UnixUser
Ističe se
- Poruka
- 2.612
Ko mu je stvorio takvu prirodu?Njegova zla priroda ga tera da radi protiv coveka
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ko mu je stvorio takvu prirodu?Njegova zla priroda ga tera da radi protiv coveka
Mislim ono. Bog odobrava robstvoDa, ali javio se samo njima i postavio ih je za svoj izabrani narod. Dakle, Bog je i rasista.![]()
Mislim da ima ovako nesto u Bibliji: Nisam poslan drugima osim izgubljenim ovcama doma Izraelova.Nije, to je jevrejski Bog samo je jevreje proglasio svojim narodom, dok su ostali narodi stoka.
Ti si i dalje jevrejin. To ti je biološko genetska odrednica. Kao što sam ja Srbin makar verovao u Krišnu.JA SAM JEVREJ. I ATEISTA SAM!!
JEL VISE NISAM JEVREJ STA?
Tačno. To je rekao Isus.Mislim da ima ovako nesto u Bibliji: Nisam poslan drugima osim izgubljenim ovcama doma Izraelova.
Sam je postao zao.Ko mu je stvorio takvu prirodu?
nisi ti ništa rekla nego na njegov post da ja lupam bila si radosna što ste oboje mislili da zaista lupam jer da ste čitali bibliju ne bi bilo lupanje kad bog otvrdnu srce čoveku. ovako ste oboje proplivali (a namerno nisam rekao faraon, nego čovek da vidim jel upoznat u to što veruje)ja sam rekla da covek ispravno objasnjava
Mislim da si razumevanje Boga citao od ovih nasih 'strucnjaka' na Krstarici, ne od pravih vernika ili duhovnika...Logički problem
P1. Ako postoji svemogući, sveznajući, svedobar bog, onda zlo ne postoji.P2. Na svetu ima zla.C1. Prema tome, svemogući, sveznajući, svedobar bog ne postoji.
Nisam ovaj argument ja postavio. Postavljene su više verzija. Prva bila i pre hrišćanskog boga. Neke pre 300 godina a poslednja je od pre par godina. I uzet je u obzir bog koji je svedobar. Nije bitno čiji je god, radi se o atributu svedobar, sveznajuci i svemocan. Argument pokazuje da takav bog ne postojiMislim da si razumevanje Boga citao od ovih nasih 'strucnjaka' na Krstarici, ne od pravih vernika ili duhovnika...
Bog jeste skup dobrote, znanja i moci,ali nikoga ne tera da veruje u njega ili ne trpa dobro svakome u ruke nasilu.Samo onima koji se okrenu njemu i veruju u njega. Na svetu naravno ima zla,kako bi znali sta je dobro a sta ne kada bi imali samo jednu stranu medalje- ne bi znao sta je slano da nema neslanog?
Zakljucak je da onaj ko u SEBI nadje Boga, taj ce osetiti blagodeti dobrote, cinjenica je da zli i pokvareni ljudi nemaju ni empatiju,niti znaju i osecaju kada su zli ili losi prema okolini.
Ucenja vecine religija i jesu u osnovi takva, da covek sam sa sobom raskrsti i otkrije dobro u sebi, i sto vise ljudi to uradi,okolina je manje zatrovana mrznjom ili zlom. Ovde o tome neces cuti,zato sto su ljudi previse indooktrinisani i / ili imaju zadatak da pisu agresivno da bi sto vise ljudi privukli sebi, uglavnom kroz zastrasivanje (razni Armagedoni, konacni obracuni, krugovi pakla, demoni, djavoli,...),dok pravi duhovnici propovedaju dobro kao glavni i jedini cilj prihvatanja Vere.
Nisu bez razloga glavni postulati ili Bozje zapovesti vecine vera ustvari osnovni moralni principi ponasanja.
Pa neko je morao da ga napravi tako da je moguce postati zao. U principu taj sto ga je stvorio mu je urodio da postane zaoSam je postao zao.
kao sto i ljudi mogu sami sebe iskvariti i postati zli.
