Privilegije koje su date Srbima iz Republike Srpske

Не можете свакоме ко укаже на проблем у најави да пришивате све и свашта.

Овај проблем ће да ескалира !

Свака Привилегија је жариште побуне !
Sto bi jedan moj kolega rekao kod tebe sve "šuplja"..:roll:
Sve kao neke velike rijeci,misterija u recenicama,uzvicnici da se prepadnemo prorocanstava...a ono nista...prazan balon.
Ako mislis da si pametniji od drugih,a mislis,sudeci po tvojim postovima...nauci i nas neuke necemu.
Ali ono skolski,sve po redu i konkretno...bez velike filozofije.
Znas da dinaroidi nisu filozofi,ne razumiju oni te mudre dvosmislenosti.
Nego,brate,konkretno...ko smeta,sta smeta...imena,kolega,imena.😂

Tako to biva kad od pocetka ucinis Srbijance nizom vrstom u odnosu na Srbe, posle ti cistokrvniji Srbi iz hrvatske ebu majku i jos te uce kako se krsti...
Ali to se vec desilo , sad su Srbijanci iz Srbije manjina u Srbiji....i to ne mala nego sica...

To se kaze razbijen lokalni integritet , tj identitet nekog lokala.....

Niste citali , dodje balkanac u Nemacku pa uci nemce sta treba kako treba, zasto su losi , glupi i lenji.....Eno na netu , prvo neki iz Srbije, pa neki Hrvati , pa neki Bosanci isto....svi bi da uce nemce kako je to pametniji balkan, ali samo kad dodju turisticki , a ovako kad rade u Nemackoj , nesto se utisa buka.......

Ebem li ga, otkud toliko slobode da dodjes u nemacku i ucis ih pameti , a to sve ono opauceno mokrom krpom po glavi ajd da su neki pametni saveti ....nego saveti sa balkana, smeta mi ovo , hajdete vi nemci da to odradite kako valja da bi meni bilo potaman,,,
Ali ta priča je tolika glupost.

Vreme prolazi Srbija tavori ,korak napred dva nazad. Vlada se vise bavi R.Srpskom,GG,Kosovom,Hrvatskom nego Srbijom,koja se prazni. Zasto je tako,pa jel vladu cine decenijama Bosanci,Krajisnici,Crnogorci...sta ih briga za Negotin,Trgoviste? Daju novac za DRVAR? Sad dali 10m. evra za put do Bijeljine. Alo bre ,Srbija je nasa zemlja! Sve smo vam dali ,malo vam je. Hocete da vladate a sta god se dohvatite propadne. Ne mrzim ih ali me njihova tvrdoglavost nervira.Cast izuzetcima ali malo ih je. Oni iskljucivo glasaju za svoje dok autenticnih domacih i nema.Autohtonih. Srpskog kralja ismejavaju.
Nasa braca preko drine, mnogi na zalost prognana lica iz hrvatske i bosne su trn u oku hrvatima i ostalim nesrbima na severu srbije.

Mislim da bi mi tebe i tvoje istomisljenike trebali poslati u lijeu vasu pa ce te biti daleko od tih ''nezahvalnihh, tvrdoglavih srba prognanika''...

Setimo se da je hrvatska jos pocetkom 1991 pa do kraja godine oduyela preko 40 000 stanarskih prava , iskljucivo onim nosiocima stanarskog prava koji su bili srpske naiconalnosti.

U sbrij su 1992 svi hrvati imali rpavo da kao i svi gradjani srbije otkupe stanarska prava iz drustvenih stanova po za tepsiju ribe.

Danas imamo situaciju da nam od 1992 kada su iz bosne za vreme rata iz tuzle ibijeljine dosla dva muslimana, dinko gruhonjic i nedim sejdinovic , da rovare.

kako bi prosli srbi da su tokom rata otisli u sarajevo kao novinari ? kako bi cak idanas prosli ?

nepotrebno je i pitati...

Pa posto ocito nisi i niste zahvalni na tome da srpski narod nije uradio isto sto i hrvatska prema srbima 1991 kada su oduzeli 40 00 stanarskih prava, otpusitli ih sa poslova , mislim da bi trebalo da osetis to isto .

Tada sigurno ne bi sirio mržnju prema srpskoj braci preko drine ili save...

Barbalić je jedini slučaj koji je imao problem kao 40 000 srba sirom zg splita osijeka vinkovaca... s tim sto se slucaj barbalić u zemunu desio 1995 mada je vas hrvat seselj (toboz srbin) taj stan prisvojio svojoj sekretarici, a sve sa namerom da tobož ispane kako i u srbiji su oteti stanovi hrvatima...

