem ispred svega, to i Frojd rece. Ali ovde nije sve tako prosto, naime zene imaju veoma visoke socijalne barijere, i veoma su im odbojni atributi i nazivi tipa "ku*va", "laka" i slicno, koje su u zadnjih par milenijuma stvorili crkva i patrijarhalno zatvoreno drustvo. Pored toga zene su visoko socijalna bica, tako da su im takve labele nesto najgore sto ih moze zadesiti. Dakle prva stvar koje zene zele od nas je da budemo muskarac koji ce stvoriti socijalne uslove za sex bez gore navedenih posledica i da ga napravimo.

E a sad druga, jos ociglednija stvar jeste: dobra osecanja. Dakle ako umemo stvoriti osecanje ispunjenosti, sigurnosti, voljenosti, zivosti, radosti..... svaka je nasa. Dok ako stvaras suprotne emocije poput tuge, ljubomore, patnje, sazaljenja, mrznje, monotonije... necete nikad uspeti na duze staze.

Eto te dve stvari zene zele od muskaraca, a mozda im samo 5% muskaraca to zna pruziti, tako da drugari ako upadnete u tih 5% svaka normalna cura ce hteti da vas ima i zadrzi.:ok:

To je sva misterija zenskog mozga ukratko razresena za onoga koga zanima. Sta je bitno za nas muske, jeste da su zenske samo mala simpaticna bica koja donose zabavu i zadovoljstvo te ih tako treba i tretirati, naravno uvek sa iskrenim namerama. :)

:lol: kako bre žene neće da priznaju da ćele sex sa privlačnim muškarcem..?
daleko smo od patrijarhalnog ponašanja u današnje vreme...sad su sve 'kučke', 'barbike' ... :roll:
Dakle ti ces prva prici momku koji ti se dopada, a onda ako ga vec zelis vodices ka sexu cak i ako je prvi/drugi sastanak!? :kpozdrav: Takve cure su manjina, i ako postoje uglavnom ne drze do sebe... sto je i sasvim normalno.
Malo je drugacije sa zenama starijim od 30, 35... vise ne mogu tako lako pronaci partnera pa ili ostanu ocajne ili izadju iz svoje komforne zone.

uh, da, žene nisu ljudi pa nisu zanimljive ni za šta sem za sex, jel? :eek:

Tako nesto nigde nisam rekao. :whistling:

@baš_čelik Nijanse cine bitnu razliku izmedju zena, kao i u odnosu prema svakoj posebno.
Generalizacija je najbolji nacin da ih izazoves, ako si to hteo.:)
Pitanje samo po sebi trazi odredjen stepen generalizacije.:)
Posao nas inzinjera nije da pronadjemo savrseno resenje, vec resenje koje je dovoljno dobro! A za ovo gore koje sam naveo jos niko me nije uverio da ne funkcionise... ;)

Sta zena zeli...

1. Sigurnost , kroz postojanost * formulise se kroz potrebu za odanoscu , opipljiv dokaz ljubavi i privrzenosti , lican i duboj odnos , harmoniju )

2.sigurnost korz egzistencione stavove muskarca ( fformulise se kroz materijalni statisus , moc da se organuje svakodnevica , sposobnost da se stvara , zaradjuje i stekne , zelju za stvaranjem , kreativnost , mastovitos i sposobnost da se obezbedi dnevna egzistencija )

3. sigurnost u smisli zastite ( formuise se kroz zdravlje , snagu partnera , kako mentalnu , tako po nekad i fizicku, kroz jasne artikulacije i smelo donosnje odluka partnera _ )
4, Sigurnost u smislu mogucnosti brzih proena ,u slucaju uzde ( mastovitost partnera , kao i ono sto se zove sarm , duh i hrabost )

Ne sumnjivio je da dobrim delom zene kroz zivot vodi materica .

Poslednja izmena:
"Mi znamo da muskarci nisu savrseni.Mi samo zelimo da nas podrze (ili da zablistaju) u trenutku istine."

