dakle, u pitanju je isti covek, jer ima svoje ime i prezime. a ja pitam sta ako taj covek promeni svoje ime i prezime, da li to znaci da to nije isti covek? prema ovome sto si ti napisala ispada da covek, ako promeni ime ili prezime nije isti covek. a to da li je isti covek ili ne, zavisi od drugih faktora, a ne od imena i prezimena.
mi ovde pricamo o sustini broda, jer brod je izmenjen, ako mu je izmenjena sustina.
ime, prezime ili nadimak su ono sto je prvo, ali oni opet ne cine coveka. nadimci nekada blize opisuju nekoga, a nekada su samo skarcenice imena ili prezimena ili neceg treceg. dalje, ime, prezime ili nadimak ne prave razlikuju individuu od drugih ljudi, jer ima toliko ljudi sa istim imenima, prezimenima, pa i nadimcima. u uskim krugovima da, ali cak se i u uskim krugovima desava da se ljudi zbune pa pitaju o kome se radi - o tom peri ili onom drugom.
oci su ono sto se uvek moze prepoznati. sem ukoliko ne dodje do neke bolesti ili promena na ocima. a postoje i ljudi koji, kada jednom oforme lik, se ne menjaju do neprepoznatljivosti, vec samo stare, ali je njihov lik vrlo prepoznatljiv na slikama iz mladjih dana.
gledaj to ovako. ti i ja mozemo zameniti nikove. i svaka moze nastaviti pisanje pod nikom one druge. nasa sustina nisu nasi nikovi, vec ono sto mi pisemo.
cak i oni koji na forumu grade lazne identitete, na taj nacin ispoljavaju deo neke svoje sustine.