S
Struja
Gost
mozda su bile u ausvicu u prethodnom zivotu.pa se u ovom muce iz navike.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ovo boldovano nije istina! Ja sam smršala za 4 meseca 7 kg BEZ ikakve dijete, a ponajmanje restriktivne! Vežbala sam 5-6 puta nedeljno, ubrzo se organizam sam dovede u red, u smislu da se izgubi velika želja za slatkišima. Nisam sebe mučila u smislu izgladnjivanja, odlično sam se osećala, a tako sam i izgledala.етотако:pa svi znaju da ne mozes smrsati ako jedes
mozes da vezbas pola dana, ali bez restriktivne dijete ne mozes izgubiti masu
osim toga, normalno gubljenje mase zahteva mnogo vise discipline i traje dugo
one hoce preko noci
instant (ne)kultura
tretiraju sebe kao predmete
Blackwitch:Sve je to stvar licnosti-eto ja sam se izgladnjivala 3 meseca, bila sam u fazi da za 3 dana popijem 1 casu jogurta, a ne smirujem se.Smanjio mi se zeludac i sve super, ali ja i dalje volim da jedem i jedem i nisam dobila anoreksiju.Kako?!?- volim hranu!Mogu da iskontrolisem sebe da ne jedem kada necu, ali to ne znaci da nikada necu da se najedem onako pravo kao prase!

Aj mi samo objasni zasto te je takvi raspolozenje obuzimalo?Ne kapiram uopste taj trip u glavi...Samo mi kazi da li ti mislis da ljudima ,koji imaju ideju da budu mrsavi,zivot ima da se okrene za 360 stepeni na bolje?Ne moj da me shvatis pogresno,ne napadam te,nego mi samo nije jasno kako ljudi koji su opsednuti svojom kilazom ne kapiraju da ta ista kilaza ne utice ama bas ni na sta u zivotu.....Znaci ako si mrsava i udjes u auto salon,ne verujem da ce neko da te voli zbog toga sto si mrsava i da ce ti poklonoto kola zbog toga....KILAZA JE POSLEDNJA STVAR NA OVOM SVETU KOJA BI TREBALA DA OPTERECUJE BILO KOGA.Ne znam...ja sam mala,ali nikada u zivotu nisam imala problem zbog toga ,ali bas nikada....niti je tako nesto ikada opterecivalo moj mozak....Ja SAM ZA ONO DA TREBA BRE SEBE DA VOLIS NAJVISE NA SVETUgigule:ja nisam povraćala samo zato što mi se gadi a razmišljala sam ozbiljno o tome.
pa sam želela da se razbolim, svejedno od čega, samo da postanem mršava...
posle sam neko vreme bila ovisna o čajevima za čišćenje... to je bilo kada sam imala 15,16,17 godina.
to nije normalno ali... objasnite to nekom ko je nesrećan što je ružan jer nije kao cice iz časopisa.
kako je to glupo.
jadna glupa giga šmrc šmrc:razz:
DRUGARICE...SVAKA CAST!!!ugadnubaburastem:...Obzirom da se radi o psiholoskom poremecaju koji se vidno manifestuje kao drastican poremecaj u ishrani - sa sve ucestalijim letalnim ishodima, pri cemu odredjenom procentu obolelih nije moguce pomoci zbog ozbiljnosti problema/stadijuma bolesti, odnosno stanja organizma - pristup tretmanu anoreksicarki je izuzetno slozen i zahteva poseban pristup i angazovanje razlicitih specijalnosti (pre svih psihijatra/psihoterapeuta, endokrinologa, sociologa), kao i ucesce porodice, ukoliko je moguce...
...Prirodan, prvi impuls svakoga od nas je da, u susretu sa osobom koja ima ovaj problem (a koji se cesto kasno otkriva usled zamene teza i pogresnog tumacenja simptomatike, kao i lakonskog/olakog shvatanja bolesti), da pokusa sa 'urazumljivanjem', racionalnim objasnjavanjem i pokusajem da se osoba navede na racionalizaciju i osvescivanje sopstvene situacije i uvidjanje realnosti...Stvari su, nazalost, daleko slozenije - anoreksicarka ne vidi sebe ocima drugih ljudi, odraz u ogledalu nema dodirnih tacaka sa realnim stanjem stvari - cak i kada se pretvori u kostur (i kod nas su zabelezeni slucajevi devojaka teskih ispod 35kg), ona i dalje sebe dozivljava kao 'debelu'...Osoba, jednom recju nema realnu predstavu o sebi i ne prihvata sebe kao takvu ...
...Mislim da, kao i kod vecine bolesti, genetska predisponiranost u kombinaciji sa spoljnim podrazajima i okolnostima u kojima osoba zivi predstavljaju 'okidac' za njen razvoj - cinjenica je da ogroman broj ljudi jednostavno nije genetski predisponiran na ekstremnu ili cak umerenu vitkost - pri cemu uspeju da se formiraju kao zrele, stabilne, izgradjene licnosti - dok drugi postaju zrtve poremecaja cijem suzbijanju svakako ne doprinosi savremena globalna opsesija mladoscu i vitkoscu i konstatnto 'bombardovanje' mladih, neformiranih umova 'savrsenim' telima air-brushed 'lepotica' sa naslovnih strana i televizijskih ekrana...(da li ste primetili da na komercijalnim televizijama novinarsko/voditejske poslove sve vise rade bivsi manekeni/ke)...O estetici ruznog i da ne govorimo...
...Mislim da je od presudne vaznosti da roditelji, uz ulaganje ljubavi i kvalitetnog vremena u vaspitavanju deteta i formiranju stabilnog sistema vrednosti i izgradnji samopostovanja (nauciti dete da sebe voli i prihvata - kao preduslov za mentalnu stabilnost), zaista upoznaju svoje dete i prate ga sa razumevanjem i podrskom kroz promene koje mu se desvaju tokom odrastanja, te da na vreme uoce eventualnu alarmantnu promenu u ponasanju, ne ignorisu i ne minorizuju postojanje problema i blagovremeno odreaguju...
Blackaquarius::shock: ne mogu da verujem. Koji to idioti propagiraju anoreksiju. Bolesni zapadnjaci!!!
Sta devojke nebi sve uradile da se dopadnu muskarcu, mada mene anoreksicne ne privlace !
mojra:devojka koja je umrla je pocela sa nekom sasvim naivnom dijetom, i nekako upadala sve dublje i dublje, da bi nakon nekog vremena odmah nakon vecere isla u wc, da povrati sve sto je pojela. lekari su je upozoravali vise puta, ali nije htela da slusa bilo koga. izdrzala je dve godine tako. majka se vratila sa posla jedne veceri i nasla je mrtvu u krevetu. imala je devetnaest godina
Ona to sigurno ne rade da bi se dopale muskarcu!
To je bolest i nema nikakve veze sa dopadanjem drugima.