Profesorka blokaderka zakukala u Utisku Nedelje: Zbog blokada od jeseni fakulteti prestaju da postoje!!!

Mali problem je što je "režim" izabran od naroda demokratski. I može demokratski da se mijenja - postoje mehanizmi. Sad to što ga narod bira, neko može da kuka. Ali eto, može se reći da je u neku ruku vlast slika naroda.
Ne, Rezim sa velikim R nije izabran da radi ono sto radi , izabran je da postuje zakone a ne da im se ruga , da odrzava javni red i mir a ne da huska gradjane laznim izjavama jedne protiv drugih , da tera babe da pljuju i udaraju studente da bi stigle kuci ranije da naprave rucak za unuke....To je prica koja se siri medijima...

Tako da Rezimski sa veliko R , ljudi prikazuju da u Srbiji kad za nekog glasas, automatski si glasao i da mu dovedes cerku da je razvali od qujca, jer ebiga glasao si ga....sto ja smatram nebuloznim, jer ja imam vaspitanje koje nisam pokupio od kuce a to je borbena gotovost, efektivnost...
Tome me nije naucila ni kuca ni roditelji , jer su trube iako mi je cale major u rezervi ili je dobio unapredjenje pred razduzenje, ne interesuje me...
Naucila me je spec skola, da ne poverujes...i multikultura. nesto sto Srbi ne znaju sta je...misle to je ono sto se pokupi kad putujes. Neko mozda malo i pokupi kad putuje, neko ne pokupi nista...ali se moze spoznati i da ne putujes nigde, ako te stvarno interesuje, BG je pun studenata na razmeni , turista, gostiju , eto prilike.
Ne govorim o Prokuplju , oni mozda nemaju prilike da osete multikulturu, ovi iz Bojnika ne bi ni voleli da osete kulturu , to im se gadi , osecaju se ugrozeno , cim nije onako kako su navikli u selu...

Ali taj princip da postujes sistem i onog ko je iznad po hijararhiji sve dok ne krene da zloupotrebljava sistem ili da umanjuje njegovu efikasnost i smisao , je jedan odgovoran i dubokosvestan sistem...
Pokazao se vrlo efikasnim u vojsci , to je tacno , tamo gde vecina nema pojma nista osim hijararhije....Ali da vidis kako redov redovne vojske moze da ih postrojava i da uvrce jaja i majorima i generalima i svakome ko se zaebava, malo potraje, dobijes malo po ledjima, ali na kraju dobijes i ledja...Verovali ili ne u vojsci postoje 30% ili malo manje, ali tu oko tog broja staresina koje bi rado da budu pravi oficiri i prave staresine a ne jajare...a izgleda kao da ih nema uopste kad pogledas ovako povrsno...ali nije tako...

Ali ima vise svi ostali krivinara, klasicnih Srba, nema tu sta ja da vas ucim kakvi su Srbi ovako u spontanom opustenzi izdanju....
Isto to itekako funkcionise u banci , pa salterski radnik moze da spasi banku od nesavesnog direktora, isto funkcionise u firmi , gde savesni radnik moze da spreci veliki gubitak firmi usled namerno zaboravljenih vrata da se zakljucaju , zamisli i to sporednih i to u subotu , ajme meni ....

Dakle, vi birate Vodju , ja kad glasam biram menadzera vlasti , nista vise, ne biram nikog ko ce da mi ebe cerku , ili da mi trazi da mu lizem cipele da bi pokazao lojalnost,...
To je osnovna razlika u shvatanju sta je glasanje u demokratskoj drzavi , izmedju vas i mene.
Demokratska se odnosi na princip raspodele, delegiranja izvrsavanja zadataka....od strane naroda....a ne odnosi se na proces glasanja....onako kako ga vi shvatate..
Glasanje ne znaci nista...bar meni...Glasanje je prilika da neko dobije tu ulogu , ali ako je ne izvrsava, a u pm, za sve ima razresenje...zbog licnih razloga ili nesposobnosti..

Da pomenem jedan zvanicni podatak...samo 9 opstina je stiglo da u roku objavi konkurs za dodelu sredstava za energetsku efikasnost, tj za promenu stolarije i za ugradnju klima uredjaja, od 140 opstina u Srbiji iako su sve opstine dobile obrasce i uputstva kako da sastave tekst...

