Problem za osnovnu skolu

• Začetnik teme Začetnik teme 069
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da bi vam bilo u potpunosti jasno zasto postavka zadatka nije dobra (sem u slucaju kada su Joca i DkJm u pitanju), postavicu vam problem koji je upravo izasao sa teleprintera. Kada ga resite videcete sta u postavci ovog problema sa brojevima nedostaje.;)

U Madjarskoj su se pojavili bankomati. Ljudi masovno koriste platne i kreditne kartice. Tako je i Lajos iz Baje dobio kreditnu karticu. Naravno, uz karticu je dobio i odgovarajuci pin. Takodje je dobio uputstvo kako se kreditna kartica koristi i sta je sve potrebno da uradi kada zeli da iz bankomata podigne novac. Lajos je sve lepo prostudirao i posao u grad da podigne novac. I nije mu uspelo.
Lajos nam je poslao problem i mi treba da mu pomognemo da izvaadi novac. Sta Lajos najpre treba da uradi pre nego sto pocne da koristi karticu? (Pitanje se moze formulisati i drugacije, pa ako ne bude ovako dovoljno ja cu vam pomoci koliko budem mogao. ;))

da nadje bankomat koji radi?
da nadje bankomat koji prima njegocu karticu?
da aktivira pin? ili karticu? (ako tako ide...mislim da ide...)

intra se vratio na ladju posle setnje po severu sa dragisom :D
setnja je po njihovom izgledu bila nesto iscrpljujuca, stoga je marah zapitala "je li bilo pustolovina??"
intra odgovori da su imali nekih nezgoda...ali je bio premoren i jedva cekao da ode u potpalublje, pa je samo dodao:
"Odgonetnite: njega je rodila majka, ali ce on zauzvrat roditi nju".

kroz sta su prosli dragisa i intra? tj. sta ih je snaslo...nesto im se desilo...

cisto da ostane zadatak na ovoj strani...
znaci nije dan-noc... koliko god iscrpljujuce pesacenje bilo - oni su dosli bas iscrpljeni, zadesilo ih je nesto drugo...

ali i ovaj sledeci citat ti govori zasto mora da se iskoristi dvojka...podudara se negde i sa tvojim objasnjenjem

da li ovo znaci da se mi slazemo da je postavka gde su zadati zamisljeni brojevi izmedju 1 i 50 jasna i dovoljna i ima jedinstveno resenje?
(samo da potvrdim... skroz su me zbunili neki komentari... uopste ne znam sta ko misli... a potpuno mi je jasno kako sam dosla do resenja. I ne vidim tu neki problem, dosla bih do toga jos onog dana da se nisam pogubila sa brojem 17...)
Zato mi nije jasno sta toliko ne valja... mozda dozivim prosvetljenje kad resimo ovo sa karticom... :confused: :arrow: :idea:

Hej drustvo, vidim da je jos uvek dobra zabava na brodu. Nadam se da me se seca neko. Ja sam jedno vreme bila zaduzena za ekologiju, doduse pre godinu dana.
Veliki pozdrav za sve stare i nove putnike i mornare. Javljacu se tako povremeno, kad mogu.

I cisto da pokusam malo da se ukljucim:
``Sta Lajos najpre treba da uradi pre nego sto pocne da koristi karticu? ``
Mozda da se potpise na pozadini, jer kartice bez toga ne rade.

Jos jednom Pozdrav!!!

Hej drustvo, vidim da je jos uvek dobra zabava na brodu. Nadam se da me se seca neko. Ja sam jedno vreme bila zaduzena za ekologiju, doduse pre godinu dana.
Veliki pozdrav za sve stare i nove putnike i mornare. Javljacu se tako povremeno, kad mogu.

I cisto da pokusam malo da se ukljucim:
``Sta Lajos najpre treba da uradi pre nego sto pocne da koristi karticu? ``
Mozda da se potpise na pozadini, jer kartice bez toga ne rade.

Jos jednom Pozdrav!!!
Dobrodosla Nepenthes. Stari mornari te svi znaju. I znamo da si duboko u ladji i da u svojoj ekoloskoj laboratoriji neumorno radis na ciscenju zagadjenja okeana koje vrse gusarski i ostali brodovi. Izadji po nekad da nam kazes kako teku radovi i da li je bezbedno da i mi po nekad skocimo u vodi i okupamo se. Suncanje na palubi nam dobro ide. ;)

da li ovo znaci da se mi slazemo da je postavka gde su zadati zamisljeni brojevi izmedju 1 i 50 jasna i dovoljna i ima jedinstveno resenje?
(samo da potvrdim... skroz su me zbunili neki komentari... uopste ne znam sta ko misli... a potpuno mi je jasno kako sam dosla do resenja. I ne vidim tu neki problem, dosla bih do toga jos onog dana da se nisam pogubila sa brojem 17...)
Zato mi nije jasno sta toliko ne valja... mozda dozivim prosvetljenje kad resimo ovo sa karticom... :confused: :arrow: :idea:

pa da...ja sam cula da vazi i za brojeve do 200... (razne varijacije zadatka...)
onda mi je neko rekao da se pojavljuje jos neko resenje u intervalu od 2 do 400-i-nesto...(resenje je 4 i 13 i 4 i 61) samo sto nisam stigla da proveravam...

marah:
a jel ima to veze sa cinjenicom da se setaju po severu?
jel to neka vremenska nepogoda...?

ima veze :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back