prisustvo oca na porodjaju

da al sto posto imaju nocne more i idu na redovne razgovore sa psihijatrom i piju antidepresive...il se razvode
:lol:
evo pitaj forumashe...

Ma jok. Samo posle 15-18 godina braka, promene zenu.... Mozda ne svi koji su prisustvoali porodjaju, al svakako znatan broj... I to upravo onih , koji ni za zivu glavu ne bi to uradili, da nisu morali da prisusutvuju porodjaju.. a sve zbog predstave o romanticnom dolasku na svet i zajednistvu u vrelikom i svecanom trenutku radjanja potomka. Na zalost, tata ne moze da bude mama i obrtatno... Ne bez posledica. Opet , ovo ne vazi za sve... , samo za vecinu.

placenta-human-after-birth-4-DHD.jpg
lol sta koji... :/
google izbacio kad ukucas birth. Realno posle ovoga najbolje da dete ni nemamo lol

Ma jok. Samo posle 15-18 godina braka, promene zenu.... Mozda ne svi koji su prisustvoali porodjaju, al svakako znatan broj... I to upravo onih , koji ni za zivu glavu ne bi to uradili, da nisu morali da prisusutvuju porodjaju.. a sve zbog predstave o romanticnom dolasku na svet i zajednistvu u vrelikom i svecanom trenutku radjanja potomka. Na zalost, tata ne moze da bude mama i obrtatno... Ne bez posledica. Opet , ovo ne vazi za sve... , samo za vecinu.

Ух добро је што мој муж није био на мојим порођајима, овако су мање шансе да ме "промени" ...

Inace da bi "promenio" zenu za mladju, moras pre svega da budes u mogucnosti da to u radis. Dakle prilicno yebeno privlacan muskarac u 40tim godinama, ili da to nadomescujes sa gomilom drugih stvari. Pitam se koliko je to uopste realno, koje su to sanse da pojedinac ostvari te uslove.

sve sve al ovo je jedan od onih bisera za golden edition krstarica's finest :zcepanje:
sanovnik, ti si shou :lol:

Vidis, ovo je, eto forum... svako iznosi svoje misljenje. U nekoliko postova gore sam izneo svoje misljenje i ipak dao kakve takve argumente za to moje misljenje.
Od tebe sam dobio karakteristiku, šta sam ja. šhou.. u kom kontekst, pitam se ja? A ne sta misliš o temi , niti o onome što sam napisao... Dakle, ja sam šhou. Mada nije jasno dal to šhou ima pretenziju da me pokaze kao glupog coveka... ili kao malo ludog coveka, ili kao ordinarnu budalu. Mozd bude pokusaj vredjanja, moz da bude pokusaj diskreditacija, a moze da bude i izraz blage simpatije. U svakom slucaju, bolje je biti malo lud, nego malo glup. Zar ne. Mada zapravo nije ni jedno od toga, obzirom da dolazi od tebe. A ti si izdrzavano lice, domacica , alapaca, svadjalica, koja voli da se prepucava. i i jos nekoliko stvari....No to ne menja cinjenicu da je mozak u muskarca prilicno primitivan i da cesto ne moze intelektom da nadgradi primitivne porive , koji se grade u mracnim predprostorijma alter ega, dok im je građa vizualni dozivljaj, koji je cesto vazniji , mocniji i postojaniji nego sva nauka sveta i bilo koji mejn strim.
A sam mejn strim je nakazan u vecem delu 20 veka, pa i u celom dosadasnjem trajananju u 21 veka.
To je zato sto se mejn strim, koji se inace gradi planski i vestacki, odavno kreira ud najgoreg ljudskog soja na planeti.... Od strane nesrecnih ljudi i losih novinara. Pa sad... ko kako voli. Neko ce da rizikuje zarad romanteicne predstave, ili zbog potrebe lose vaspitanih zena da umesto svojeg JA izgradjuju zajednicko naše MI...( što je put bez povratka u 100% situacija), u koliko su ljudi zdravi u opste, a neko ce se setiti da su se genracije rodile bez prisustva oca, koji su i te kako bili i fantasticni muzevi i odlični očevei ako nisu prisustvovali porodjaju.... Izbor je tu sliobodan. Ko i izbor strejt ili gej.. U ostalom... muzevi stoje kod glave, ne mazu se posteljicom po grudima.... A to je još jedan maleni glas za... Izvini za duze recenice. Ipak sam ovo mrao da napisem onako kako sie izražavam. Nije svaki novitet obavezno i napredak.

Poslednja izmena:
Inace da bi "promenio" zenu za mladju, moras pre svega da budes u mogucnosti da to u radis. Dakle prilicno yebeno privlacan muskarac u 40tim godinama, ili da to nadomescujes sa gomilom drugih stvari. Pitam se koliko je to uopste realno, koje su to sanse da pojedinac ostvari te uslove.