Definitivno to sto smo ljudi i sto smo vam ostavili ista prava kao i nama nista ne vredi. Vasa mrynja je i dalje ista.

Tako da sam za to da se ti i tebi slicni po receptu tudjmanovm za srbe u hrvatskoj, proslede scojoj lijepoj matici....

E onda ces imati razloga da pljujes....

Каратиста Павле Дујаковић на играма БРИКС-а на којима учествује 90 држава, освојио прву медаљу за Републику Српску
Дујаковић за РТРС: Бронзана медаља велики успјех за Српску
253157.jpg

Ma nisam ni mislio na zajedničku državu jugoslaviju 4.Više figurativno da ostanu pod kišobranom spc a to nosi svoje konsekvence.Nije prirodno da nam Crnogorci i recimo Makedonci, mada su oni dobili autokefalnost, budu neprijatelji u bilo kom smislu.

И то са СПЦ у ЦГ је њихова ствар. Ако једног дана тамо верници буду хтели да им Црква буде аутокефална (као У Македонији) не видим у томе проблем. Напротив. Мада мислим да је до тога дугачак штап.

Сад се види да је то што је са МПЦ решен спор један од бољих потеза који је направљен, јер се онда најбоље показало да Македонцима у ствари у окружењу једино Срби нису непријатељи...сви остали их нечим уцењују. И, друге ствари које су за нас битне су почеле да се одвијају набоље.

А Црногорци су нам природно најближи.

Али, свако газда у својој кући, па ће бити сређен комшилук.

Zbori ljudski kad si Obilic. Bosnjaci su miks svega i svacega tj svih onih koji zive ili su svracali na Balkan. Svesti ih samo na poreklo od jednog naroda je budalastina.

Ма сви смо ми мешанци и сви су људи браћа.
Али нам кесе нису сестре !!

Када ти припадаш некој фирми (или држави)
ти се природно идентификујеш са њом и за њу радиш.
Чуваш је и трудиш се да она увек има посла и то добро плаћеног.
Тако настаје нација.

У БиХ су неки поверовали да је боље да су мухамеданци,
а други да је боље бити хришћанин.

Већ су се много пута око тога убијали.
Е то треба спречити, најбоље одвајањем.

Молим да ми не дајете никаква комунистичка (једнакост у оквиру класе),
ни масонска (братство јединство) решења.

Проверено у пракси - није делотворно !
Само раздруживање помаже !

Ма сви смо ми мешанци и сви су људи браћа.
Али нам кесе нису сестре !!

Када ти припадаш некој фирми (или држави)
ти се природно идентификујеш са њом и за њу радиш.
Чуваш је и трудиш се да она увек има посла и то добро плаћеног.
Тако настаје нација.

У БиХ су неки поверовали да је боље да су мухамеданци,
а други да је боље бити хришћанин.

Већ су се много пута око тога убијали.
Е то треба спречити, најбоље одвајањем.

Молим да ми не дајете никаква комунистичка (једнакост у оквиру класе),
ни масонска (братство јединство) решења.

Проверено у пракси - није делотворно !
Само раздруживање помаже !
Eto ja nikako ne vjerujem da se bosanci ubijaju jer su druge vjere vec jer ih je lako napaliti da ginu za interese raznih politicko administrativnih entiteta. Da li je recept razdruzivanje ? Naravno da jeste ako se ljudski razdruze ali ja ne vjerujem da su Bosanci u stanju da se ljudski razdruze. Da li je recept unitarna drzava? Naravno da jeste ako postoji volja da se zivi zajedno ali ocigledno je da se nema volje. I tako u krug jer bosanci vise nijesu ljudi dobre volje.niti izgleda imaju snage da opet to postanu.

Evo recimo sta je za mene glupost...

Toliko Srba ima na forumu a opet svi rade za neke politicke grupe, tako da je nezavisnih gradjana skoro pa nula...

To se vidi , cim izostanu ili je nezgodno reagovati u interesu vise politckih grupa, pogase se aktivnosti na forumu...
Pa kad su izbori , onda se odmah posle agitacije prelazi u letu na stranu na kojoj treba da se glumi do sledecih politickih agendi...

To je u sustini neki agitacioni rad za neke pare za neke ljude, tj svi rade za nekog a ti neki rade protiv Srba te ispada da svi radimo za Srbe, pojedinacno a svi protiv Srba grupno , sto se slaze i sa istim tim ponasanjem u javnosti , gde svako radi za svoj interes a za interes drustva niko...

