шумахер
Aktivan član
- Poruka
- 1.022
Не...могли су у целој Немачкој али нису испред Москве.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
proximo:To treba da zapamtis Sveta 685 i razmislis zasto ona dokazuje evoluciju. I naravno da napravis razliku izmedju evolucije i abiogeneze. I Insect i ja smo ti napisali vec negde da evolucija ne proucava kako je zivot nastao na zemlji vec to radi abiogeneza. A ti ako se bavis nastankom zivota na zemlji a biras drugu mogucnost a to je panspermija, kao sto rekoh, samo prebacujes problem sa jednog mesta na drugo a problem ce i dalje da postoji.;-)
Insect:@Sveta685
Huh, sto volim kada se neko potrudi i napise samo dve recenice na gomilu postavljenih pitanja. :?
Na kraju krajeva krajnje logicno sledi da ako imas gomilu slicnih skeleta (recimo "konja") koji variraju u velicini i nekim manjim morfoloskim odlikama logicno zakljucis da su oni bili nekakav sled dogadjaja, bez obzira ko je upravljao njime. Takodje bilo bi glupo reci da je cela ta serija "konja" postojala u isto vreme koje je predhodilo potopu i da su predpotopski ljudi u zavisnosti od svoje visine mogli da biraju koji ce razvojni stupanj konja jahati.![]()
Izvinjavam se, ti si jedini koji zasluzuje iscrpniji odgovor. Po cemu je postojanje skeleta konja razlicitih velicina razlog za izvlacenje zakljucka o evolucionom nizu konja? Da li neko iz buducnosti treba zbog razlicitih skeleta da zakljuci da je magarac nastao od ponija, mazga od magarca, a konj od mazge ( ili obrnutim redosledom)? Zasto je to jedini zakljucak?Zive li oni svi u isto vreme? Zasto bi postojanje slicnih organizama jedino vodilo zakljucku da su nastali jedni od drugih?Moglo bi se isto tako zakljuciti da ih je neko stvorio po istom konceptu pa su zato slicni. Ovo je sasvim validan logicki zakljucak, a ostaje da se dokazima potkrepi koji je pravi.Ako je teorija evolucije tacna morao bi da se u najstarijim fosilnim slojevima nadje jednocelijski organizam koji bi se dalje razgranavao dajuci vrste, klase, kola (najpre jedno), sve dok se ne razgrana na osamdeset i neko kolo (naravno pri tom ostavljajuci i fosilne ostatke sveh tih vrsta i njihovih prelaznih oblika. Iznenadna pojava preko osamdeset kola zivih bica ne ukazuje ni u kom slucaju na evoluciju vec na jednu od dve opcije koje sam vec naveo.
O, ljudi moji!!!! pa, jel citate vi uopste ono sto ja napisem ili samo preletite pogledom? Kakav nastanak zivota? Govorio sam o vec gotovim kolima zivih bica koja se pojavljuju u Kambrijumu. Lepo sam napisao: sva ta ziva bica, misleci na formirane vrste, naravno, a ne na neki jednocelijski organizam od koga su kasnije nastala ta ziva bica. Dakle, sva ta ziva bica po vrstama svojim, gotova , formirana, su ili stvorena ovde ili doneta odnekud.
Slobodno citiraj pa ces videti sta je napisano.proximo:Sad ti namerno necu citirati. Ti neznas ni sta si napisao. Vrati se i prelistaj svoje postove i videces zasto sam ti napisao to za evoluciju.
Insect:Hm, naravno da velicina clanoca jednog "niza" ne dokazuje taj niz ali sam napisao i da imaju neke druge manje morfoloske osobine koje idu u prilog nizu. Pre svega gradja stopala, odnosno redukcija prstiju. Ako se sa tim uzme u obzir i da se clanovi serije nalaze u razlicitim slojevima (mada ne na istom lokalitetu!) onda se moze pretpostaviti da su oni jedan evoluconi niz. Pri tom treba imati u vidu da clanovi tog niza ne nastaju jedan iz drugog nego da oni pokazuju evolucioni trend i da su pojedinacni clanovi niza mozda (i verovatno) slepe grane koje nisu dale nista. Medjutim bitno je pravilo koje se iz toga moze izvuci. Kod danasnjih "konja" se mislim razlikuju samo velicina. Sumnjam da ima nekih razlika na morfologiji skeleta (izuzem velicine kostiju). Razlika izmedju konja i magarca je toliko mala da bi se ako bi oni bili deo jednog fosilnog niza reklo da su oni zapravo jedna razvojna karika u nizu, posebno zato sto zive u istom vremenu.
Sveta685:Problem price o evoluciji je upravo to pretvaranje jednih vrsta zivih bica u potpuno razlicita ziva bica (gmizavaca u sisare npr.).
Sveta685:Mutacija je greska i u citavoj ljudskoj istoriji nije zabelezena nijedna anatomska mutacija koja je bila korisna (radjaju se telad sa 5 nogu, ali ona ne mogu ni da hodaju kako treba, a kamoli da im je to neka prednost),
Sveta685:Dakle, PRETPOSTAVKA da je svaka 10.000 -ta mutacija korisna je temelj teorije o evoluciji. Niko nikad nije video nijednu, niti moze da se zamisli. Kako se jedna "nauka" moze temeljiti na pretpostavci koja nije dokazana, a protivna je zdravom razumu?
Sveta685:Pri tom, gde su ti prelazni oblici u fosilnom zapisu?
Sveta685:vec o nizu prelaznih oblika koji su dali danasnjeg nosoroga, nizu koji je dao danasnjeg slona, nizu koji je doveo do nastanka zveri iz porodice macaka, ... Nemoguce je da nikada nije pronadjen nijedan od primeraka prelaznih oblika koji su dali te nizove.

