dixieland
Iskusan
- Poruka
- 6.708
U Srbiji mi tih privilegija kao srbijanci nemamo.
Ali ne zaboravimo da oni tamo teže žive u okruženju nego mi.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znaci treba svi da dodju ovamo? Jer su tek sad shvatili da zive u teskom okruzenju? Sta su cekali toliko vekova,pravilnije stoleca,bilo im potaman ,sada nije.U Srbiji mi tih privilegija kao srbijanci nemamo.
Ne valjaju ti kad dodju,ne valjaju ti kad ostanu da zive gdje zive...cini mi se da tebi ne bi nista odgovaralo.Znaci treba svi da dodju ovamo? Jer su tek sad shvatili da zive u teskom okruzenju? Sta su cekali toliko vekova,pravilnije stoleca,bilo im potaman ,sada nije.
У Босни има и Херцеговаца, рецимо, и то поприлично.У ЦГ има Срба само међу овима што тамо из Србије иду да преко лета раде у кафанама. У Босни има само Бошњака - католика, муслимана и православних.
Pogledajte prilog 1563950
U Srbiji ne žive "Srbijanci", oni žive u "Srbijaniji".U Srbiji mi tih privilegija kao srbijanci nemamo.
Проблем је у њему. Он није у стању бити тај Србин који ће штитити угрожену браћу игде.Sve vrijeme vrsis podjelu Srba,a optuzujes druge za podjelu?
Dogovori se sam sa sobom prvo.
Nema nijednog Srbina iz RS koji zeli zlo Srbiji ili da je slabi.
Nijednog,slovom i brojem.
Zar ti mislis da su Srbo iz RS toliko glupi da misle da ako nema Srbije,bice RS?
Znaci treba svi da dodju ovamo? Jer su tek sad shvatili da zive u teskom okruzenju? Sta su cekali toliko vekova,pravilnije stoleca,bilo im potaman ,sada nije.
Тај је усташоид. ШакићГрухоњић. Земунбојна.Проблем је у њему. Он није у стању бити тај Србин који ће штитити угрожену браћу игде.
Он не жели такву Србију, њгова Србија је јадна и бедна без снаге да помогне сама себи а
камо ли угроженој браћи. Србија која ћути, сагиње главу и окреће је од очигледног кршења права
сопствене мањине у региону. Све то док се истој Србији налаже да протежира мањине и организују
манифестације попут Мирдите у сред Београда.
Slažem se s tobom vam je dvorište potpuno neuređeno i da se niko time ne bavi.Vreme prolazi Srbija tavori ,korak napred dva nazad. Vlada se vise bavi R.Srpskom,GG,Kosovom,Hrvatskom nego Srbijom,koja se prazni. Zasto je tako,pa jel vladu cine decenijama Bosanci,Krajisnici,Crnogorci...sta ih briga za Negotin,Trgoviste? Daju novac za DRVAR? Sad dali 10m. evra za put do Bijeljine. Alo bre ,Srbija je nasa zemlja! Sve smo vam dali ,malo vam je. Hocete da vladate a sta god se dohvatite propadne. Ne mrzim ih ali me njihova tvrdoglavost nervira.Cast izuzetcima ali malo ih je. Oni iskljucivo glasaju za svoje dok autenticnih domacih i nema.Autohtonih. Srpskog kralja ismejavaju.
Kakvi rezoni, tebi su Srbi iz RS krivi što postoje.Znaci treba svi da dodju ovamo? Jer su tek sad shvatili da zive u teskom okruzenju? Sta su cekali toliko vekova,pravilnije stoleca,bilo im potaman ,sada nije.
Šta to vi Bugari iz Dimitrovgrada imate zajedničko sa Bugarima iz Varne? Koji bi to bili zajednički kulturni obrasci Bugara iz Bosilegrada i onih iz Burgasa?Ajde. A koje to zajednicke kulturne obrasce imaju Srbin iz Knina i Srbin iz Niša? Verovatno bih se kao južnjak osetio prijatnije među Turcima nego među Bosancima i Krajišnicima koji su totalno drugi svet.
А Тко би други; да нису можда фолксдојчери, шиптари, базнијанци? Правда за Крајишнике, Црногорце, Косовце и остале "Босанце".Kakvi rezoni, tebi su Srbi iz RS krivi što postoje.

Исти став заступа и исламбосна; баш чудно?Kakvi rezoni, tebi su Srbi iz RS krivi što postoje.

Sigurno neka "Bosanka" navikla da rjesava probleme samo pesnicom u čelo?Pre neki dan neka seljancura,prebila nastavnicu u skoli jer je njenom sinu zakljucila 4? Znas li ko sam ja? pitala je dok je tukla....mislim da znam.