Sta je jos glupost, to sto je dovoljno potegnuti Tita i probudice se po pavlovljevom refleksu sve dresirane reakcije, znaci sve podele koje uopste nemaju veze sa Titom nego je on zgodan za povezivanje socijalizam, komunizam, pljacke, a nije on pljackao , nemci , partizani , cetnici , privatizacija, prinudni otkup , DB BIA , sadasnji kriminalci , nekadasnji kriminalci , ma sve zivo se posvadja sa svim zivim...

I tacno se vidi poganost Srba, nema greske...

saznao sam nesto danas :
-postoje muslimani koji su genetski Srbi
-postoje Srbi koji nijesu Srbi ali se predatavljaju kao Srbi.

Krisna da nijesi malo pretjerao
Evo odgovora

Iseljavanje je u prvo vrijeme bilo usmjereno prema jugu u okolinu Nisa, a kasnije Albaniju, Makedoniju, Rumuniju, Tursku, a posebnou sjeverne dijelove Bosne: Gornja i Donja Azizija, odnosno Bosanski Samac i Orasje, pa sve uz Savu, do Orahove kod Bos. Gradiska.Tako su nikla naselja:Kozluk kod Zvornika,Janja kod Bijeljine, Brezovo Polje kod Brckog, Kostajnica, Orahova kod Bos. Gradiske, itd. Neke porodice iz Beograda odselile su se u okolinu Istambula i tamo osnovali selo istog imena.Veliki broj muslimana iz Srbije Turska je odmah naselila u Anadoliju i pogranicna mjesta prema Kurdima. U prvo vrijeme niko nije imao pravo izbora, svako je morao da prihvati ono sto mu se ponudi.
Bosnjaci su 24 karatni Srbi. Prve prave gradove po Srbiji su napravili Srbi,muslimanske vere od Hasan pasine palanke tj.danas Smederevske do Sapca,Uzica,Valjeva.

Tako to biva kad od pocetka ucinis Srbijance nizom vrstom u odnosu na Srbe, posle ti cistokrvniji Srbi iz hrvatske ebu majku i jos te uce kako se krsti...
Ali to se vec desilo , sad su Srbijanci iz Srbije manjina u Srbiji....i to ne mala nego sica...

To se kaze razbijen lokalni integritet , tj identitet nekog lokala.....

Niste citali , dodje balkanac u Nemacku pa uci nemce sta treba kako treba, zasto su losi , glupi i lenji.....Eno na netu , prvo neki iz Srbije, pa neki Hrvati , pa neki Bosanci isto....svi bi da uce nemce kako je to pametniji balkan, ali samo kad dodju turisticki , a ovako kad rade u Nemackoj , nesto se utisa buka.......

Ebem li ga, otkud toliko slobode da dodjes u nemacku i ucis ih pameti , a to sve ono opauceno mokrom krpom po glavi ajd da su neki pametni saveti ....nego saveti sa balkana, smeta mi ovo , hajdete vi nemci da to odradite kako valja da bi meni bilo potaman,,,
Balkanska posla.

Sto bi jedan moj kolega rekao kod tebe sve "šuplja"..:roll:
Sve kao neke velike rijeci,misterija u recenicama,uzvicnici da se prepadnemo prorocanstava...a ono nista...prazan balon.
Ako mislis da si pametniji od drugih,a mislis,sudeci po tvojim postovima...nauci i nas neuke necemu.
Ali ono skolski,sve po redu i konkretno...bez velike filozofije.
Znas da dinaroidi nisu filozofi,ne razumiju oni te mudre dvosmislenosti.
Nego,brate,konkretno...ko smeta,sta smeta...imena,kolega,imena.😂
Pa evo, najosnovnije sto treba da naucite je sledece:

Srbija treba da sto vise bude okrenuta Zapadu, a sto manje raspalom FSB-u.

Sto to vise bude tako, Srbija ce imati vise para, pa ce biti vise para i veci standard za ljude iz Republike Srpske. Bice vise para za sve.

To je skroz normalna i racionalna stvar, umesto vasih prica o nekim pomahnitalim plemenima.

Sto to vise bude tako, Srbija ce imati vise para, pa ce biti vise para i veci standard za ljude iz Republike Srpske. Bice vise para za sve.

To je skroz normalna i racionalna stvar, umesto vasih prica o nekim pomahnitalim plemenima.
Moj srednji prst je uvijek okrenut zapadu.

