Profesorka blokaderka zakukala u Utisku Nedelje: Zbog blokada od jeseni fakulteti prestaju da postoje!!!

naprotiv.

ćutali su svo vreme ovih protesta i zavlačili se u mišje rupe iako se radilo o čiglednoj katastrofi što se fakultetskog obrazovanja tiče. a dekani i direktori su neposredno odgovorni za rad a ništa nisu preduzimali.

svaka čast izuzecima.

Nismo ćutali već smo protestovali na sav glas !

Mišje rupe, hoćeš, kao, da poniziš ? Miševi se skrivaju po rupama jer su kukavice, šta je poenta?

Da, nezavisna da donosi odluke, ali dok sam to pisala nije mi padalo na pamet da nećemo izvršiti obaveze vezano za ovu školsku godinu. Ako se ne izvrše obaveze onda radiš protiv zakona. Par meseci kašnjenja nije problem, ali da uopšte ne izvršiš upis i ne završiš školsku godinu - to je ozbiljan prestup.

Inače, čime se ti baviš pa si stručan?
A sta ti je padalo na pamet, ti si bila duzna jos tad toj deci to da kazes i USLOVNO da ih podrzis.

Cutala si i ulizvala se, a sada "jaoj"!? Pa ne moze sada tako.

Ali, nisi ti jedina, cudi toliki broj profesora koji je cutao a sada odjednom sve "vidi".

Nismo ćutali već smo protestovali na sav glas !
Protiv čega ste protestvovali?
imam decu i na fakultetu i na srednjoj školi? u srednjoj su ih pozivali na blokade. na fakulteu su jednostavno zaustavili nastavu.
Mišje rupe, hoćeš, kao, da poniziš ? Miševi se skrivaju po rupama jer su kukavice, šta je poenta?
Nemam šta ja vas da ponižavam. pravili ste se kao da se ništa ne dešava. a deo profesora je bio u očiglednoj koaliciji sa blokaderima.

nazovi pamet zemlje se nije oglasila o blokadama. podržavam i ja zahteve studenata ali mi ne pada na pamet da povredim ugovorne obaveze zbog tih zahteva.

Čim je obustava postala ozbiljnija dužni ste bili tražiti rešenje pa i pomoć države.

A sta ti je padalo na pamet, ti si bila duzna jos tad toj deci to da kazes i USLOVNO da ih podrzis.

Cutala si i ulizvala se, a sada "jaoj"!? Pa ne moze sada tako.

Ali, nisi ti jedina, cudi toliki broj profesora koji je cutao a sada odjednom sve "vidi".

Ko kaže da smo ćutali? to je bilo unutar kuće. Lično, kada sam bila sa 20 njih u kafiću u Kragujevcu posle protesta sam im isto to rekla, ali oni se prave da ne čuju. Nije da nisu imali informacije. Nego mislim da uprave fakulteta nisu verovale da neće doći do nekog dogovora.

Na kraju će svi da urade kao Ekonomski i FON, neće ugroziti svoje poslovanje i da se samoukinu, posebno što su to veliki fakulteti sa međunarodnom akreditacijom.

https://www.ekof.bg.ac.rs/
https://fon.bg.ac.rs/

Flertovati nije isto što i iebati se a da partner ne zna za to.
:roll:...)
Par meseci se lako nadoknadi, nije po zakonu, ali nikome toliko ne šteti.
nije lako ali ako se i nadoknadi posledice su trajne :
- mnoga deca koja završavaju studije neće moći otići na master u inostranstvo (pa i ovde) jer će promašiti sve rokove,
- roditelje vaše flertovanje košta 6 meseci dodatnih troškova za stan i hranu deci kada su studenti u pitanju,
- za prvu godinu propusti u nastavi matematike ili anatomije imaće katostrofalan efekat na brucoše,
- srednjoškolcima su mnogi roditelji plaćali privatne časove a deca onih koji nemaju para su zaboravila na učenje,
- generalno niko od onih profesora koji namerno nisu držali nastavu ne zaslužuje više rad u prosveti. a i pitanje je koji drugi poslodavac će ih primiti s poverenjem posle ovakve predanosti poslu.

Ko kaže da smo ćutali? to je bilo unutar kuće. Lično, kada sam bila sa 20 njih u kafiću u Kragujevcu posle protesta sam im isto to rekla, ali oni se prave da ne čuju. Nije da nisu imali informacije. Nego mislim da uprave fakulteta nisu verovale da neće doći do nekog dogovora.