Bog nema nista sa time ako neko postane zao
Da,ja sam samo deo citirao,da bi bilo preglednije. O tome i ja govorim, ne postoji kao sveopste bice ili svedobar za svakoga, samo za one koji su ga otkrili u sebi.Nisam ovaj argument ja postavio. Postavljene su više verzija. Prva bila i pre hrišćanskog boga. Neke pre 300 godina a poslednja je od pre par godina. I uzet je u obzir bog koji je svedobar. Nije bitno čiji je god, radi se o atributu svedobar, sveznajuci i svemocan. Argument pokazuje da takav bog ne postoji
Pa vidi. Realno pričano - boga su stvorili ljudi. Najviše iz egzistencijalnih razloga.Da,ja sam samo deo citirao,da bi bilo preglednije. O tome i ja govorim, ne postoji kao sveopste bice ili svedobar za svakoga, samo za one koji su ga otkrili u sebi.
Da, upravo tako. To ce ti reci naprimer monasi sa Hilandara ili neki zaista pravi i cisti vernici da je vera ustvari u coveku,a ne covek u veri.Pa vidi. Realno pričano - boga su stvorili ljudi. Najviše iz egzistencijalnih razloga.
Tako da ako ti paše kao neka definicija i daje ti svrhu to je okej. Tvoje je.
Upravo tako. Zato i neke stvari zameram ljudima kao Richard Dawkins. Preteruje.Nauka i vera jedno drugo ne potiru ustvari, problem je preterivanje i nekriticko razmisljanje...
Nije . Ocigledno ne razumes psihologiju coveka.Pa neko je morao da ga napravi tako da je moguce postati zao. U principu taj sto ga je stvorio mu je urodio da postane zao
Tako se kaze da je neko u veri, to je fraza, a naravno da to znaci da je vera kao osobina, kvalitet, sastavni deo coveka.Da, upravo tako. To ce ti reci naprimer monasi sa Hilandara ili neki zaista pravi i cisti vernici da je vera ustvari u coveku,a ne covek u veri.
Jel čuješ sebe?Nije . Ocigledno ne razumes psihologiju coveka.
Bog j estvorio coveka da bude dobar...
zlo je devijacija
samo covek moze sam sebe uciniti zlim
Da li ti sebe razumes?Jel čuješ sebe?
Ako je bog stvorio čoveka dobrim onda je mnogo loše stvorio čoveka jer se odma prva generacija pokvarila. Ni kinezi ne prave tolko loše proizvode
Lažna analogija.Kako kada bi krivio proizvodjaca automobila da automobil nije dobro napravljen jer ga neko slupa.
dakle nije ti dobra psihologija niti logika
The **** ti znaš o psihologiji?Pogresno rezonujes bez poznavanja psihologije.
Bas je tacna.Lažna analogija.
Ako se pokvari sam od sebe, kriviću proizvođača. A u našem slučaju ti kažeš da se sami od sebe pokavrimo
Ponovo loša analogija.Bas je tacna.
Bog je stvorio coveka da dobro funkcioniste prema zakonima koje je on postavio
da covek moze da se pokvari sam od sebe kada cini lose stvari otvrdne mu savest i postaje los zao
ako covek skoci sa mosta i pogine ne znaci da je lose stvoren - napravljen
tako i automobil zavisi kako se koristi - da li postujes zakone kada ga vozis
sve je stvoreno za svoju svrhu tako i covek
ti ni to ne razumes pa sta treba da ti crt5am i obojimPonovo loša analogija.
Sama kažeš - bog nas je stvorio dobre ali smo ss sami pokvarili.
To znači - auto je naprsvljen dobar al sam od sebe se pokvario, kako to?

Pa premisa 1 nije tačna.Nisam ovaj argument ja postavio. Postavljene su više verzija. Prva bila i pre hrišćanskog boga. Neke pre 300 godina a poslednja je od pre par godina. I uzet je u obzir bog koji je svedobar. Nije bitno čiji je god, radi se o atributu svedobar, sveznajuci i svemocan. Argument pokazuje da takav bog ne postoji