- Poruka
- 42.738
Niko ne misli da je čovek sa doktoratom veći čovek od nekog diplomiranog čoveka.
O čemu ti pišeš, čoveče
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Niko ne misli da je čovek sa doktoratom veći čovek od nekog diplomiranog čoveka.
naprotiv.
ćutali su svo vreme ovih protesta i zavlačili se u mišje rupe iako se radilo o čiglednoj katastrofi što se fakultetskog obrazovanja tiče. a dekani i direktori su neposredno odgovorni za rad a ništa nisu preduzimali.
svaka čast izuzecima.
A sta ti je padalo na pamet, ti si bila duzna jos tad toj deci to da kazes i USLOVNO da ih podrzis.Da, nezavisna da donosi odluke, ali dok sam to pisala nije mi padalo na pamet da nećemo izvršiti obaveze vezano za ovu školsku godinu. Ako se ne izvrše obaveze onda radiš protiv zakona. Par meseci kašnjenja nije problem, ali da uopšte ne izvršiš upis i ne završiš školsku godinu - to je ozbiljan prestup.
Inače, čime se ti baviš pa si stručan?
pa po kom tom zakonu imaš pravo da da obustaviš predavanja na više meseci?
Protiv čega ste protestvovali?Nismo ćutali već smo protestovali na sav glas !
Nemam šta ja vas da ponižavam. pravili ste se kao da se ništa ne dešava. a deo profesora je bio u očiglednoj koaliciji sa blokaderima.Mišje rupe, hoćeš, kao, da poniziš ? Miševi se skrivaju po rupama jer su kukavice, šta je poenta?
A sta ti je padalo na pamet, ti si bila duzna jos tad toj deci to da kazes i USLOVNO da ih podrzis.
Cutala si i ulizvala se, a sada "jaoj"!? Pa ne moze sada tako.
Ali, nisi ti jedina, cudi toliki broj profesora koji je cutao a sada odjednom sve "vidi".
Flertovati nije isto što i iebati se a da partner ne zna za to.
nije lako ali ako se i nadoknadi posledice su trajne :Par meseci se lako nadoknadi, nije po zakonu, ali nikome toliko ne šteti.
A i to je jedno "krpljenje". Samo po formi da imaju akreditaciju, a sustina i kvalitet - nista, kad skracuju nastavu. Ali opet, i to je neki izlaz ukoliko se uzmu u pamet nadalje, i nevezano za ove proteste. Biti akademski gradjanin je mnogo vise od pukog znanja i pisanja radova.Ko kaže da smo ćutali? to je bilo unutar kuće. Lično, kada sam bila sa 20 njih u kafiću u Kragujevcu posle protesta sam im isto to rekla, ali oni se prave da ne čuju. Nije da nisu imali informacije. Nego mislim da uprave fakulteta nisu verovale da neće doći do nekog dogovora.
Na kraju će svi da urade kao Ekonomski i FON, neće ugroziti svoje poslovanje i da se samoukinu, posebno što su to veliki fakulteti sa međunarodnom akreditacijom.
https://www.ekof.bg.ac.rs/
https://fon.bg.ac.rs/
Uzgred, je li izvodljivo da sad nadoknade predavanja i vježbe, kad bi kalendarski nastava trebala da je već završena?Ko kaže da smo ćutali? to je bilo unutar kuće. Lično, kada sam bila sa 20 njih u kafiću u Kragujevcu posle protesta sam im isto to rekla, ali oni se prave da ne čuju. Nije da nisu imali informacije. Nego mislim da uprave fakulteta nisu verovale da neće doći do nekog dogovora.
Na kraju će svi da urade kao Ekonomski i FON, neće ugroziti svoje poslovanje i da se samoukinu, posebno što su to veliki fakulteti sa međunarodnom akreditacijom.
https://www.ekof.bg.ac.rs/
https://fon.bg.ac.rs/
Uzgred, je li izvodljivo da sad nadoknade predavanja i vježbe, kad bi kalendarski nastava trebala da je već završena?
ako. biće to pravo kuvanje i dinstanje.Jeste, ako šk godina otpočne 1. novembra. Predviđa se samo kratak raspust poslednje 2 nedelje avgusta,. sve ostalo se radi.
ako. biće to pravo kuvanje i dinstanje.