Na kraju će svi da urade kao Ekonomski i FON, neće ugroziti svoje poslovanje i da se samoukinu, posebno što su to veliki fakulteti sa međunarodnom akreditacijom.

A i to je jedno "krpljenje". Samo po formi da imaju akreditaciju, a sustina i kvalitet - nista, kad skracuju nastavu. Ali opet, i to je neki izlaz ukoliko se uzmu u pamet nadalje, i nevezano za ove proteste. Biti akademski gradjanin je mnogo vise od pukog znanja i pisanja radova.

Ali to je ono, sto se hoce zakon, a zakon sami ne sprovodite (cak i da nije ovih ukidanja / smanjenja plata).

U svakom sucaju ovo je poraz skolstva, poraz drustva u celini, jer da biste nekog ucili, morate sami da budete nauceni (zakonu pre svega)...ne ti licno, ali i ti, u masi.

Uzgred, je li izvodljivo da sad nadoknade predavanja i vježbe, kad bi kalendarski nastava trebala da je već završena?

Uzgred, je li izvodljivo da sad nadoknade predavanja i vježbe, kad bi kalendarski nastava trebala da je već završena?

To je pitao i minstar naše kolege koji su išli na razgovor.
Jeste, ako šk godina otpočne 1. novembra. Predviđa se samo kratak raspust poslednje 2 nedelje avgusta,. sve ostalo se radi.

To je pitao i minstar naše kolege koji su išli na razgovor.
Jeste, ako šk godina otpočne 1. novembra. Predviđa se samo kratak raspust poslednje 2 nedelje avgusta,. sve ostalo se radi.
Bilo bi dobro da se šteta sanira. Samo što izgleda su na tehničkim fakultetima i medicini izgleda još blokado-fanatici. Iznenađen sam da su oni fanatičniji od ekonomista....

Naravno da to nije moguce u normalnoj drzavi.
To moze samo Srbima da padne na pamet..

...
.
Промакло ми јуче да одговорим, па ево...

Ако се не поставе високо циљеви, резултат ће да буде скроман.

Циљ овде није да се руше институције, већ да људи који раде у институцијама свој посао обављају како је прописано, односно да се "приведу познанију права".

Не тако давно у САД је покренут поступак за одузимање овлашћења тадашњем председнику Трампу, тако да примери постоје.

Овде то изгледа незамисливо, али није неизводљиво.

Наравно да је сада немогуће замислити некакав поступак тог типа против Председника, али постоји пут.

Сам Председник га је отворио јавним признањем да је починио кривично дело (упад у интензивну негу у саучесништву са групом новинара - без њих се тамо никада не би појавио) и то на један вулгаран, увредљив и бахат начин, у стилу и поново ћу то да урадим и шта ми можете.

Да институције, конкретно полиција, тужилаштво, Министарство здравља раде свој посао како треба и за шта примају плату, био би покренут поступак, па ако се Председник позове на имунитет, новинари који су саучествовали у овом злоделу не уживају ту врсту заштите.

Међутим, одговор "институција" је изостао, као и у случају Савамала.

Институције под наводницима јер су себе поништиле својим неангажовањем у складу са законом, што је смисао њиховог постојања.

.

Bilo bi dobro da se šteta sanira. Samo što izgleda su na tehničkim fakultetima i medicini izgleda još blokado-fanatici. Iznenađen sam da su oni fanatičniji od ekonomista....

Meni kada je koleginica rekla da 2 velika fakulteta prva otpočinju, odmah sam pomislila na FON i Ekonomski. To su fakulteti sa zajedno preko 17000 studenata, puno međunarodnih projekata, a i umeju da se sračunaju.

Što medicine tiče, njihovi nastavnici obično rade u privatnoj praksi, a vežbe im se odvijaju u bolnicama koje rade sve vreme, tako da ništa "ne propada" posebno. Jedino međunarodna akreditacija? to ne znam.

Kako će dalje ići videćemo. Juče je bio razgovor od 6 sati rektora sa studentima u blokadi. Pošto je on pozvao na nastavak nastave, sigurno je to glavna tema. Da li če se u nastavak ići sa njima ili bez njih to je vrv neizvesno.