Mzes da promeniš zenu i u stariju, ili ste dobi. Ne moras u madju. Mozes i u povrsnu gluapcu, kuvaricu sa Ibarske magistrale. .. u ostalom u bilo koju cijem porodjajju nisi prisistvovao. Ne zameri, Meni to zaista nije smatalo. I ja i moja supruga smo to smtarli za poglesno, te nam i nije padalio na pamet. Da je onahetela, ja bi prisustvovao... i to bez proglema i bez ikakvih kasnijih nezeljeih efekata. Ja sam imao nerecu da vdim svasta, te verujem da ni ovo ne bi za mene bilo nesto posebno. No to sam samo ja.... A opet, tvrdo verujem da zena mora jedna deo svog intimnog zivota u braku ipak da zadrzi za sebe. Toje, verujem , dobro za brak.

Mzes da promeniš zenu i u stariju, ili ste dobi. Ne moras u madju. Mozes i u povrsnu gluapcu, kuvaricu sa Ibarske magistrale. .. u ostalom u bilo koju cijem porodjajju nisi prisistvovao. Ne zameri, Meni to zaista nije smatalo. I ja i moja supruga smo to smtarli za poglesno, te nam i nije padalio na pamet. Da je onahetela, ja bi prisustvovao... i to bez proglema i bez ikakvih kasnijih nezeljeih efekata. Ja sam imao nerecu da vdim svasta, te verujem da ni ovo ne bi za mene bilo nesto posebno. No to sam samo ja.... A opet, tvrdo verujem da zena mora jedna deo svog intimnog zivota u braku ipak da zadrzi za sebe. Toje, verujem , dobro za brak.

..drugim rechima, ti nisi kao vecina mushkaraca..? :)

..drugim rechima, ti nisi kao vecina mushkaraca..? :)

Pa verujem da nisam, A opet , tesko je da to kažem, jer je nepravedno suditi o samom sebi. Činjenica da sam na žalost video užasne stvari u život, može, a ne mroa biti relevnatan faktor. Možda sam većinu prevazišo, a možda neke nisam, al toga nisam ni svestan , pa ce one kulminirati u trenutku koji ne ocekujem. No opet, verujem da meni ne bi smetalo, i ako to ne mogu dokazati, obzirom da nisam bio u toj situaciji. To je stvar osnovne pristojnistil. Ja samo iznosim moje mosljenje na osnovu svojih promišljanja i na osnovu nekolik primera iz svog okruzenja. Ni manje ni vise. Muskarci sazrevaju ptpuno tek u 90 godina, ako te godine dozive, što je u stvari fantasticno, jer svu kreativnost, ljubav i u opste sve što mogu da pruže muškarci crpu iz LImba, koji se nalazi izmedju dečaštva i odraslog coveka. Doduše, ovakvo gledište može biti previše metafizičko, kad se radi o ovakvoj temi, no opet, nije bez zdrave pameti.

..porodjaj nije uzasna stvar.. :)

..a izmedju nekoliko primera iz okoline i vecine mushkaraca je solidno promishljanje.. :)

..nisi odgovorio - koliko je potrebno vremena da prodje da neshto ne bi vishe bilo novotarija..?

Pitanje trazi zaista kompleksan odgovor, a ja treba da idem da uspavam moju zenu... no ukratko, ... to zavisi od noviteta samog. Na primer, u jedno istorijskom momentu, giljotina je bila novotarija. No vidis, ona nikad ne bi mogla da postane pozitivna stvar u drustvu. Isto vazi i za usvajanje dece od strane hmoskesualnih parova... Dez obzira koliko je taj lobi jak u svetu. Uvek ce izazivati vise negativnih posledeica , nego pozitivih. Ovo o cemu razgovaramo je benigno, a posledice daleko teze dokazive, nego plasticni i drasticni primeri koje sam dao. Razvoda ima i onako previse, pa će se jako tesko dokazati da je bas to u pitanju. No, opet, polazim od osnovne premise, da je zena mistreriozno bice, za zaista ogromnu vecinu muskaraca. Demistifikacija zeni ne moze doneti toliko dobrog koliko lošeg, obzirom da iz te misticnosti, s kojom se zene radjaju, upravo dolazi i najaca snaga zene i njeno oružje i , verovala ili ne, njen instrument u dubinskom zavođenju, Odatle dolazi ženstvenost kao takva, pa se onda polimerizuje od osobe do osobe... De to izsotane, ostaje prostakluk. Možda je to jedan od mojih glavnih poriva da u opšte pišem ovde.

A sto se tice vecine muskaraca.. moj glavni argumet je sopstveno promišljanje.

Шта драмите побогу, оца обично посаде жени поред главе, "одозго" док доктори, бабице и студенти гледају "одоздо". Значи, једино што би том мужу могло да буде страшно јесте да слуша своју супругу како урла од болова (ако није узела епидурал), верујте да се "одозго" ништа не види. Ја се, ето, породих три пута и не видех ни кап крви, ни постељицу, ништа осим бебе, и то је најлепши могући призор. Ето тако!

