dr
Poznat
- Poruka
- 9.753
Pcelice poruke ne kasne nego prvih 10 poruka treba da odobri moderator a nismo online 24h,malo strpljenja molim.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
@devojcurak
imala sam slican problem kao ti - mislim da sam toliko puta imala promene u raspolozenjima (strah, nervoza, nelagodnost, zatvaranje u sobu - prijatno, srecno, izlazim, radim, .....) da ni sama ne znam da ih nabrojim. evo bas sam danas nasla nekakvu svescicu u kojoj sam sve to zapisivala kada mi je bilo najgore.
citala sam sve o anksioznom poremecaju, depresiji, panici - do sada sam mogla da doktoriram na tu temu, mislila sam da lekovi vise nisu od koristi, da cu ih piti do kraja zivota, da mi nikada nece biti bolje - a svaki put kada mi je bilo bolje samo sam cekala da se vrati sav taj strah ... pa onda sati kod doktorke, pa sati ocajavanja .... da ne duzim, znash vec kako to ide!
a onda - samo mi se desilo to da sam shvatila da gubim dragoceno vreme razbijajuci glavu oko takvih problema .. kao da sam se probudila iz kosmara! i sada mi je ponekad lose, cesto mi se recimo znoje dlanovi, ili mislim da cu da padnem i onesvestim se na sred ulice (hvala bogu vise ne mislim da cu poludeti!!!!) ili da cu napraviti budalu od sebe pa onda preispitujem sve sto sam rekla i uradila ..... nekad mi pretrnu ruke ili vilica - podsete me na moj anksiozni problem .... ali ..... ne mogu da kazem da sam se navikla - jednostavno, naucila sam da to kontrolisem (i to vrlo dobro - kako mi kaze moja doktorka) i zivot mi je nekako bolji, ispunjeniji vise razmisljam o sebi, svojim zeljama .... manje o svom poremecaju , kao da sam rekla sebi - e dosta je vise ovog razvlacenja, meni nikad nije dobro e ima da mi bude dobro! samo hrabro napred! sam od sebe ne mozes pobeci - pa kad si vec tu onda napravi da ti bude o.k.
dugo vec nisam imala nikakvih ozbiljnijih problema a mislim da cu moci da se izborim sa njima kada naidju, ako naidju! jos uvek se povremeno vidim sa svojom doktorkom porazgovaramo - to mnogo pomogne, cak i posle terapije medikamentima, a svaki put kad pocnem da kriziram - ne znam, ne znam pravo resenje - ali, dignem glavu i ignorisem problem - i ! on nestane! samo hrabro, sve to moze da se izdrzi i pobedi!
:rolleyes: nadam se da sam bar nekako pomogla ovim .....![]()
Ja se izvinjavam ako sam dosadna, ali da li bi ono mije na 66 strani mogla biti anksioznost? Ili nesto drugo odredjeno...
Jel znas mozda nekog terapeuta koga bi mi preporucila u Leskovcu ili Nisu? I kako se krecu cene? Mozda odem...:x
kolko znam u ovom trenutku nas zakon, samo lekari i psiholozi mogu biti psihoterapijski edukovani (bar iz psihoanaliticke psihoterapije) - ako se nismo osavremenili i priblizili svetu? Da li nesto propustam?
Zar to ne bi onda znacilo da bilo koji covek, bilo kog zanimanja moze da postane psihoterapeut? Kakve veze to ima sa priblizavanjem svetu? Ja mislim da lekar opste prakse nema puno znanja o psihi(mislim ne uci to na medicini) pa samim tim verovatno ne moze da postane psihoterapeut. ALi to je samo moje laicko misljenje.