Kad se uskoro oslobodi Srbija svim profesorima koji nisu bili uz studente momentalni otkaz a svim studentima Ćacijevcima koji su želeli da uče da im se u indexu na prvoj strani pored slike stavi slovo Ć i da kad polažu ispite da se zna ko su i šta su bili!
Ništa iznenađujuće od banderovaca. Već viđeno.

Kad se uskoro oslobodi Srbija svim profesorima koji nisu bili uz studente momentalni otkaz a svim studentima Ćacijevcima koji su želeli da uče da im se u indexu na prvoj strani pored slike stavi slovo Ć i da kad polažu ispite da se zna ko su i šta su bili!
Jeste, tako "mali Perica" zamislja zivot, zakon, studiranje....neozbiljno kao sto je i on sam.

Gde pise da profesori mora da podrze studente (narocito sto i oni nisu homogeni, bio je onih koji su od pocetka bili za nastavu)? Samo u vasim neznalackim a zapaljenim glavama.

Sve je to uzaludan trud , ako pogledas psihu , psihologiju i sociologiju ovog stanovnistva.

Oni su i pozdravljali bahatost i udaranje sakom o sto i javno obecanje neustavnih i protivpravnih postupaka od samog Vucica, prizeljkivali i odobravali takvo ponasanje...i dan danas to rade..
To je gomila seljobera i planinaca koji su u izuzetnim slucajevima svesni nekih prava i nekih zakona, i tehnologije, ali svest i dedukcija i logika je na nivou planinaca i dalje..
Nemas 100 ljudi u Srbiji koji su pismeni u tom smislu receno..

Ja uzimam sebe kao srecnu okolnost u tri tacke, prva eksperimentalni program, i okolnosti socijalizacije....visok IQ, i stalna pokretljivost izmedju razlicitih sredina....tako da sam svestan svih primitivizama i na njih gledam normalno , ne elitisticki i snobovski...

Ali nema 100 ljudi u Srbiji koji su takvi , ne verujem ni 50 da ima...ali sa tih 100 najrazvijenijih bi se moglo raditi....

Da bi uveo razliku , uvescu primer obicne karte za naplatu gradskog prevoza, jer tu znate za napredan sistem, bus plus....koji jeste napredan..
Ali iskoristicu primer kako se ponasa administracija i biznis koji je u vezi sa tim velikim sistemima...

Znaci imamo inferioran poslovni sistem, ali imamo superiorni politicki sistem koji razvija svoje ogranicene sposobnosti , i znanja. Biznis koci primenu naprednije tehnologije, znaci ono sto zovemo pare, uskob interesa, ali politicari tu ne mesaju se u sukob kapitala, sto je steta, ali imamo da narod ne voli to , primer u SFRJ...ovde se to ne desava, ali se lokalni politicari ipak usavrsavaju i zahtevaju sve vise i vise i onda biznis mora da zadovolji to i da se kontrolise.....

Ono sto nije vidljivo je npr da je SFRJ ostavila mnoge stvari strozije kontrolisane, mi imamo 2 osiguraca na bojleru od pregrevanja....sto nije bilo obavezno u Britaniji , pa su promenili to kad se desila nesreca u kojoj je glavni osigurac od pregrevanja otkazao , voda se pregrejala, kazan i cevi popustile od pritiska, vrela voda se prosula na spratu , ispod bila beba, koja je od vruce vode stradala...

A jos nisam zagrebao po tendencijama i namerama da se sistem unazadi zato sto planinci koji su se dokopali vlasti , sad se prave pametni za svoj interes i dzep , pa su snizili standarde za aditive u sokovima, npr, pa se tako unistava i svodi na primitivno i nepismeno sve sto moze , i tako sad se polako prilagodjavamo na Srpski nacin, znaci nazovi Srpsku kulturu , a ustvari je nekultura nepismenost i neka polupismenost , koja je izraz slobode da moze takav planinac da bude ukljucen u drustvo sa minimalno znanja i odgovornosti , i da je faca , a prostak i seljacina neopevana i nepismena...

Skoro je bio u nekoj TV emisiji direktor koji se hvali da je 30 godina direktor po raznim skolama, i da je trebao da ide u penziju ali eto kao on je strucan..
A onda u toku razgovora shvatis da je samo prepun referenci jer je stalno postavljan da se snalazi u raznim skolama, , nije najbolji , nije strucan, ali iskustvo ga je ucinilo polustrucnim dovoljno da je trenutno kao bolja varijanta od nekog rodjaka sa juga Srbije koji bi bio postalvjen kao vezara od strane sistema..