Ту си вјероватно у праву, чак мислим да би се пријатније осјећао међу Бошњацима него међу Крајишницима јер су ти Бошњаци врло вјероватно генетски ближи пошто велики број њих вуче поријекло из Јужне Србије.Ajde. A koje to zajednicke kulturne obrasce imaju Srbin iz Knina i Srbin iz Niša? Verovatno bih se kao južnjak osetio prijatnije među Turcima nego među Bosancima i Krajišnicima koji su totalno drugi svet.
Kusturica i Nele su priznati u svjetskim okvirima. To je činjenica.Nekada su izBosne dolazili veliki ljudi kao što su Branko Ćopić, Meša Selimović, Duško Trifunović, Skender Kulenović ili Ivo Andrić, a sad su došla gola g... u vidu Nemanje Kusturice zv. Emir, otac i sin Kecmanović, dr Nele Karajlić i čovek koji mi posebno ide na onu stvar Muharem Bazdulj.
Nikakve. Podjedako su mi strani i onaj Srbin iz Trebinja i Slovenac Janša iz Maribora. Generalno, nemam nikakvu vezu ni sa svojim sugrađanima iz Beograda. Kad odem u Beograd osećam se kao da sam u drugoj zemlji gde žive neki drugi ljudi. Ionako gde god da odeš van svog rodnog grada nigde nisi ni dobrodošao i uvek ćeš biti stranac negde drugde gde ti nisu rodbina, prijatelji, školski drugovi, poznanici.
Ja nigdje nisam stranac.Imam prijatelje svugdje.
Meni dovoljno.
Ćirilica, ista crkva, jezik , isti utemeljujući mitovi , slična narodna predanja , pesme, bajke ...
Ti Tuto živi sa Turcima niko ti ne brani.
Ti si lokal šovinista.
Da ponovim, kolega Nenad1331 je dimitrovgradski velikobugarski patriJota koji nikako da prežali svoju Sanstefansku Bugarski i zbog toga. mrzi Srbe koliko i ustaše. Evo šta čovek piše po manje posećenim temama:Они се за разлику од Срба држе између себе и нико не може или не сме да помисли да уради нешто контра Хрватске. Када их неко споља притисне, сви се групишу и не дају се.
On nije iz južne Srbije nego Bugarin iz Dimitrovgrada koji još sanja svoju veliku Bugarsku.Ту си вјероватно у праву, чак мислим да би се пријатније осјећао међу Бошњацима него међу Крајишницима јер су ти Бошњаци врло вјероватно генетски ближи пошто велики број њих вуче поријекло из Јужне Србије.
Kakve veze ima dotična sa Srbima iz RS i činjenicom da Dobrijem Bošnjanima i inima Srbija kao takva smeta mnogo više nego Srbi iz RS?Pre neki dan neka seljancura,prebila nastavnicu u skoli jer je njenom sinu zakljucila 4? Znas li ko sam ja? pitala je dok je tukla....mislim da znam.
Zapazimo ovaj hercegovački kulturni uticaj na najistočnije Srbe, iz Lužnice, na samoj granici sa Bugarskom. Objasni ti nama šta to Bugari iz Dimitrovgrada imaju zajedničko sa Bugarima iz Varne.Ajde. A koje to zajednicke kulturne obrasce imaju Srbin iz Knina i Srbin iz Niša? Verovatno bih se kao južnjak osetio prijatnije među Turcima nego među Bosancima i Krajišnicima koji su totalno drugi svet.
Upravo zbog navedenog je neophodno uvođenje obaveznog vojnog roka.Veći je problem to što vi mislite da je samo Srbija zemlja Srba i ne zanima vas da se ulaže u puteve do drugih zemalja gde žive Srbi. Srbi iz Crne Gore nisu ništa manje Srbija, Srbi iz BiH nisu ništa manje Srbija, Novi Sad nije ništa manje Srbija nego i Banja Luka, tamo isto žive tvoja braća koje si se ti odrekao, kao da nismo ista krv.
Ne vidite dalje od nosa, a bistrili bi neku politiku.
Samo da je tvom dupetu dinar, ostali Srbi ne treba da žive, oni koje maltretiraju po Kosmetu, Crnoj Gori, Republici Srpskoj i koji trpe pritiske svaki dan nisu bitni, bitni su ovi u Beogradu, bitno je da je ceđena na DorČolu. Ali zato kad Beograd povuče glup potez zbog kog na Kosmetu upadaju i prebijaju ljude to je ok, a kad se uloži dole nešto tu kmečiš za dinar?
Sram vas bilo, uz ovakve Srbe nama neprijatelji i ne trebaju.
Da nisu ti nekad popreko pogledao nekog Srbina iz Bosne ili sa Kosova a on te previše ozbiljno shvatio?Znaci treba svi da dodju ovamo? Jer su tek sad shvatili da zive u teskom okruzenju? Sta su cekali toliko vekova,pravilnije stoleca,bilo im potaman ,sada nije.