WithdrawnWater
Poznat
- Poruka
- 7.141
Nemam pojma? Meni ne znaci nista.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Izvor: monitor.hrProzac uopće ne funkcionira
Prozac, najprodavaniji anti-depresiv kojeg uzima 40 milijuna ljudi, uopće ne funkcionira, kao ni drugi depresivi, kaže se u velikom istraživanju kojeg su napravili američki i kanadski znanstvenici. Istraživanje je bilo jednostavno - ispitani su svi raspoloživi podaci o ovim lijekovima, uključujući rezultate kliničkih ispitivanja. Ovu su rezultati uspoređeni s podacima o pacijentima koji su uzimali placebo ili šećerne pilule. Kad su podaci uspoređeni pokazalo se da se stanje pacijenata poboljšalo jednako kod onih koji su uzimali lijekove kao kod onih koji su uzimali placebo. Guardian...
Izvor: monitor.hr
Clanak na engleskom: http://www.guardian.co.uk/society/2008/feb/26/mentalhealth.medicalresearch
Nije moguce. Lek je samo staka, on je tu da ti pomogne, a boriti se moras sa napadima sama, suprotstaviti se strahu, simptomima, ponasanju izbegavanja.....Nista se strasno ne desava. Nastavi da pijes lekove i da kontrolises simptome onako kako te je tvoj terapeut naucio (a nadam se da jeste)
Polako. Ima valjda i neki drugi lekar tamo gde se lecis dok je tvoj lekar na god. odmoru? Javi se dezurnom lekaru, verovatno ce ti prepisati neki anksiolitik dok se tvoj lekar ne vrati, a onda mozete zajedno da razmisljate sta se desava, i da mislite o eventualnoj promeni antidepresiva z aneki koji bi bio adekvatnioji sadasnjem trenutku mozda.
, mislila sam da lekovi vise nisu od koristi, da cu ih piti do kraja zivota, da mi nikada nece biti bolje - a svaki put kada mi je bilo bolje samo sam cekala da se vrati sav taj strah ... pa onda sati kod doktorke, pa sati ocajavanja .... da ne duzim, znash vec kako to ide!
Jel si ti sigurna da je on uopste psihoterapeut? Mislim kao upoznate se, verovatno mu se svidis i on kaze e gotovo je s terapijom aj sad da se druzimo. Meni to lici na iskoriscavanje tvog stanja, ali mozda nisam u pravu. Sad vise ne znam ni u kakvom smo mi odnosu, da li mi je terapeut ni zbog cega se ponasa na odredjen nacin, zbog cega ja pruzam otpor kad treba da ucinim nesto za sebe i zbog cega mi smeta sto on brine o meni?
Negde naslucujem da se sada nesto desilo sto je mene izbacilo iz takta i sto nisam mogla da podnesem, ali ne znam sta je to. Kao da nesto necu da priznam ni sebi ni njemu.