proximo
Ističe se
- Poruka
- 2.233
Gresis u samoj postavci- ja licno nisam nikakav klasicni kreacionista (oni polaze od toga da je prva glava Postanja bukvalno tacna - stvaranje od sest dana, stvaranje coveka od strane Boga "po svom liku"....), dok ja samo priznajem da je nesto inteligentno (inteligentna stvaralacka energija) stvorilo Univerzum i sve u njemu (stvorena su nebeska tela kao takva, inteligentna bica (prva) na planetama na kojima zive, ziva bica kao takva (kao gotova, formirana)).Dakle, nije bilo evolucije Svemira, evolucije zivota...ako ni zbog cega, a ono zbog jednog OSNOVNOG PRINCIPA UNIVERZUMA (koji je utvrdila zvanicna nauka), a koji se zove ENTROPIJA (2. zakon termodinamike) i po kojem se u Svemiru (kao zatvorenom sistemu) svi procesi moraju odvijati u pravcu smanjenja energije (smanjuje se uredjenost svih sistema, povecava se haos, jedina mogucnost je da se vec postojeci slozeni sistemi raspadaju na prostije - njihove delove, dok obrnut proces nije moguc ( a bas to zahteva teorija evolucije)).
Sto se tice prekida rasprave sa tobom, ona (rasprava) je postala besmislena iz dva razloga: prvo, ovo nije tema o evoluciji vec o prozimanju mistike i nauke, i drugo, ni na jednu moju primedbu ne dajes konkretan odgovor (na moju primedbu da nema prelaznih oblika zivih bica tvoj odgovor je : ima, samo ih kreacionisti ne priznaju; pusti kreacioniste, daj barem jedan prelazni oblik, ne izvrdavaj stalno odgovor).
Ti nemas pojma ni sta je entropija a uzeo si za pravo da je pomenes kao nesklad u sa teorijom evolucije.
Entropija je stepen uredjenosti nekog ZATVORENOG SISTEMA!!!
DRUGI PRINCIP TERMODINAMIKE:
1. toplota spontano prelazi sa tela koje ima višu temperaturu na telo niže temperature. Prelazak toplote sa hladnijeg na toplije telo ne može da se vrši samo od sebe.
2. Ne postoji termodinamički proces u kojem bi jedini rezultat bio pretvaranje unutrašnje toplote u rad
3. nemoguće je konstruisati perpetum mobile druge vrste 4. prepupšten samom sebi zatvoren i izolovan sistem prelazi iz manje verovatnog u verovatnije stanje
5. u zatvorenom i izolovanom sistemu entropija može samo da raste dostižući maksimum u stanju termodinamičke ravnoteže.
Definicija zatvorenog izlovoanog sistema:
Sistem koji ne vrsi nikakvu razmenu energije sa okolinom.
Pitanje za tebe i za ostale kreacioniste, ( u napred da kazem da nisam biolog ) navedite mi jedan zivi, bioloski organizam, koji se moze posmatrati kao zatvoren izolovan sistem???;-)
Sto se tice prekida rasprave sa tobom, ona (rasprava) je postala besmislena iz dva razloga: prvo, ovo nije tema o evoluciji vec o prozimanju mistike i nauke, i drugo, ni na jednu moju primedbu ne dajes konkretan odgovor (na moju primedbu da nema prelaznih oblika zivih bica tvoj odgovor je : ima, samo ih kreacionisti ne priznaju; pusti kreacioniste, daj barem jedan prelazni oblik, ne izvrdavaj stalno odgovor).
Ti nemas pojma ni sta je entropija a uzeo si za pravo da je pomenes kao nesklad u sa teorijom evolucije.
Entropija je stepen uredjenosti nekog ZATVORENOG SISTEMA!!!
DRUGI PRINCIP TERMODINAMIKE:
1. toplota spontano prelazi sa tela koje ima višu temperaturu na telo niže temperature. Prelazak toplote sa hladnijeg na toplije telo ne može da se vrši samo od sebe.
2. Ne postoji termodinamički proces u kojem bi jedini rezultat bio pretvaranje unutrašnje toplote u rad
3. nemoguće je konstruisati perpetum mobile druge vrste 4. prepupšten samom sebi zatvoren i izolovan sistem prelazi iz manje verovatnog u verovatnije stanje
5. u zatvorenom i izolovanom sistemu entropija može samo da raste dostižući maksimum u stanju termodinamičke ravnoteže.
Definicija zatvorenog izlovoanog sistema:
Sistem koji ne vrsi nikakvu razmenu energije sa okolinom.
Pitanje za tebe i za ostale kreacioniste, ( u napred da kazem da nisam biolog ) navedite mi jedan zivi, bioloski organizam, koji se moze posmatrati kao zatvoren izolovan sistem???;-)