Milan od Gruze
Buduća legenda
- Poruka
- 47.541
Da, ali da li je za tebe to ista ličnost?
To je bilo njihovo poimanje Boga u tom vremenu.
Nisu znali ono sto je Isus kasnije doneo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da, ali da li je za tebe to ista ličnost?
Drugim rečima oni su sazidali sliku svog Boga koji je njihov zaštitnik a protiv drugih naroda iako je pravi Bog zaštitnik svih ljudi?Mislim da su ga Jevreji krivo tumacili, shodno svom stepenu poznanja Boga.
To je bilo njihovo poimanje Boga u tom vremenu.
Nisu znali ono sto je Isus kasnije doneo.
Da.Drugim rečima oni su sazidali sliku svog Boga koji je njihov zaštitnik a protiv drugih naroda iako je pravi Bog zaštitnik svih ljudi?
Pristup argumenta "Problema zla" je logicki problematican? Se ti zajebavas? Znas koji ljudi su postavili taj argument?Ne, njegovo pristup je i logički problematičan. Tama nije biće za sebe već odsustvo svjetla, kao što je zlo odsustvo Boga.
a šta ako ti kažem da je Bog svuda jedino nisu sva Božija bića na jednakom nivou razvoja svesti...Princip je prost.
Tamo gde je Bog, tamo nema zla.
Zlo je tamo gde nema Boga.
Kao sto svetlost unistava tamu, tako Bog unistava zlo.
Bogu je sve dostupno ali On nikoga ne prisiljava da zivi u Njegovom Carstvu.a šta ako ti kažem da je Bog svuda jedino nisu sva Božija bića na jednakom nivou razvoja svesti...
a šta ako ti kažem da je sve što postoji Božije carstvo. i da nema ničega van Boga.. samo nisu sve realnosti i svi svetovi i sve oblasti na istom nivou razvoja...Bogu je sve dostupno ali On nikoga ne prisiljava da zivi u Njegovom Carstvu.
Bog se ne namece.Potrebno je da ga pozovemo.a šta ako ti kažem da je sve što postoji Božije carstvo. i da nema ničega van Boga.. samo nisu sve realnosti i svi svetovi i sve oblasti na istom nivou razvoja...
| Otkrivenje 21,1 | I vidjeh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, i mora više nema. |
| Otkrivenje 21,3 | I čuh glas veliki s neba gdje govori: evo stana Božijeg među ljudima, i življeće s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov. |
| Otkrivenje 21,4 | I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovijeh, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe. |
| Otkrivenje 21,5 | I reče onaj što sjeđaše na prijestolu: evo sve novo tvorim. I reče mi: napiši, jer su ove riječi istinite i vjerne. |
evo šta kaže isus za jahvua šta ako ti kažem da je Bog svuda jedino nisu sva Božija bića na jednakom nivou razvoja svesti...
ovde im kaže da ne znaju njegovog oca18. Ја сам који сведочим сам за себе, и сведочи за мене Отац који ме посла.
19. Тада Му говораху: Где је отац твој? Исус одговори: Ни мене знате ни Оца мог; кад бисте знали мене, знали бисте и Оца мог
38. Ја говорим шта видех од Оца свог; и ви тако чините шта видесте од оца свог.
39. Одговорише и рекоше Му: Отац је наш Авраам. Исус им рече: Кад бисте ви били деца Авраамова, чинили бисте дела Авраамова.
40. А сад гледате мене да убијете, човека који вам истину казах коју чух од Бога: Тако Авраам није чинио.
41. Ви чините дела оца свог. Тада Му рекоше: Ми нисмо рођени од курварства: једног Оца имамо, Бога.
42. А Исус им рече: Кад би Бог био ваш Отац, љубили бисте мене; јер ја од Бога изиђох и дођох; јер не дођох сам од себе, него ме Он посла.
43. Зашто не разумете говор мој? Јер не можете речи моје да слушате.
44. Ваш је отац ђаво; и сласти оца свог хоћете да чините: он је крвник људски од почетка, и не стоји на истини; јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори: јер је лажа и отац лажи.
oni kojima se tu Isus obraća su potpali pod uticaj entiteta nižeg nivoa svesnosti koga zamenjuju sa Bogom...kroz ljubav mi smo jedno sa Bogom, kroz gordost mi smo jedno sa entitetima nižeg nivoa razvoja svesti...oni su bili gordi i gordili su se svojim formalnim moralom..Prava dobrota dolazi iz srca a ne iz poštovanja moralnih pravila. Nije bitno kako se ko izjašnjava i u kog veruje. Ko je pun ljubavi taj je Božiji, ko je pun gordosti taj je đavolji. Pri tome đavo nije na istom nivou sa Bogom, nisu to dve ravnopravne sile, nego je đavo entitet koji predstavlja niži razvoj svesti u kome je dominantna karakteristika gordost i odsustvo ljubavi.evo šta kaže isus za jahvu
ovde im kaže da ne znaju njegovog oca
dalje
Cim je prirodno to je od Boga.Nije već je to jednosrtavno ljudsko prirodno razmišljanje.
Odlika vere u smislu duhovnosti.Ne. Vecnost nije odlika vere. Vecnost je samo relativno mnogo mnogo dugo vreme. U punom smislu reci vecnost.
No, spinozina smisao vecnosti je sledece
https://writing.wisc.edu/wp-content/uploads/sites/535/2018/08/Lit-Review-Nadler-Spinoza.pdf
A sta sam ja rekla drugacije?Čak iu Bibili piše da je to jedan te isti Bog.
Da je neko o ljubavi temu otvorio, to ne bi doguralo ni do druge stranice.Da li je moguce pricati o zlu a zapostaviti ljubav?
Ne postoji netacna BiblijaSvidja mi se ovo. Cak ni biblija im nije tacna. Al je najtacnija stvar. Ali je tacna samo ako umes da interpretujes. Znas, bog je pisao bibliju ali nista u njoj nije bukvalno. Moras da zamislis i kako ti se svidja tako ce biti
Ne nego Jedan jedini Bog svih ljudi.Ne postoji hriščanski niti jevrejski Bog. To je samo jevrejski Bog.
naravno da može ko šta hoće da štampa i da nazove to biblijom...imaju i satanisti svoju biblijuNe postoji netacna Biblija
Biblija ne moze biti izdata i stampana ako nije prosla proveu i dozvolu za to.
ja sam rekla da covek ispravno objasnjavavidim da se i svedokinja smeje.
zar se vi ne kunete u bibliju, a tamo piše da bog otvrdnu srce čoveku
oće li biti i dalje smejanja i lupetanja ako vam dam dokaz?
odobrenu ?naravno da može ko šta hoće da štampa i da nazove to biblijom...imaju i satanisti svoju bibliju

ne postoji univerzalno telo koje odobrava bibliju..svaka verska organizacija ima svoje telo koje je odobrava...Biblija koju ti koristiš je odobrena od strane organizacije JS, a druge verske organizacije se nisu izjašnjavale o njojodobrenu ?
hajde ne lupaj i ti
cuo si nesto pa pises nebuloze
Ocigledno ne znas kako se izdaje Biblija.ne postoji univerzalno telo koje odobrava bibliju..