Sanovnik
Buduća legenda
- Poruka
- 37.562
Ипак, попштења ради, мора се нагласити да је овај обичај и могућност новијег дфатума. Новотарија. Брецање на мужа долази најчешће из фрустрацја њихових мајки.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Škakljivo.Nemam ništa protiv toga da muž prisustvuje porođaju,čak mislim da je to jako lepo,ali meni iskreno ne bi bilo lakše ako bi on bio tu.Sve je to stvar dogovora između 2 strane koje bi trebalo da se usaglase.Ne vidim zašto bi otac bio u obavezi da prisustvuje i zašto se neke žene ljute i brecaju na muževe kojima to ne prija.
Spomenula sam obavezu jer neke žene svoje muževe obavezuju na to.Moja sestra se danima ljutila na muža i plakala što neće da prisustvuje porođaju("ne pruža mi podršku u najvažnijim trenucima ne samo mog,već NAŠIH života,pa kakav će onda to brak da nam bude kad dođu gore stvari,on je neodgovoran" itd.),a on je slegao ramenima i rekao da jednostavno ne može da podnese da sve to gleda,a on je jedan od ljudi koji obožava svoju ženu i malog sina i znam da ih nikad ne bi napustio pa ma kakva situacija da je u pitanju,samo nije hteo da joj odmaže,da pored sve frke misli i na njega.Eto,to je primer ljudi koji su se venčali,a nemaju isti stav o ovoj stvari.Prisustvo obično treba da se najavi i dodatno plati.
Znači ne postoji opšta obaveza. A koje su rekle da bi željele su navele da bi samo željele a ne prisilile muža.
I obično one koje to žele budu u braku sa muškarcima koji ih ne bi decidirano odbili, ukoliko postoji mogućnost za to. Sličan se sličnom raduje.
Iako je nešto tradicionalno, ne znači da je pod moranje. Iskoče ljudi iz različitih klišea, zašto je čudno da neko iskoči i iz ovog.
Čim je mogao da odbije tako lako, znači da baš i nije imao obavezu. A i kada na tasove staviš ne mogu to da podnesem i ja mislim da je to najvažniji trenutak tvog života, onda ima prostora da prevagne ona nemogućnost da se podnese.Spomenula sam obavezu jer neke žene svoje muževe obavezuju na to.Moja sestra se danima ljutila na muža i plakala što neće da prisustvuje porođaju("ne pruža mi podršku u najvažnijim trenucima ne samo mog,već NAŠIH života,pa kakav će onda to brak da nam bude kad dođu gore stvari,on je neodgovoran" itd.),a on je slegao ramenima i rekao da jednostavno ne može da podnese da sve to gleda,a on je jedan od ljudi koji obožava svoju ženu i malog sina i znam da ih nikad ne bi napustio pa ma kakva situacija da je u pitanju,samo nije hteo da joj odmaže,da pored sve frke misli i na njega.Eto,to je primer ljudi koji su se venčali,a nemaju isti stav o ovoj stvari.
Čim je mogao da odbije tako lako, znači da baš i nije imao obavezu. A i kada na tasove staviš ne mogu to da podnesem i ja mislim da je to najvažniji trenutak tvog života, onda ima prostora da prevagne ona nemogućnost da se podnese.
Ali ako žena ima i malo jače razloge od znanja šta je njemu bitno, teško da će neko lako odbiti. A razlozi znaju biti i drugačiji od pomodarstva i nezrelosti.
Између мужа и жене ипак треба да постоји нека естетска дистанца, да нам остане бар мало илузије са почетка везе.
Исто тако, смета ми кад се и муж и жена развале и запусте у браку, кад допусте да се угоје и кад их више није ни срамота како изгледају. Нагледала сам се летос таквих парова на плажи и питала се притом имају ли они огледало у кући.
