Prozimanje mistike i nauke

Vidusa:
IZ GEOMETRIJE V. PIRAMIDE I BIBLIJE

-Ugao uspona V. piramide = 51,85399754 stepeni;
-Tangent ovog ugla je 1,273240621;
- √ 1.273240621 = 1,128379644 (ovaj broj dobili smo i iz onih 430 godina boravka Izrailjaca u Egiptu).

1,128379644 godina = 412.1316379 dana = duzina Kraljeve odaje u inchima(412,1316379 : 1,128379644 = 365,242 dana = 1 godina).

Sirina Kraljeve odaje je polovina njene duzine: 206,065819 inchi

Plovina sirine Kraljeve odaje jes 103,o329095 inchi = dani od početka godine do početka 14. aprila: tog dana 31. g.(Velika subota)Isus Hristos sisao je u pakao i izveo pravednike u nebesko carstvo.

IZ GEOMETRIJE VELIKE PIRAMIDE I BIBLIJE: ako stranu jednog kvadrata pomnozimo brojem 1,128379644, dobicemo dijametar kruga cija je povrsina jednaka povrsini tog kvadrata.
Ja mislim da je sveta upravu
Bog je stvorio inch!!!

@Sveta685

Hahaha. :D Hvala za Luchifera. Veoma zabavno. Steta sto mi nisi naveo ko je to zaista bio i odakle znas da je to bio drugi brat i sin tamo nekih? Osim odrednice "to je bilo u pocetku ljudske istorije" nisi rekao nista konkretno. Nego ako je on bio covek i drugi sin Boga Oca sta to onda znaci? Da je i Bog Otac, Anu, El, Uran, Eru (:)) zapravo tamo neki covek sa pocetka istorije? Ne kosi li se uopste ideja da je Onaj cije ime necemo izgovarati :D covek sa onim sto o njemu pise u bibliji?

ne radi se o pojavi zivota, vec o pojavi razlicitih vrsta zivih bica bez predackih organizama. Koja je treca alternativa?

Imali su predacke oblike samo oni nisu mogli da budu lepo fosilizovani. (zapravo stvar oko fosila je da one fosile koje mi vidimo su samo oni organizmi koji su se prilikom smrti odnosno nakon nje nasli u povoljnim uslovima za fosilizaciju. recimo bilo koji organizam u tropskoj kisnoj sumi danas nema sanse da se fosilizuje jer kako koji umre tako se odmah razgradi od strane gomile ralagaca. jedino da ih nesto trenutno zarobi i fosiliuzuje i onemoguci ralaganje. a samo da napomenem da je naveca raznovrsnost vrsta upravo u tropskoj sumi. Zamili da se nesto desi TKS i da ti posle par hiljada godina potrazis fosile, ne nadjes ih i zaklucis da tu nije bilo nicega :? )
Dalje, nisu svi nastali odjednom (ako pod odjednom smatras 5-10 mil. god.) nego su oni koji su nastali prvi zapravo biili preci onih koji su nastajali posle. Ako uzmes u obzir da evolucija ne mora da bude uvek spor i postupan proces i da kada su povoljni uslovi odnosno kada su upraznjene ekoloske nise dolazi do intenzivne specijacije i diverzifikacije onda uopste nije toliko cidno sto su se tada jedanput u evoluciji pojavila "ekspozija". Inace periodi intenzivne specijacije su se desavali nakon svakog od nekoliko masovnih izumiranja.

Pa treca je alternativa naravno kreacija. U principu cak bih i mogao da se pomirim sa idejom da je zaista iza nastaka zivota stajao bog ali ako je on omogucio kambrijumsku eksploziju onda je i kambrijum kao perioda postojala a onda je i nakon toga doslo do daljeg razvoja zivog sveta putem specijacije (kojom je mozda on upravljao ali opet...). Iz toga sledi da je evoucija odnosno specijacija kao proces realna, mada nadahnuta od strane Njega, te dolazimo do zapravo religioznog dokaza da evolucija "per se" postoji. :)

Insect:
@Sveta685

Imali su predacke oblike samo oni nisu mogli da budu lepo fosilizovani.

jedno glupo pitanje: a kako su onda na tim istim mestima fosilizovani njihovi potomci?Izgleda da njima nije smetala tropska klima.
Treca alternativa nije kreacija. Slabo pratite tekst. Prva alternativa je da je zivi svet stvoren (kreacija), druga da je donet. Nema trece.

Jos jedno glupo pitanje: na koji nacin je iz fosilizovanog minijaturnog tela jedne bakterije izvucen podatak o 3.6 milijardi godina starosti? Zamolio bih za direktan odgovor .

