da,da... nisam ni mislila na te brojeve (pogresno prepisala...) mislila sam na 45 i 32, mada ni to nije tacno, nije mi neka logika...
hm... ovako... (znam da sam lupnula resenje)

ajde da pokusam razlozno:
Ako Joca ne zna koji su brojevi, znaci da mozemo eliminisati:
- sve parove prostih brojeva (koji nemaju vise delilaca),
- neke vece kolicnike... npr. 49*48, 49*47... sve do 49*30 (koji ima vise mogucnosti zato sto je
(7*7) * (6*5) = (7*6) * (7*5) )
Dakle:
1. Joca => eliminisemo sve jednoznacne kolicnike
Ono sto me zanima je sta znaci druga recenica.... Jel to sto DkJm zna, znaci da kad on iz svog zbira isproba sve moguce kombinacije sabiraka, svaka od tih kombinacija ce imati bar jedan slozen broj!?
Izvinjavam se za komplikovanje

, ali to je jedina logika koja mi pada na pamet...
A sto se tice ponudjenog resenja... sta znam, to je jedini zbir koji kod mogucih kombinacija sabiraka, samo za ta dva broja daje viseznacno resenje. Da pojasnim: zbir 77 ima nekoliko mogucih varijanti za sabirke: 49+28, 48+29, 47+30... ali od svih varijanti, jedino 45+32 kao kolicnik mogu da se napisu i drugacije 45*32=48*30.
- - - Ali, to bi znacilo da bi DkJm, cim Joca kaze da ne zna koji su to brojevi, shvatio resenje. A to nije tacno, zar ne?
Jel DkJm tek u poslednjoj recenici shvati koji su brojevi?
E, tu sam se zeznula. Ustvari, trebalo bi da nadjem kolicnik koji ima nekoliko mogucih resenja, ali se samo jedno od njih moze... uf... komplikovano...