Да ли су преговори између Трампа и Путина о миру у Украјини прилика за независност Републике Српске?

Mačevalac

Aktivan član
Poruka
1.159
Читам овај Додиков интервју за Спутњик и недвосмислено је изјавио да намерава да искористи преговоре између Трампа и Путина да тражи независност за Републику Српску.
Судбина балканских државица је да буду монета за поткусуривање. Американци неће дати ништа лако, Енглези и Немци су посебно тврди, али Трамп је особењак и овако нешто би могло да успе.

Шта ћете пренети саговорницима у Русији?

- Највероватније ћу од наших руских пријатеља тражити да на Савету безбедности укину сагласност и подигну вето за Алтеа европске међународне снаге овде. Оне су се најчешће користиле као претња нама Србима и као део те окупационе међународне власти. Да бисмо се ми ослободили свега тога морамо тражити да се повуку те окупационе снаге и да се странци склоне од одлучивања. То није могуће на нивоу БиХ и зато се РС мора прогласити независном и имати свој систем функционисања, мимо Сарајева и мимо странаца. А сад се види да ће очигледно доћи не само до отопљавања него и до договора између председника Путина и председника Трампа. Видимо Европљане како буквално кмече чекајући ред. Пре две године кад сам гостовао на дипломатској академији у Бечу питали су ме зашто се срећем с председником (Путином). Рекао сам им кад се све ово заврши да највероватније кад ви станете у ред пред Путина ја нећу моћи проћи од вас колико ће вас тамо бити. То се сад већ догађа.

У сваком случају, поздрављам дијалог председника Путина и Трампа, мислим да је то задњи моменат за спас света од нуклеарних и других опасности. Мислим да су ове либералне структуре полуделе у свету и да још увек има тих рецидива као што је то у Европи. Али Европа није више озбиљан фактор ни у чему.

Верујете ли да би се смирила ситуација у БиХ кад би Путин и Трамп дефинитивно постигли договор, рецимо о окончању сукоба у Украјини и како сте доживели Аљаску?

- Мислим да је свет дуго очекивао такав састанак, а да је председник Путин показао величину чињеницом да је отишао на америчко тло. А то исто тако значи велико поверење у Трампа за тај састанак. Могло се видети да су тамо постигнути многи значајни договори, а да је остало још неразјашњено питање Украјине али у томе треба да учествује на неки начин и Украјина. Сада видимо да је Трамп пре дан-два рекао да не жели више ништа да помогне Украјини што говори о томе да Украјина није спремна да подржи тај споразум који су постигли Трамп и Путин и да се упути у постизање. То је величанствен догађај. Он је значио олакшање напетости и неке смернице за могући будући развој. И ја желим да видим и будуће састанке њих двојице, мислим да ће они креирати нове односе у свету… Европа остаје заробљена у илузијама, као да се ради о малом Ђокици који замишља како изгледа свет. Видело се то како је изгледало кад их је Трамп поређао за столом, а онда им рекао – сачекајте, морам да разговарам са Владимиром. То се не дешава на таквим састанцима. Мени је то годило. У сваком случају, мислим да ће се ствари наставити даље на релацији Путин – Трамп. Што се тиче БиХ, једина трајна стабилизације јесте кад се Босна распадне и кад РС има своју државу а они своју.

Ако заиста Трамп пристане на независност Републике Српске у замену за неке ситне уступке у Украјини све по моделу "монете за поткусуривање" онда ће то бити преломан моменат на Балкану. Показаће Србима да слепо слугањство према Западу све уз аутошовинизам није једини могућ рационални модел политике на Балкану и да чак и толико омражени и прокажени националисти итекако имају шта да понуде и далеко боље решења од набеђених аутошовиниста.

Додик ће постати национални херој и дефинитивно будући председник Уједињене Србије. Ја бих тако назвао нову државу по узору на УК на неки начин ругајући се истој да нисмо ништа мање битни или вредни од њих колико год они колонија имали у прошлости.