Sve ostale opste su imale ljude koji su nepismeni .....a od tih 9 , vecina su male opstine, bas male opstine, gde su ocigledno zalutali medju politicare i neki ljudi sa malim dupetom za cepljenje od strane politicara iz Beograda, ali malo vecim mozgom..

Poslednja izmena:
Zaista je tužno kada odrasli radno i mentalno sposobni ljudi ne razumeju obaveze i zakonski rad institucije, kao i posledice nečinjenja istih i ne razlikuju lične od profesionalnih razloga.

Paula, razlikuj VLAST od DRZAVE.

Kao sto nisi kapirala da nije trebalo da se setkaju profesori sa studentima dok je bilo cool.
Kao sto mnogo toga oko ponasanja i drzanja se bas i ne kaci dobro od strane odraslih, sto i Natalija Jovanovic nije kacila.

Podrzavas i vredjas se kada ti se kaze da je dogovor sa VLASCU akt protiv DRZAVE.
Zelis dogovor sa diktatorskim rezimom i to OPRAVDAVAS kao manje zlo. Da isprosite milost.

Ono sta ti treba da radis, kao i svi koji su toboz opoziciono nastrojeni, ako su uopste tako nastrojeni, to je da organizujete PROTESTE protiv VLASTI i da zahtevate IZBORE sto pre! Da stisnete gard i povedete studente u borbi za IZBORE.

To je ono sta zaposleni u obrazovanju uopste, sa akcentom na visoko obrazovanje, sada MORAJU da urade ako zele da imaju buducnost.

Ostalo su floskule koje opravdavaju surovanje raznih Erica. I to ti je to.

Ako to ne uradite, doci ce po univerzitet kad tad. Ma koliko se ponizili sada.

"demokratski" znači da narod bira a izabrani nije prisutan i ne meša se. seljani biraju na osnovu dosadanjeg rada nekoga. kad seljani izaberu kneza odu da ga pitaju hoće li da bude knez.

čim izbarani ima pravo agitovanja počinje varanje naroda. ono što danas nazivaju demokratskim je sistem obmanjivanja i varanja gde i kako stigneš.
E toga više nigdje nema. Sviđalo se nama ili ne - eto to je zapadna ideologija. Realno, ko ima veći uticaj, više para -vlada.

Ako se to uvede kao pravilo , dobice se bolji sistem, nego ovaj trenutno..
Ja to znam, znas li zasto , zato sto cu ja onda da procenim da ja treba da vise zaradjujem da bih imao vise uticaja na svoj zivot, jer cu imati vise uticaja na politiku..
Ovako sam zaveden, jer hiljade srba seruckaju da im materijalno nije bitno nego ili postenje ili cast ili pravo ,a nije nista od toga tacno , nego su beskicmenjaci i se.ronje...jajare...ili ajd lepo , kukavice i sebicnjaci ...

Ali vrlo brzo treba da se pametni ljudi otarase lenstina i oportunista, ako se uvede da novac kupuje glasove...pa izvoli , calnes 5000e, imas jedan glas u predstojicim izborima, calnes 100 000e , imas 20 glasova....

Pa da vidis kako bi brzo boranija dobila po pitchci...tj bili bi tako nebitni da bi se vrlo brzo uocilo koliko pametniji i vredniji ljudi donose sistemu...
A ne da bi poraslo nasilje, ne bi....
Cak bi vrlo verovatno ali ne bih da to garantujem, porasla i zastita radnika , sto vam se cini apsurdno i nemoguce, ali jedno je kapital a drugo je covek koji poseduje novac...

Jedno je ilon mask a drugo je neki inzenjer koji pravi neki svoj elektricni ili neki drugi automobil....nazovimo ga ferrari...zaboravio sam kojji je od njih dva , maserati ili ferrari , bio stvarno inzinjer a ko je samo dobar zaljubljenik u automobilizam..

I sada isto , da se uvede kultura obaveznog 10e ili 15e donacija nedeljno , za neko udruzenje, neki razvoj, bilo sta , pa ti pratis sta je uradio da li je opravdao ocekivanja i donelo bi drasticne promene u drustvu...
Svako kad bi donirao nekome u drustvu 10e svake nedelje, to bi bio haos kako bi se drustvo promenilo...
Svaka takva distribucija novca donosi ogroman napredak a to nije kao ono za start up, skupljanje novca, iako lici ,ovo je nesto sasvim drugo..

