Privlače me crnci

Pa daleko od toga. Dopadaju mi se crni selebritiji (tu ne mislim na repere i slične likove, detinjasti su mi). U jednom momentu cela soba mi je bila izlepljena posterima Bob Marlija :D Volim regge. Dopdaju mi se afrički plesovi generalno afrička kultura.

Ja imam solidnu kitu,al nisam crnac i nikad ne bih ni bio,ni pod kojim uslovima.Ne mrzim ih,mada nemam neko visoko misljenje o njima,verovatno sto ih nemam u susedstvu(nadam se da ce tako i ostati),ali bas volim sto sam belac.Svako na svome i svet ce zauvek biti miran.

Mene bole rasistički komentari pojedinaca. Majka priroda nas je stvorila sve jednakima. Nisu crnci krivi što su zgodni i sve više žena želi da bude sa njima. To je fakat.

Nismo svi jednaki izvini ko god da si,musko,zensko,iskreno ili trolerski.Postavi busmana da zivi sa Eskimima,pa ces videti jesmo li svi isti.Ili skokni do Tibeta da vidim hoces li preziveti sa njima.

Mene bole rasistički komentari pojedinaca. Majka priroda nas je stvorila sve jednakima. Nisu crnci krivi što su zgodni i sve više žena želi da bude sa njima. To je fakat.

Ako cemo da budemo posteni zenama su privlacniji latinosi.

A crnci po nekom pravilu su sirotinja i neobrazovani, narkomani i mnogi na Zapadu ih se groze i zbog toga.

Ali oni koji su civilizovani solidno prolaze.

Pa da. Ako bih morala da biram izmedju vitkog crnca i debelog redneck-a logično je koga bih pre izabrala. I nema tu ljutnje. Biologija. Lepota i privlačnost su itekako objektivni. Lep i zgodan crnac lepši je od lepog i zgodnog belca. I uopšte za daleko manji broj crnaca mogu reći da su ružni, dok god belaca ružnih muškaraca ima u daleko većem broju.

Tako je. Gledam komentare i proucavam ih iz psiholoskog ugla. Koliko je samo i dalje kod nas utemeljen : 1) rasizam 2) seksizam-sovinizam 3) mizoginija i onda to sve zajedno preraste u neki fasizam. I to sve se ovde ispoljava sto direktno i svesno, ono bas patoloski kroz otvorenu mrznju i diskriminaciju, sto indirektno, podsvesno, latentno, kroz pasivnu agresiju.

Zaista uzas. Prvo podjimo od toga da si zensko. Samim tim sto si zensko, osudjena si. Gle cuda jos si i mlada? Ccc, "sram te bilo" (sarkazam). Hajde i to, nego zelis muskarca...Uh odmah osude, mada retko ko ce ti priznati to.
A zamisli cuda, SrBkinja si a neces Srbina? Staaa? Pa ti vredjas sve nas bree? (opet sarkazam). Cekaj, cekaj, nije samo da neces Srbina nego stranca, nego nije cak ni belac? :eek:
E sada si prevrsila svaku meru !!! :rtfm: Pa ti hoces crnca !!! Kako te nije sram? (sarkazam). Pa...pa...pa je l ti znas da on bre...ima...crnu boju koze? :eek:

I tako dalje i tako dalje....Ne obaziri se na ove komentare.... Sta li bi bilo da jos kazes i da si biseksualna, kao i vecina zena, tako kaze nauka....Tek bi tada bila satanizovana... :roll:

I jesi u pravu da su lepota i "zgodnoca" objektivne stvari, bar iz bioloskog ugla gledanja. A mi smo kao civilizacija kroz sociojalno-kulturoloski konstrukt izgradili i vestacki vid lepote i privlacnosti....i lica i tela...

Pogledajmo samo one kamene figure zena - sve su predebele, sa otegnutim grudima, ogromnih bokova i zadnjice - za danasnja merila to je bljak i grozno. Ali tada je to bio najveci ideal. Ideal plodnosti, zato se i slavio. Takve zene sa puno sala su uspevale da prezive porodjaj i da uspeju da ishrane veliki porod, jer su u sebi imale veliku rezervu energije i nutrijenata. :rtfm:

Pa onda do pre 10ak godina smo imali vestacki prikaz plodnosti, lepote i zdravlja - anoreksicne manekenke. Pa danas se polako vracamo opet na ovaj model pregojazne zene kao sto je taj kip istorijski....Kim Kardasijan i slicne pojave u drustvu - predimenzionirana zadnjica, sve preuvelicano...

Slicno je i sa muskarcima...Dala si lep primer zadriglog rednecka...Zasto to nije zenama "hot" a neki crnac s trbusnjacima jeste? Zato sto je to indikator zdravlja. Zato sto je to podsvesni indikator zeni o broju mutacija unutar njegovog DNK lanca. Sve se to desavalo podsvesnim intuitivnim putem milionima godina, a i zivotinje to tako rade. Zato ce alfa muzjak kod pauna biti onaj koji ima najsarenije perje - indikator da ima najbolji DNK lanac sa najmanje mutacija, i sigurnost prezivljavanja potomstva.
I onda se zenka ukrsta sa takvim DNK lancem muzjaka.

Sve je to nauka lepo objasnila u detalje, i to zapravo vise komplementarnih nauka. Cak je i lepota lica objasnjena simetrijom. Nama je lepo ono sto je simetricno. A simetricno je indikator zdravog DNK lanca sa manje mutacija. Pogledajmo sve genetske bolesti, koje nastaju zbog raznih mutacija gena - to se odrazava na licu - primer Daunov sindrom i sl. Da li nam je takva estetika lica prirodno, intuitivno lepa? Nije. Zasto? Zasto sto nam podsvesni evolutivni indikator na svoj prirodni nacin kaze - "Hej ne ukrstaj svoj DNK lanac sa tom osobom - vase potomstvo ce naslediti te mutacije gena i civilizacija ce ici u propast onda". Bukvalno nam to kaze nas podsvesni deo mozga koji je zaduzen da zdrav DNK lanac svake vrste opstane u prirodi. Mi dobijamo to iz podsvesti u svet kao misao - "Uh ova osoba je ruzna, bljak, gadi mi se, ne mogu biti sa njom, ne mogu uci u vezu sa njom, dakle ni imati sex, dakle ni imati porod sa njom, jer nije lepa, ruzna je". A zapravo objektivno ne postoji tu "lepo/ruzno", postoji zdravo/nezdravo, i postoji manje ili vise mutirano. :D

Lepo/ruzno su umetnicke kategorije, vestacke i mi smo ih izmislili, ali one mogu da "postoje" kroz ovakva genetska, evolutivna objasnjenja. Dakle, zna se etiologija tj nastanak estetskih ovih kategorija lepo-ruzno, privlacno i neprivlacno.

Naravno, postoje i mutacije i u ovim sverama - pa tako imamo izvitoperenja razna. Izvitoperenja percepcije lepote na bioloskom nivou, izvitoperenja nagona za hranom, sexom i svim ostalim stvarima, ali to je psihopatologija. :D

Back