Problemi oko instalacije Windows XP-a [Opsta diskusija]

• Začetnik teme Začetnik teme Gax
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Je l neko može da mi pomogne oko popravke racunara? Bio sam na netu bez antivirusa i od tada kad ga ukljucim izbacuje mi /WINDOWS/SYSTEM32/CONFIG/SYSTEM is corrupt or missing. Ne mogu nista sa njim. Uopšte ga ne mogu pokrenuti. Skinuo sam windows, ali imam problem jer ne mogu da pokrenem CD jer mi stalno izbacuje ono za fajl. Šta da radim?
Unapred hvala.

Podesi u biosu da ti je first boot device CD i pri samom ukljucivanju racunara pokrenuce ti se instalacija XP!

Je l neko može da mi pomogne oko popravke racunara? Bio sam na netu bez antivirusa i od tada kad ga ukljucim izbacuje mi /WINDOWS/SYSTEM32/CONFIG/SYSTEM is corrupt or missing. Ne mogu nista sa njim. Uopšte ga ne mogu pokrenuti. Skinuo sam windows, ali imam problem jer ne mogu da pokrenem CD jer mi stalno izbacuje ono za fajl. Šta da radim?
Unapred hvala.

http://support.microsoft.com/kb/307545

Pozdrav, jeste tema stara ali je vezano za slicajn problem, odnosno program bootvis.
@Oggy
Da li mozes malo da mi pojasnis kako i sta da gledam odnosno mali tuto u vezi ovog programa. Sad sam ga pustio na mom sistemu, koji nema problem, ali kod jednog prijatelja posle Format C i instalacije drajvera i najbitnijih programa, racunar se podize veoma sporo. kasnije radi ok. Radio je dva dana odlicno i posle, mislim da je instalirao neki program za nokiu poceli su problemi. Samo da kazem da je komp cist nema virusa, pogaseno sve sto nije potrebno od servisa, u startup-u osim AV i ctfmon i msn-a nema nista.
Evo par slika sa mog sistema, isprobao sam ga kod mene, ali mi nije jasno sta bi trebalo da pokaze kod njega i sta da gledam. Pozz.

2cgbskm.jpg

20jmxzl.jpg

Udji u BIOS i promeni sa AHCI moda na IDE mod!Kada instaliras XP sa AHCI modom hard disk se ne prepoznaje stoga moras da prebacis na IDE mod i sve ce da radi kako treba.Posle instalacije XP mozes slobodno da vratis na AHCI mod!

a jel ima neko uputstvo kako se radi u biosu. Ja imam opciju kod mene da ACHI mod ukljucim i iskljucim, ali nemam za to IDE mod.
Gde je to?
I kako mogu da nabavim nesto o BIOSu, imam laptop fujitsu esprimo mobile v6535.

Ne moras da odes u BIOS,nego kada pokrenes instalaciju sa CD-a kada dodjes do izbora particija tu pobrises sve particije koje imas i kreiras ih ponovo...
Ali pre toga backupuj podatke koji su ti potrebni,jer time gubis sve sa harda...
Ako ti nije nesto jasno pitaj...;)
Ali,prvo uradi ovo sto ti je Winex rekao...
Ma ja ne mogu da uopste pokrenem instalciju sa CDa, jer cim se pokrene pojavi se to na ekranu. Zato i ne mogu da ponistim particije.

:super: Najzad da i ja mogu nekome pomoci! Doktorirao sam instaliranje XP-a i zato mi se slobodno javi ako ti vec nisu pomogli drugi.
Pozdrav!:D

pa onda pomagaj. Nisam uspeo. Jer kad iskljucim ACHI mod, ne moze vise ni da mi se podigne sistem niti moze da cita instalacioni windows cd. Jel imas neko uputstvo o biosu za laptop fujitsu esprimo mobile v6535. ne znam sta da radim.

Posto ne radi kada iskljucis AHCI ,onda moraš integrisati AHCI drivere za tvoj kontroler (ICHx) u instalaciju XP-a uz pomoć programa nLite.Problem je sto XP nema sata drivere ,a BIOS ti samo podrzava AHCI.Znaci sam integrisi SATA drivere ili nabavi XP koji ima vec integrisan SATA driver!
A mozes da instaliras vistu ili window 7 bez problema posto oni imaju SATA drivere!

Imam OS Win XP SP-3 i sve je lepo radilo dok nije mi nestala struja 2-3 puta u veoma kratkim razmacima. Kada je jednom radio chkdsk prilikom ponovnog podizanja OS opet je nestala struja i tako je sve počelo.
Naime ,sada kada mi podiže sistem STALNO mi radi chkdsk na D particiji i posle normalno podigne sistem.
- Pokušao sam da u properties D diska,Tools, Error cheking, čekirao sam mu obe stavke i restartovao OS,i ništa
- Pokušao sam kroz TuneUp2008 da rešim problem, isto mi odradi chkdsk na obe particije, restartuje OS i ništa.
Uvek kada je odradio chkdsk nije našao bad sektore i sve je prijavio da je ok (na obe particije), ali svaki put kada podižem XP on mi radi chkdsk D diska.
Jel ima neko rešenje za ovaj fenomen?

Back