Даље, следећи корак би био повратак преговора о Северу Косова у УН јер ЕУ нема шта да нам понуди по том питању.
Улазак у ЕУ би до даљњег био дефинитивно суспендован јер шта ће нам ЕУ ако тражи увођење санкција Русији, а можда ни не буду желели да нас приме или чак признају слободу Српске па нам стога ни ЕУ не треба.

Повратак војног рока и набављања велике количине оружја од Русије и Кине све да буде спремно за одбрану Републике Српске и евентуално ослобођење макар Севера Косова, а можда и целог Косова када и ако геополитичке прилике то буду дозволиле.

Даље, следећи корак би био повратак преговора о Северу Косова у УН јер ЕУ нема шта да нам понуди по том питању.
Улазак у ЕУ би до даљњег био дефинитивно суспендован јер шта ће нам ЕУ ако тражи увођење санкција Русији, а можда ни не буду желели да нас приме или чак признају слободу Српске па нам стога ни ЕУ не треба.

Повратак војног рока и набављања велике количине оружја од Русије и Кине све да буде спремно за одбрану Републике Српске и евентуално ослобођење макар Севера Косова, а можда и целог Косова када и ако геополитичке прилике то буду дозволиле.
:hahaha::hahaha::hahaha:
jbte, u kom ti paralelnom univerzumu živiš

:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

:hahaha::hahaha::hahaha:
jbte, u kom ti paralelnom univerzumu živiš

Кад се народу у ЕУ смуче мигранти и на власт буду дошле снаге које не подносе ислам ослобођење Косова, а можда и целе Босне неће бити немогуће. Чак вероватно.
Нико није веровао ни да се може сменити султанова власт у Србији. Кад оно, међутим.

@canavaro @Alter_Ego_ , видећете момци колико промена ће наредне деценије донети. Све што је важило данас неће важити у будућности.
Јачање анти-исламског сентимента у Европи је неминовност и готова ствар.
А ни Косово ни Босна нису нешто много битни у принципу. Ако се деси грађански рат или немири у Француској, Холандији, Немачкој или Енглеској као што смо прошле године видели никога неће много занимати тамо неко Косово.

@canavaro @Alter_Ego_ , видећете момци колико промена ће наредне деценије донети. Све што је важило данас неће важити у будућности.
А ни Косово ни Босна нису нешто много битни у принципу. Ако се деси грађански рат или немири у Француској, Холандији, Немачкој или Енглеској као што смо прошле године видели никога неће много занимати тамо неко Косово

Дај сад онај о Муји и Хаси!!! :rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Читам овај Додиков интервју за Спутњик и недвосмислено је изјавио да намерава да искористи преговоре између Трампа и Путина да тражи независност за Републику Српску.

Besmislica.

Судбина балканских државица је да буду монета за поткусуривање.

Sudbina balkanskih lidera je da budu taoci svojih korumpiranih lidera koji svoje države drže u izolaciji kako bi u takvim mutnim poslovima pravili profit. Dok svi Srbi idu na zapad i žive na zapadu, naivnom narodu na Balkanu se prodaju jeftine mantre o patriotizmu, slobodarskim narodima i prijateljima među istočnim despotijama.

Jedina prilika moze biti da nas Rusi lagano puste niz vodu u tom potkusurivanju, s obzirom na nas geopoliticki polozaj.

Вероватно, јер Вучић неће с400 и нуклеарне силосе.

И рафали су фолирање.

Наје6аћемо од његовог курвања без пи... и додиковог курчења без ку...

Poslednja izmena:
А ни Косово ни Босна нису нешто много битни у принципу. Ако се деси грађански рат или немири у Француској, Холандији, Немачкој или Енглеској као што смо прошле године видели никога неће много занимати тамо неко Косово.
Они нису ни свесни колико ће се све променити до 2800. године.
Кад то буду видели, питаћу их да ли их је бар мало срамота. ;)

Ја сам то схватио као дисциплиновање других како могу да прођу у курвању
kako god, u Kremlj, nemam previse poverenja...dovoljno je pogledati temu o Siriji i pisanja forumasa...neki forumasi su imali previse iluzija, o Putinu i Kremlju...epilog desavanja je poznat

Back