О чему причаш?!?
nemoguce je da je rezim vezao za sebe vecinu korupcijom, i onda logicki, kome uteruje krivicu, taj ima stokholmski sindrom, a takvih je ogroman broj; ljudima je silovan zdrav razum, plus misle da moze i gore da im bude ako dodatno naljute rezim... ma ne mogu racionalno ni da sagledaju sve ovo, jer su u stalnom strahu, i onda su vrlo lako podlozni manipulaciji, rezim moze da ih terorise i istovremeno optuzuje i hapsi za terorizam, aljek da gazi ustav, otudjuje kosovo i dalje 1/8 uze srbije vec, a studenti se hapse za rusenje ustavnog pokreta, cak i aktivisti protiv kopanja litijuma

E, hvala ti na sugestiji, nisam to do sada razlikovala 😊
Kao sto nisi kapirala da nije trebalo da se setkaju profesori sa studentima dok je bilo cool.
Kao sto mnogo toga oko ponasanja i drzanja se bas i ne kaci dobro od strane odraslih, sto i Natalija Jovanovic nije kacila.
Radim što mislim da treba. Stanem iza toga.
Ne mogu da razmišljam o posledicama. Ljudima se ne može ugoditi.
Protestovala sam od moje 18, tako ću kad god imam uverenje da treba.

Podrzavas i vredjas se kada ti se kaze da je dogovor sa VLASCU akt protiv DRZAVE.
Zelis dogovor sa diktatorskim rezimom i to OPRAVDAVAS kao manje zlo. Da isprosite milost.

Ništa ti ne razumeš kad tako pišeš. Posao u državnoj ustanovi znači stalan odnos sa ministarstvom. Puno vlada se promenilo, čak se i ne sećam sa kim sve nismo sarađivali , sve po zakonu.
Ono sta ti treba da radis, kao i svi koji su toboz opoziciono nastrojeni, ako su uopste tako nastrojeni, to je da organizujete PROTESTE protiv VLASTI i da zahtevate IZBORE sto pre! Da stisnete gard i povedete studente u borbi za IZBORE.
Kakve veze protesti imaju sa blokadom nastave o kojoj je tema. Baš pišem da to nije u vezi.
To je ono sta zaposleni u obrazovanju uopste, sa akcentom na visoko obrazovanje, sada MORAJU da urade ako zele da imaju buducnost.

Kakvo ponižavanje? O čemu ti pričaš? Umeš li ti da razdvojiš državu od režima?

Mogu da ti kažem da si se što se mene tiče nalupetala za medalju. Toliko je ovo površno i manipulativno, da nema svrhe da odgovaram ponovo.

Počeli nastavu.

Vidimo da sest meseci akademske godine moze bez problema da se smulja u nedelju dana

Sto ne bi ubuduce ta godina trajala dve nedelje, i za dva meseca blokaderi da zavrse fakultet

Ustedeli bi ozbiljne pare za plate , stipendije, i druge troskove

Ionako i kada zavrse nisu ni za sta

Ništa ti ne razumeš kad tako pišeš. Posao u državnoj ustanovi znači stalan odnos sa ministarstvom. Puno vlada se promenilo, čak se i ne sećam sa kim sve nismo sarađivali , sve po zakonu.
Наравно, све је то потпуно нормално и тако систем и треба да функционише.
Али оно што ти не увиђаш је да нема више повратка на старо. Шта год ви сад да урадите, све и да се колективно учланите у нови вучићев покрет, власт у вама види опасност за себе, и неће ни најмање оклевати да вас елиминише. Следећи ректор ће вам изгледати отприлике овако.

direktorka.jpeg

Имаш ли поуздане информације да је тако?
Ја сам чуо другачије.

Pa mislim objavili su i prijavili Ministarstvu.
Imamo mi jednog insajdera u Ministarstvu pa sve znamo ;)
Da li su zaista krenuli i kako ne znam, ali ovo sam našla kao obaveštenja. Sasvim dobro napisano.Uostalom, to je u skladu i sa obaveštenjem iz rektorata.

Screenshot (99).png
Screenshot (100).png

Back