Pitanje ti je stvarno glupo i lepo je sto si svestan toga. Mislim da sam 4 puta postavio link koji ti objasnjava kako se meri starost nekog fosila i koje su to kreacionisticke zablude pogresne.
Necu ti ponovo stavljati link vec sam nadji.

@Sveta685

Huh, sto volim kada se neko potrudi i napise samo dve recenice na gomilu postavljenih pitanja. :?

Zasto su potomci fosilizovani a ne i njihovi preci?! Pa jedno od objasnjenja je da je izmedju vremena kada su preci recimo bili na vrhuncu razvoja i vremena kada su to bili potomci proslo dovoljno vremna da se promene uslovi sredine i da se stvori mogucnost fosilizacije. Sledece recimo moze biti da su potomci naseljavali drugacije staniste (mislim na mikrostaniste, recimo slobodnu vodu i morsko dno) te da je u tom drugom stanistu bila laksa fosilizacija. Zatim, jedan deo fosila je nastao u nekakvim "katastrofama" gde su organizmi bili relativno brzo izdvojeni iz toka kruzenja materije. Fosilizacija nije pravilo, ona je vise izuzetak koji pogadja samo pojedine primerke. I sam priznajes da fosili postoje, samo sto kazes da su nastali za vreme potopa ako sam dobro razumeo. Dakle i iz te perspektive mozes videti da se fosilizacija nije desila na ukupnom broju primeraka koji su nastradali u potopu jer bi u tom slucaju bilo mnogo vise fosila jednih istih zivotinja danas. Medjutim primerci istih vrsta se nalaze izuzetno sporadicno i ne masovno (izuzev u nekim posebnim slucajevima gde su recimo nastrada cela krda ili nesto slicno).

Na kraju krajeva krajnje logicno sledi da ako imas gomilu slicnih skeleta (recimo "konja") koji variraju u velicini i nekim manjim morfoloskim odlikama logicno zakljucis da su oni bili nekakav sled dogadjaja, bez obzira ko je upravljao njime. Takodje bilo bi glupo reci da je cela ta serija "konja" postojala u isto vreme koje je predhodilo potopu i da su predpotopski ljudi u zavisnosti od svoje visine mogli da biraju koji ce razvojni stupanj konja jahati. :)

1. sva ta ziva bica su stvorena na ovoj planeti
2. sva ta ziva bica su doneta na ovu planetu
izaberite odgovor.

Greska je bila zaista moja jer sam pod onim "stvorena" ja podrazumevao "nastala". Nisam shvatio da ti mislis na Njega. Nego ovo ovde je vrlo dobar primer uskovidnog razmisljanja. Dajes svoje opcije i uopste ne uzimas u obzir da drugi ljudi mogu biti u pravu makar delom. Cccc. Neko nekad rece "Free your mind..."
Sto se tice odgovora pod 2. zasto sam sebi seces granu na kojoj sedis? Tu si na toliko nacina sebi uskocio u usta da me mrzi da to elaboriram. A i mislim da sam to nekad ranije vec i bio delom napisao. Panspermija je vise dokaz evolucije nego kreacije.

Sto se tice odgovora pod 2. zasto sam sebi seces granu na kojoj sedis? Tu si na toliko nacina sebi uskocio u usta da me mrzi da to elaboriram. A i mislim da sam to nekad ranije vec i bio delom napisao. Panspermija je vise dokaz evolucije nego kreacije.
To treba da zapamtis Sveta 685 i razmislis zasto ona dokazuje evoluciju. I naravno da napravis razliku izmedju evolucije i abiogeneze. I Insect i ja smo ti napisali vec negde da evolucija ne proucava kako je zivot nastao na zemlji vec to radi abiogeneza. A ti ako se bavis nastankom zivota na zemlji a biras drugu mogucnost a to je panspermija, kao sto rekoh, samo prebacujes problem sa jednog mesta na drugo a problem ce i dalje da postoji.;-)

:D :D :D :D
Pokusao sam da te zamislim kako to zvuci kad izgovoris. A? ne razumem?

11 новембра испред Москве Немци нису могли да упале Мерцедес

Nemci ipsred moskve???
Mozda je samo nadovezao na ono moje sto sam rekao za premestanje problema sa jednog mesta na drugo. Nemci nisu 11. Novembra mogli da upale Mercedes negde u nemackoj a i ne mogu ga upaliti isto ni u moskvi?

Sumar ako sam dobro razumeo ovo, ti mislis da ako ovde ne mozemo da resimo pitanje nastanka zivota na zemlji, ne mozemo nigde? ;)

Back