@WW
Stvarno mi nije jasno zašto se toliko nerviraš?!?
Zašto ti toliko smeta da neko ima drugačije mišljenje od tebe?!?
Ja sam nestručan? Ne radim u praksi? OK, ali postoji mnogo ljudi koji su godinama radili u praksi i napisali gomilu knjiga. Da li su i oni nestručni?!?
Zašto ne možeš da prihvatiš činjenicu da u psihologiji čoveka ne postoji jedno jedino ispravno rešenje svakog problema?. Mogući su različiti pristupi i najčešće svaki ima određene prednosti i mane, a i zavisi od čoveka do čoveka.
Zašto si toliko ubeđena da se sve odvija po jednostavnoj formuli?
Naravno da psihoanalizu ne treba primenjivati sa svakim. Nekada je to svrsishodno, a nekada nije.
Što se tiče eksperata koje nabrajaš, mogu ti reći da oni nisu jednini eksperti na svetu. Inače, gospođa Brzev mi uopšte ne uliva poverenje kao psihoanalitičar.
Da li ti nešto znači prezime Erić?
Još jedna stvar. Zaista zabrinjava težnja lekara da svemu daju biološku osnovu. Slažem se da fiziološki procesi u mozgu imaju veze sa psihičkim procesima, ali svoditi baš sve na biološku osnovu je neuspešan pokušaj banalizovanja stvari. Nekada je teško doći do rešenja problema, ali to ne znači da problem treba banalizovati i svoditi sve na ono što nama odgovara.
Ne smatram da sam u ovome što pišem isključivo u pravu. Moguće je i da grešim. Uvek ostavljam i tu mogućnost. Tvoja isključivost me, iskreno, malo zabrinjava. Stvari treba posmatrati iz različitih uglova i ništa, ali baš ništa ne treba uzimati zdravo za gotovo.
I još jednom, nije mi jasno zašto se toliko nerviraš?!? Moguće je da ja imam drugačije mišljenje od tebe, ali to ne znači da tebe vređam. To takođe ne znači da ti mene treba da vređaš i omalovažavaš. Da li ti je toliko teško da razgovaraš sa nekim ko ima drugačije mišljenje? Da li si baš 100% sigurna da si isključivo ti uvek u pravu?
Još jednom ponavljam, nemam kliničkog iskustva kao što ti imaš, ali to tvoje iskustvo ne daje ti za pravo da omalovažavaš godine kliničkog iskustva različitih autora, koji su mnogo knjiga napisali na tu temu.
Žao mi je što ne možemo da razgovaramo konstruktivno o ovome..... i što se stalno toliko ljutiš.....
Pozdrav!
PS: Evo ti jedan smajlić.

Nemoj da se žestiš toliko.