Mislim da je neophodno da otac ode u skolu - skolski personal malo drugacije razgovara sa ljutim i uzbudjenim tatama nego s aistim takvim mamama (na zalost, uzbudjene mame su po pravilu "histericne" a uzbudjene tate "opasne psihjopate" pa ovo drugo obicno bolje pali - tuzno ali je tako). Insistirajte da vas primi direktor skole, zakazite sastanak uciteljica-psiholog-direktor, pripretite tuzbom Ministarstvu protiv skolskog personala zbog nezasticivanja deteta od skolskog nasilnistva vrsnjaka. Budite vise nego ozbiljni, decidirani i autoritativni u svom zahtevu. A dete upisite na neku borilacku vestinu (ne na boks, vec rekoh na borilacku vestinu, gde ce nauciti da stekne samopouzdanje, vestinu, brzinu, i sposobnost samoodbrane - em je zdravo em je korisno) ako za tim uopste ima ikakvu zelju (necete dete nasilno terati svakako). I naucite ga socijalnim vestinama kako da se ponasa u surovim uslovima koji vladaju danas u svetu: to mora da nauci od vas, da mora da bude snalazljiv, da mora da nauci kako da se skloni ili izadje iz potencijalno opasne situacije ili pak da se brani ako se radi o mogucnosti da se brani. Objasnite mu da treba da bude u grupi (deciji nasilnici redje napadaju grupu vec biraju usamljenu zrtvu za napad), valjda i on ima neke drugare, vec je skoro kraj prvog razreda. I najzad, odvedite dete i otidjite vi kao roditelji do nekog Savetovalista za mentalno zdravlje dece i omladine gde rade strucnjaci koji se i ovakvom problematikom bave i koji mogu da Vam pomognu. Ne znam na kojoj opstini Vi zivite i gde dete pohadja skolu, ali na opstini na kojoj ja radim postoji takvo savetovaliste i mi koji u njemu radimo smo u obavezi da preventivno radimo u svim osnovnim skolama na teritoriji a i skole su obavezne da sa nama saradjuju. Nekada cinbi znacajnu razliku kada neka institucija stane iza vas i kada niste sami u toj bitci, kada Savetovaliste ZAHTEVA od skole da deluje u smislu zastite deteta i sprecavanje rizicnih situacija za razvoj i uspesnost deteta.
I javite nam sta je bilo. POzdrav