Bilo bi dobro da se šteta sanira. Samo što izgleda su na tehničkim fakultetima i medicini izgleda još blokado-fanatici. Iznenađen sam da su oni fanatičniji od ekonomista....To je pitao i minstar naše kolege koji su išli na razgovor.
Jeste, ako šk godina otpočne 1. novembra. Predviđa se samo kratak raspust poslednje 2 nedelje avgusta,. sve ostalo se radi.
.Naravno da to nije moguce u normalnoj drzavi.
To moze samo Srbima da padne na pamet..
...
Bilo bi dobro da se šteta sanira. Samo što izgleda su na tehničkim fakultetima i medicini izgleda još blokado-fanatici. Iznenađen sam da su oni fanatičniji od ekonomista....
Ništa iznenađujuće od banderovaca. Već viđeno.Kad se uskoro oslobodi Srbija svim profesorima koji nisu bili uz studente momentalni otkaz a svim studentima Ćacijevcima koji su želeli da uče da im se u indexu na prvoj strani pored slike stavi slovo Ć i da kad polažu ispite da se zna ko su i šta su bili!
Jeste, tako "mali Perica" zamislja zivot, zakon, studiranje....neozbiljno kao sto je i on sam.Kad se uskoro oslobodi Srbija svim profesorima koji nisu bili uz studente momentalni otkaz a svim studentima Ćacijevcima koji su želeli da uče da im se u indexu na prvoj strani pored slike stavi slovo Ć i da kad polažu ispite da se zna ko su i šta su bili!
nejasno je na šta misliš. mnoga deca se boje jer se stvara predstava o tome da je onaj ko hoće da uči jeste ćaci. deca nisu formirana ličnosti poput nas matorih.Ako išta, sada po fakultetima studenti u blokadi su svedeni na 10tak osoba.
Mali problem je što je "režim" izabran od naroda demokratski. I može demokratski da se mijenja - postoje mehanizmi. Sad to što ga narod bira, neko može da kuka. Ali eto, može se reći da je u neku ruku vlast slika naroda.Izvini ali ko je podmetnuo tezu da protest nije protest nego sabotaza prema studentima da ne uce...
Svaki posten covek bi objasnio detetu da je u pitanju nepravda prema poginulim usled nemara, da ne objasnjava detetu sta je korupcija, i da se zato narod buni i kao sto se dete odlucuje da bude neposlusno kad se oseca osteceno , tako i odrasli ljudi odbijaju poslusnost kad se ne postuje njihovo pravo na sigurnost i ostala prava..
Ali ne, toliko Srbi smrde da su odmah iz cuga prihvatili ponudjenu retoriku rezima da objasnjavaju deci da je zabranjeno da uce jer ce neke druge cike da ih kazne ili povrede....
I posle ovde mi nesto raspravljamo...
Ko je uzrok a ko posledica....
Zaebancija sa rezimskim ljudima..koji glume da nisu rezimski nego da su priglupi...ali odgovorni...
"demokratski" znači da narod bira a izabrani nije prisutan i ne meša se. seljani biraju na osnovu dosadanjeg rada nekoga. kad seljani izaberu kneza odu da ga pitaju hoće li da bude knez.Mali problem je što je "režim" izabran od naroda demokratski. I može demokratski da se mijenja - postoje mehanizmi. Sad to što ga narod bira, neko može da kuka. Ali eto, može se reći da je u neku ruku vlast slika naroda.
Rektor je išao da ga stave na svoju listu. Čovek sa toliko obrazovanja, a politički glup.Meni kada je koleginica rekla da 2 velika fakulteta prva otpočinju, odmah sam pomislila na FON i Ekonomski. To su fakulteti sa zajedno preko 17000 studenata, puno međunarodnih projekata, a i umeju da se sračunaju.
Što medicine tiče, njihovi nastavnici obično rade u privatnoj praksi, a vežbe im se odvijaju u bolnicama koje rade sve vreme, tako da ništa "ne propada" posebno. Jedino međunarodna akreditacija? to ne znam.
Kako će dalje ići videćemo. Juče je bio razgovor od 6 sati rektora sa studentima u blokadi. Pošto je on pozvao na nastavak nastave, sigurno je to glavna tema. Da li če se u nastavak ići sa njima ili bez njih to je vrv neizvesno.