Prsten

Kao onaj iz "Moj rodjak sa sela" zapadna kultura ih stancuje, a oni ne shvataju sta je duhovnost srpskih zena....i nema sanse da shvate da u Srbiji ne prolaze "lepe reci" kroz vrata nego "iskrene reci", a zenske zene koriste zajednicko znanje...

Meni je to idiotski da još uvijek mora muškarac zaprositi ženu, ne vidim ni najmanjeg razloga zašto u današnje vrijeme ne bi žena zaprosila muškarca. Ta prosidba kao običaj seže još u doba kada je momak djevojku "kupovao" od njenog oca pa je od njega tražio njegovu ruku. Danas su hvala Bogu žene samostalne i financijski neovisne i punoljetnoj ženi ne treba uzdržavatelj ni u vidu oca a ni u vidu muža. Stoga bi trebalo biti svejedno tko će koga pitati za brak, muškarac ženu ili žena muškarca. Negdje sam pročitao da je u nekim zemljama bio običaj da žena smije zaprositi muškarca na točno određeni datum i to, ni manje ni više nego na 29. 2.:mrgreen:

Mogu ti reci i ja bih se uzbudio kad bi se pojavio neki deda mraz koji bi dosao da mi resava zivotne probleme.
Odmah bih skoknuo do pdf lepe kuce i krenuo da listam.

Back