I stvarno ocekuju kviska, ne traze puno dok zive u svetu imidza i lazi i eufemizma i ocekivanog snishodjenja, ali ocekuju u trenutku pada, kriticne tacke, tacke potrebe za otreznjenjem da neko prespoji tu tacku da do tog otreznjenja uopste ne mora da dodje, jer svi se pre ili kasnije vrate lagodnom i raskalasnom zivotu, ako mogu , a mogu...i trebaju...

Ko uopšte može reći da lagodno živi na Balkanu?
Kakav lagodan i raskalašan život?
Ko da si napisao ovaj post nakon ćaskanja sa Paris..Hilton Paris. :mrgreen:

Aleluja

hehehehhe pogledajte na sta sam naisao - vala ziva istina......Slika govori vise od 1000 reci:

http://vukajlija.com/zabava/posteri/90398-zene

Hahahahaha...znači smejem se već 10 min. kad god pogledam ovu sliku. Pa ima istine u tome da žene žele alfa mužjaka zbog čega na kraju obično na*ebu. Samo Bru koliko se sećam ti si mišićav lik pa ne znam iz kog ugla posmatraš ovo umetničko delo :D

Kreten ovde ima pezorativno znacenje...naravno da nijedna devojka nece reci ,,ja volim zgodne kretene" kao ona na slici...sala - mala ;)

naravno da će se negde naći i neka koja će tako nešto reći.
najviše sam reagovala na onaj deo gde žene žele alfa mužjake... ženama je onaj poseban alfa, dok vi težite da budete alfa nad svojim čoporom. velika razlika. iz ovoga proizilazi i činjenica da žene jako često greše u proceni, tačnije uzimaju ono što im najmanje treba, jer je individualna vizija alfa mužjaka u njenoj glavi pod direktnim uticajem hormona, znači u startu odbaci racio.

naravno da će se negde naći i neka koja će tako nešto reći.
najviše sam reagovala na onaj deo gde žene žele alfa mužjake... ženama je onaj poseban alfa, dok vi težite da budete alfa nad svojim čoporom. velika razlika. iz ovoga proizilazi i činjenica da žene jako često greše u proceni, tačnije uzimaju ono što im najmanje treba, jer je individualna vizija alfa mužjaka u njenoj glavi pod direktnim uticajem hormona, znači u startu odbaci racio.

Kad krene priča o alfa mužjaku ja obično prvu asocijaciju imam na evolucionu psihologiju koja dosta generalizuje (pitanje je koliko uspešno) kada kaže da svaka žena želi alfa mužjaka u smislu da želi najjačeg (a to implicitno uključuje agresivnost i borbenost), najsposobnijeg, onog koji će joj pružiti zaštitu i sigurnost u potpunosti. Dakle alfa mužjak je kod evolucionista nešto što je objektivno...jedan alfa je alfa za sve žene.

Poslednja izmena:
ne, nisi se udubio... :lol:
to što je nekoj drugoj pojam alfe za mene može da bude pojam manipulatora, egoiste... nemaju sve isti pogled, niti potrebe.
univerzalna je samo potreba za dominacijom, opet kod većine žena, ne mogu da generalizujem... a većina ne zna na šta se odnosi ta dominacija niti gde su joj granice. i tu dolazi do kolapsa sistema.
mene priznati alfa mužjaci nikada nisu interesovali, ako ga ja ne priznajem, džaba mu sva publika.

ne, nisi se udubio... :lol:
to što je nekoj drugoj pojam alfe za mene može da bude pojam manipulatora, egoiste... nemaju sve isti pogled, niti potrebe.
univerzalna je samo potreba za dominacijom, opet kod većine žena, ne mogu da generalizujem... a većina ne zna na šta se odnosi ta dominacija niti gde su joj granice. i tu dolazi do kolapsa sistema.
mene priznati alfa mužjaci nikada nisu interesovali, ako ga ja ne priznajem, džaba mu sva publika.

Što bi narod rekao ,,Jedan u klin drugi u ploču''.:) Razumem ja šta mi ti pričaš ali samo govorim o tome šta neka druga stanovišta kažu po tom pitanju i kakva tumačenja daju.

Back