]A jel' možeš to da nacrtaš u sedmodimenzijalnom sistemu? Bili bi rezulatti još zanimljiviji.Vidusa:Uzimajte vi sta vam je volja, eto vam pred ocima crtezi i brojevi pa vi pravite trouglove i sa po 180 stepeni! :wink:
Pa uzmi odande sve što ti je volja. 
v.v.ilic:A jel' možeš to da nacrtaš u sedmodimenzijalnom sistemu? Bili bi rezulatti još zanimljiviji.Pa uzmi odande sve što ti je volja.
![]()
Nije to nakrivljeni prostor. To je koaksijalno-tangentni prostor sa sedam dimenzija i nije nakrivljen.Vidusa:Ti ne shvatas ni ovo sto sad vidis, mani se dimenzija iz svoje nakrivljene perspektive!![]()
A što se tiče tvog komentara, tačno je da neshvatam to što vidim. :wink:Vidusa:Ti blage veze nemas kakva je ova mapa.Ne znam zasto se neko neuk kao ti petlja u ove diskusije:
"Van Sant's GeoSphere
The Van Sant GeoSphere image was the first cloud-free satellite map of earth. It is presented here on a Robinson projection."
Ne možeš nam Vidusu zaključati.Obersturmfuehrer:neuko je ovo sto si ti rekao...
zemlja je okrugkla, loptatasta, dakle trodimenzionalna.
mapa je dvodimenzionalna i kao takva mora se na neki nacin deformisati da bi se uspesno prikazala. zbog toga postoje i razlicite projekcije mape.
druga stvar...
sta u stvari ti uopste hoces? dakle, navodis brojeve, navodis razne jednacine i to je ok...
ja sa svakom tvojom sledeceom porukom ocekujem neki zakljucak, ali toga nema, tu su samo suvi i bez zakljucka besmisleni podaci...
upravo saljem mail administratoru u kom trazim moderatorstvo na ovom forumu, ukoliko ga dobijem, ovakve price (lupanja, bez zakljucka i poente) ce biti zakljucane brzom brzinom. pozdrav.
Kako bismo se mi zabavljali?

! Vidusa:Grdna rano, pa ne krivite drugoga za ono sto ne mozete da razumijete. To nije do drugih, nego do vas.
Gle, neki cak tvrde da su geografske mape netacne ("razne deformacije") i da ih ne treba uzimati ozbiljno!
Vidusa:I tako vidimo da je Velika piramida osim geometrijske i vremenska razmjera Zemlje.
:wink:
Ko vidi čuje, ko čuje vidi.Obersturmfuehrer:il se pravis blesav, ili stvarno nikada nisi cuo za razne projekcije u kartografiji....
ok, i sta nam to govori?

Obersturmfuehrer:pa to jes...
ali ustanovio sam da se svaka 2-3 meseca ovde pojave razni kreacinosti (astralblade, sveta)i sa njima rasprave traju neko vreme i onda ugasnu
tako da, bice zanimljivo i bez ovoga....
uostalom, nek covek kaze sta misli brate, pa da pricamo...
mogu i ja da krenem da navodim tehnicke podatke o tenkovima iz drugog rata...ali cemu to vodi?