To je bilo moguce i u SFRJ , da se postavi neko ko nema iskustva ali je morao da se dokaze ili da se makne, medjutim sad to ne mora, moze da napravi katastrofu jos ce biti unapredjen i nagradjen na drugoj poziciji , jer vaznije je sta je izmuzao iz sistema i koliko je pomogao nekom drugom da se ovajdi na nekom drugom polju..

Ako išta, sada po fakultetima studenti u blokadi su svedeni na 10tak osoba.
nejasno je na šta misliš. mnoga deca se boje jer se stvara predstava o tome da je onaj ko hoće da uči jeste ćaci. deca nisu formirana ličnosti poput nas matorih.

toliko je ovo podlo od režisera protesta da bi mu gebels zavideo.

Izvini ali ko je podmetnuo tezu da protest nije protest nego sabotaza prema studentima da ne uce...

Svaki posten covek bi objasnio detetu da je u pitanju nepravda prema poginulim usled nemara, da ne objasnjava detetu sta je korupcija, i da se zato narod buni i kao sto se dete odlucuje da bude neposlusno kad se oseca osteceno , tako i odrasli ljudi odbijaju poslusnost kad se ne postuje njihovo pravo na sigurnost i ostala prava..

Ali ne, toliko Srbi smrde da su odmah iz cuga prihvatili ponudjenu retoriku rezima da objasnjavaju deci da je zabranjeno da uce jer ce neke druge cike da ih kazne ili povrede....

I posle ovde mi nesto raspravljamo...
Ko je uzrok a ko posledica....
Zaebancija sa rezimskim ljudima..koji glume da nisu rezimski nego da su priglupi...ali odgovorni...

Izvini ali ko je podmetnuo tezu da protest nije protest nego sabotaza prema studentima da ne uce...

Svaki posten covek bi objasnio detetu da je u pitanju nepravda prema poginulim usled nemara, da ne objasnjava detetu sta je korupcija, i da se zato narod buni i kao sto se dete odlucuje da bude neposlusno kad se oseca osteceno , tako i odrasli ljudi odbijaju poslusnost kad se ne postuje njihovo pravo na sigurnost i ostala prava..

Ali ne, toliko Srbi smrde da su odmah iz cuga prihvatili ponudjenu retoriku rezima da objasnjavaju deci da je zabranjeno da uce jer ce neke druge cike da ih kazne ili povrede....

I posle ovde mi nesto raspravljamo...
Ko je uzrok a ko posledica....
Zaebancija sa rezimskim ljudima..koji glume da nisu rezimski nego da su priglupi...ali odgovorni...
Mali problem je što je "režim" izabran od naroda demokratski. I može demokratski da se mijenja - postoje mehanizmi. Sad to što ga narod bira, neko može da kuka. Ali eto, može se reći da je u neku ruku vlast slika naroda.

Mali problem je što je "režim" izabran od naroda demokratski. I može demokratski da se mijenja - postoje mehanizmi. Sad to što ga narod bira, neko može da kuka. Ali eto, može se reći da je u neku ruku vlast slika naroda.
"demokratski" znači da narod bira a izabrani nije prisutan i ne meša se. seljani biraju na osnovu dosadanjeg rada nekoga. kad seljani izaberu kneza odu da ga pitaju hoće li da bude knez.

čim izbarani ima pravo agitovanja počinje varanje naroda. ono što danas nazivaju demokratskim je sistem obmanjivanja i varanja gde i kako stigneš.

Poslednja izmena:
Meni kada je koleginica rekla da 2 velika fakulteta prva otpočinju, odmah sam pomislila na FON i Ekonomski. To su fakulteti sa zajedno preko 17000 studenata, puno međunarodnih projekata, a i umeju da se sračunaju.

Što medicine tiče, njihovi nastavnici obično rade u privatnoj praksi, a vežbe im se odvijaju u bolnicama koje rade sve vreme, tako da ništa "ne propada" posebno. Jedino međunarodna akreditacija? to ne znam.

Kako će dalje ići videćemo. Juče je bio razgovor od 6 sati rektora sa studentima u blokadi. Pošto je on pozvao na nastavak nastave, sigurno je to glavna tema. Da li če se u nastavak ići sa njima ili bez njih to je vrv neizvesno.
Rektor je išao da ga stave na svoju listu. Čovek sa toliko obrazovanja, a politički glup.

Back