Шта драмите побогу, оца обично посаде жени поред главе, "одозго" док доктори, бабице и студенти гледају "одоздо". Значи, једино што би том мужу могло да буде страшно јесте да слуша своју супругу како урла од болова (ако није узела епидурал), верујте да се "одозго" ништа не види. Ја се, ето, породих три пута и не видех ни кап крви, ни постељицу, ништа осим бебе, и то је најлепши могући призор. Ето тако!

..amin.. :)

..ok, nemash odogovor.. :) ..hvala na i ovoliko utroshenog vremena.. :)

He... zamisli, nema odgovor...
‚1. Nesto sam ipak reko , zar ne. za raziku od tebe.
2. Poznata mi je ta direktiva i mog vaspitanja... nikad ne raspravaljaj, samo donosi presude,.... Samo sto sam je odbacio josš sa 15 godina.
3. mam odgovor, samo ga nisi bas ukopcala.
5 odgovor je DA BI NEŠTOPRESTALO DA BUDE NOVOTARIJA , POTREBAN JE JEDAN LJUDSKI VEK... ONDA SE DONOSE VREDNOSNI SUDOVI.

He... zamisli, nema odgovor...
‚1. Nesto sam ipak reko , zar ne. za raziku od tebe.
2. Poznata mi je ta direktiva i mog vaspitanja... nikad ne raspravaljaj, samo donosi presude,.... Samo sto sam je odbacio josš sa 15 godina.
3. mam odgovor, samo ga nisi bas ukopcala.
5 odgovor je DA BI NEŠTOPRESTALO DA BUDE NOVOTARIJA , POTREBAN JE JEDAN LJUDSKI VEK... ONDA SE DONOSE VREDNOSNI SUDOVI.

..u mnogim zemljama je jedan od argumenata za prisustvovanje rodjenju sopstvene dece "pa i moj otac je bio tu kad sam se ja radjao"..
..za desetak godina, bice i "pa i moj deda i moj otac.."

Ili sve ili ništa. Ja ne bi nikad ni išo da budem prisutan na porodjaju, ako mi ne daju da posteljicu gurnem na moje grudi i da je sačuvam za uspomenu. A onda ci da pitam... koliko je potrebno vremena da ta moja novotaria prestane da bude novotarija. I to takvim tonom, ko da je to zaista bitno...
Nisi primetila, kakav samdivan omaž napisao gore zenama. Nije to drama...

Poslednja izmena:
..u mnogim zemljama je jedan od argumenata za prisustvovanje rodjenju sopstvene dece "pa i moj otac je bio tu kad sam se ja radjao"..
..za desetak godina, bice i "pa i moj deda i moj otac.."

U Holadnije je veoma cest obicaj da se zene poradjaju kod kuce. Neke u kadi , a neke na stolu, pa opet neke u krevetu. Dodje babica i muz... i sve lepo prodje. Al i to je novijeg datuma. Nekad su se sve zene poradjale kod kuce, One srecene u kuci,, a one manje srecne po stalama il na njivama, na zalost. No u glavnom i ovde i tamo, bez prisustva oca. Danas je druga stvar.. druga situacija... No , vidim ni ti nisi primetila, kako sam divan omaž ženama napisao. Verovatno zato što je daleko vaznije da se pobedi u diskusiji, nego da se sagovornik pogleda u oci. Doboro, takve su i škorpije i strelci.. Tako da i to razumem.

..nisi napisao omaz zenama vec misteriji.. :) ..neka si, poshtujem, ali niti je argument (osim za tebe i one koji misle tako), niti je generalizacija na mestu..

..i nisam pisala o porodjaju kod kuce, vec o praksi legalnog prisustvovanja oca na porodjaju, u bolnicama ili u nadgledanim kucnim uslovima, svejedno..

..nisi napisao omaz zenama vec misteriji.. :) ..neka si, poshtujem, ali niti je argument (osim za tebe i one koji misle tako), niti je generalizacija na mestu..

..i nisam pisala o porodjaju kod kuce, vec o praksi legalnog prisustvovanja oca na porodjaju, u bolnicama ili u nadgledanim kucnim uslovima, svejedno..

U kojim zemljama i od kad?

Bas zenama, Msterija nije misteija, ako nije zenska. I to je valjda svakom jsno iz onoga sto sam napisao.

Ili sve ili ništa. Ja ne bi nikad ni išo da budem prisutan na porodjaju, ako mi ne daju da posteljicu gurnem na moje grudi i da je sačuvam za uspomenu. A onda ci da pitam... koliko je potrebno vremena da ta moja novotaria prestane da bude novotarija. I to takvim tonom, ko da je to zaista bitno...
Nisi primetila, kakav samdivan omaž napisao gore zenama. Nije to drama...

Добро тебе нико не тера да присуствујеш било чему, као што те нико не тера ни да пишеш километарске постове које већина људи не чита. Као што рекох, неким људима је то ок, некима није, нико никога не присиљава ни на шта и не видим у чему је проблем. Са тобом да се такмичим у дискутовању - борба са ветрењачама, прескочићу, не мерем такав вид самопотврђивања. Лаку ноћ!

Back