Otkuda ta priča da nema ljubavi?Ništa bez posteljice... samo posteljica ili nema ni ljubavi... Ko kaze da je oddbio lako, cim je plakala i cim ona to postaljva na tj nacin. No mozda je treba do popusti i da prisustvuje, pa da se posle 10 godina lepo razvedu ko dobri prijatelji, što bi najverovatnije usledilo... Mislim , ko ce posle sa tom posteljicom da izadje na kraj...
Ja sam o tome govorio, al sam to malo drukcije formulisao. Mislim da treba da postoji odredjeni nivo neke intime oji je personalan i koji se ne deli... A zapravo sam ulagivacki rekao da zena mora malko da bude misteriozna...da je zena bez tajne, ko selo bez crkve i tako dalje.Demistifikacija zene je siguran put u unisex kulturu , koja je ništa drugo do sifilizacija društva. Naravno da je u pitanju pomodarstvo.. jer toga nekad nije bilo, pa su se ipak radjali milioni zdrave dece koji su imali zdrave i dobre očeve, koji su naravno bili i dobri supruzi. Radi se o milionima ljudi. A šta ce sve doneti ove novortarije i politicke korektnosti, tek ce da se vidi. Po meni ništa dobro.
Čim je mogao da odbije tako lako, znači da baš i nije imao obavezu. A i kada na tasove staviš ne mogu to da podnesem i ja mislim da je to najvažniji trenutak tvog života, onda ima prostora da prevagne ona nemogućnost da se podnese.
Ali ako žena ima i malo jače razloge od znanja šta je njemu bitno, teško da će neko lako odbiti. A razlozi znaju biti i drugačiji od pomodarstva i nezrelosti.
Taj čovjek nije želio da prisustvuje.Nije ni odbio.Otišao je s njom do vrata i kad je videla da se preznojava k'o lud i šeta tamo-amo ona sama ga je vratila i rekla mu da čeka ispred
Naravno,ona je i bez njega sve to sasvim dobro podnela,sve je bilo u najboljem redu,a tata je video sina par minuta nakon rođenja kad su ga pozvali da uđe.Svi su bili srećni i zadovoljni.I ne vidim onda šta bi bilo drugačije da je on bio tamo.Po meni to nije stvar na kojoj toliko treba da se insistira i da se toliko drami.Ako on može da ispoštuje njena osećanja,što ne bi mogla i ona njegova? Oboma može biti teško u situaciji u kojoj se ne bi osećali nimalo prijatno.Sa njom smo bile mama i ja,i on je odmah posle ušao i zajedno su prvi put ugledali dete.Mislim da su u svakoj vezi ili braku tolerancija,razumevanje i spremnost na kompromis ipak najbitniji,i,čak bih rekla,odlučujući.
Taj čovjek nije želio da prisustvuje.
Postoje muškarci koji to žele. Bez insistiranja i siljenja.
Postoje.Taj čovjek nije želio da prisustvuje.
Postoje muškarci koji to žele. Bez insistiranja i siljenja.
Између мужа и жене ипак треба да постоји нека естетска дистанца, .
Spomenula sam obavezu jer neke žene svoje muževe obavezuju na to.Moja sestra se danima ljutila na muža i plakala što neće da prisustvuje porođaju("ne pruža mi podršku u najvažnijim trenucima ne samo mog,već NAŠIH života,pa kakav će onda to brak da nam bude kad dođu gore stvari,on je neodgovoran" itd.),a on je slegao ramenima i rekao da jednostavno ne može da podnese da sve to gleda,a on je jedan od ljudi koji obožava svoju ženu i malog sina i znam da ih nikad ne bi napustio pa ma kakva situacija da je u pitanju,samo nije hteo da joj odmaže,da pored sve frke misli i na njega.Eto,to je primer ljudi koji su se venčali,a nemaju isti stav o ovoj stvari.
Odvratno.
Bolje se navikavaj Braco, jer za 10ak godina kad ti budeš u toj situaciji to veoma lako može da bude i obavezno![]()
od ovih koji su do sad prisustvovali jos nijedan nije pao u nesvest ni vristeci pobegao iz sale, vrlo pohvalno![]()