Problem za osnovnu skolu

• Začetnik teme Začetnik teme 069
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vec je 15h, prosao je ceo dan od resenja zadatka a vi ste se ucutali. Verovatno vam se svidelo veselje u reziji Obera, gusara i ruma pa ste im se pridruzili. Akademici Jomini, Jeele, DkJm to mogu jer su im zvanja verifikovana ali Ober, Intra i lightm veselje treba da prekinu i da do kraja dana potvrde svoj prijem u SANKR. U protivnom ce dobiti samo zvanje DOPISNI CLAN AKADEMIJE!

Jos vam ostaje da resite Oberov problem i idemo dalje. Da bi ste ga resili osvrnite se malo po palubi i vidite koga sve ima na njoj :D

DkJm:
Ha, zaboravismo da smo poveli slona i da ga Ober moze natovariti, ali mi to naravno necemo dozvoliti...
Da li je slon u pitanju kao resenje?
Pozz
Bravo DkJm!!! vidi se da sam te pogresno optuzio da si na veselju. Ti si se u poslednje vreme ozbiljno posvetio problemima koji su vas snasli.Ne treba samo biti pametan, treba pamtiti i gledati, jel' tako?

Sada smo spremni na putovanja. Joj, jos ne mozemo!. Oni se vesele i nisu se prebacili na nas brod. Secekitu nas sandukom zlata obdario. Ne mozemo krenuti bez njih, jel se slazes?

Nema kud. Mi moramo dalje. Ostaje nam jedino nada da su se onako "veseli" ukrcali na nas brod i spavaju pod palubom a mi ih i ne vidimo.

I plovi brod, plovi. Vi na pucini kad odjedanputa iz unutrasnjosti broda izlaze dva japanca. Kleknuse pred DkJm i zamolise: "O, postovani akademiku SANKR , dozvoli nam da sa vama pobegnemo na Kubu i spasemo se okrutnih Secekitu i Parapicu.

Ti u cudu, pozoves posadu da vide ovu dvojicu. Lice jedan na drugog kao jaje jajetu, nedaj boze, kao da su klonovani.

Ama, jeste li to vi braca blizanci?
-Nismo, rekose u glas.
Onda ste klonovani?
-Nismo.
A jel vas rodila ista majka?
-Jeste
A koji je stariji?
-Ja, rece jedan uplaseno
A koliko si stariji?
-5 minuta
Pa kako onda niste blizanci?
-Nismo
A jel vas pravio isti otac?
-Jeste
Pa kako niste blizanci?
-Nismo, rekose u glas. "Mi smo............"

Sta rekose ova dvojica?

pa ne prave ih dvojica
nego ako su dvojajcani znaci da su postojale dve jajne celije u mogucnost da dva spermatozoida oplode te jajne celije i onda se rode zajedno ali samo liche...koliko, zavisi od gena i verovatno drugih stvari...
a trazi se drugo resenje. je l' da?

jeele:
pa ne prave ih dvojica
nego ako su dvojajcani znaci da su postojale dve jajne celije u mogucnost da dva spermatozoida oplode te jajne celije i onda se rode zajedno ali samo liche...koliko, zavisi od gena i verovatno drugih stvari...
a trazi se drugo resenje. je l' da?

Za ovo objasnjenje dobices specijalnu nagradu akademije. :D Moracu da konsultujem ostale clanove, jer zamisli, niko od nas to nije znao !!! :D, :lol:, :lol:

Moraces da prilikom citanja procitas i smajlike!! :D pogotovu kada se radi o mojim komentarima ili prilozima.!! (Uf, sto sam vazan, zar ne? :D Odnosno, pravim se vazan! :lol: )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back