:whistling:

Srbija i jeste okrenuta ka Zapadu,samo Zapad nije okrenut prema njoj...osim kad je bombarduje.
Srbija treba da saradjuje sa svima,i Istokom i Zapadom,ako joj to donosi dobro.
Ali ja ne vidim da je Zapad ikakvo dobro donio Srbiji...
Stalno rovare,izazivaju potencijalne krize,rade na razbijanju srpskog naroda,donose nekakve rezolucije na stetu Srbije...
Ako ti vidis,sta dobro,prosvijetli me.
Ali ne licnu korist ako imas od njih,nego korist za Srbe.

Srbija i jeste okrenuta ka Zapadu,samo Zapad nije okrenut prema njoj...osim kad je bombarduje.
Srbija treba da saradjuje sa svima,i Istokom i Zapadom,ako joj to donosi dobro.
Ali ja ne vidim da je Zapad ikakvo dobro donio Srbiji...
Stalno rovare,izazivaju potencijalne krize,rade na razbijanju srpskog naroda,donose nekakve rezolucije na stetu Srbije...
Ako ti vidis,sta dobro,prosvijetli me.
Ali ne licnu korist ako imas od njih,nego korist za Srbe.
Srbija je svakako okrenuta vise Zapadu nego pre 5-og oktobra, zato i imamo 3 puta bolji standard sada, ali sve to je nedovoljno, i dalje imamo preveliki uticaj Istocnih FSBljubaca u Srbiji.

Ako ti mislis da Zapad nije doneo dobro Srbiji (pa posredno i Srbima van Srbije), a zivis 5 puta u boljem standarddu nego tvoja baba, koja je zivela u istocno komunjarskoj diktaturi, onda je to ta pomahnitala percepcija o kojoj se ovde govori.

Srbija je svakako okrenuta vise Zapadu nego pre 5-og oktobra, zato i imamo 3 puta bolji standard sada, ali sve to je nedovoljno, i dalje imamo preveliki uticaj Istocnih FSBljubaca u Srbiji.

Ako ti mislis da Zapad nije doneo dobro Srbiji (pa posredno i Srbima van Srbije), a zivis 5 puta u boljem standarddu nego tvoja baba, koja je zivela u istocno komunjarskoj diktaturi, onda je to ta pomahnitala percepcija o kojoj se ovde govori.
Kakve veze moj zivot ima sa zivotom moje babe?
Zivjele smo u razlicitim epohama,a od tad je citav svijet napredovao ubrzano,i na istoku i na zapadu.Bas poredis babe i zabe.
Ja sam te pitala konkretno sta je donio dobro?
A potpitanje...sta je oduzeo?
Jer i to se racuna u saldo.Da nije bilo rata i bombardovanja(a glavni inicijator je taj Zapad,da se ne lazemo)mozda bi mi zivjeli i pet puta bolje nego sto sada zivimo?

Kakve veze moj zivot ima sa zivotom moje babe?
Zivjele smo u razlicitim epohama,a od tad je citav svijet napredovao ubrzano,i na istoku i na zapadu.Bas poredis babe i zabe.
Ja sam te pitala konkretno sta je donio dobro?
A potpitanje...sta je oduzeo?
Jer i to se racuna u saldo.Da nije bilo rata i bombardovanja(a glavni inicijator je taj Zapad,da se ne lazemo)mozda bi mi zivjeli i pet puta bolje nego sto sada zivimo?
Sta mislis zasto je citav svet napredovao od tada, zato sto u svetu postoje likovi poput Putina, Gadafija i brata Sija?

Sigurno bi ziveli bolje, i mi u Srbiji, i vi tamo, da je ostao Slobin rezim, i ta vrsta anti-zapadne diktature u Srbiji.

Pa ti vrati poljoprivredne subvencije koje dobijas kada Drzava Srbija uzme kredit od zapadnih investicionih fondova da bi tebi dala subvencije, i ok.

Da napomenemo da bi te tvoje subvencije bile 3 puta manje da Srbija tako pokazuje labuda zapadu.
Ne bavim se poljoprivrednom i ne dobijam subvencije nizasta.
Zivim i radim u Srbiji.Firma placa doprinose u budzet Srbije.Srpski patriota treba da izgradjuje svoju zemlju,a ne kao supci Srbi koji izgradjuju tudje zemljeba u penziji dodju u Srbiju da ne crknu na zapadu zbog male penzije.

Back