Prirodno zlo

ma ne, nego sedis i mucis se, hteo si brze da otplacujes karmu, ili to mislis za druge dok krvare u agoniji i sl. - tako treba, sami su hteli da brze placaju svoj karmicki dug... mislim da je ovo vece zlo nego jehovini svedoci sto veruju
ma on tako veruje, a što meni nema smisla je druga stvar jer po tome nema samilosti empatije pomoći prema drugim ljudima u protivnom bi to kvarilo karmu i sebi i drugima.

ma ne, nego sedis i mucis se, hteo si brze da otplacujes karmu, ili to mislis za druge dok krvare u agoniji i sl. - tako treba, sami su hteli da brze placaju svoj karmicki dug... mislim da je ovo vece zlo nego jehovini svedoci sto veruju
ma on tako veruje, a što meni nema smisla je druga stvar jer po tome nema samilosti empatije pomoći prema drugim ljudima u protivnom bi to kvarilo karmu i sebi i drugima.
zato postoji amnezija u vezi duhovnog sveta i prošlih života...da ne bi znanje o tome kako sistem funkcioniše uticalo na nedovoljno razvijene ljude da izgube empatiju....kad bi imali sećanje na to ne bi ništa shvatali ozbiljno u životu

Da Bog nije dobar, odavno bi vec uklonio ljude sa Zemlje. Prirodne katastrofe su kao protuteza, mada vise i ne mozemo znati sto je prirodno. Iz prirode ne moze doci nista zlo niti priroda sama po sebi moze imati ikakvu energetsku konotaciju. Moze biti devastirajuca, ali to je iz ljudske perspektive. Priroda samo cini ono sto joj je u prirodi, proces u kontinuitetu, perpetuum mobile, zivot. Zlo u svijet ulazi zapravo samo i iskljucivo preko nas, ljudi.

Jel i kiša zla? Ako pada kad mi ne treba, onda mora da je zla...
decaaaaa.jpg

Ubijanje dece dole u Gazi je ZLO.

Čitav svet to mirno posmatra, a jedna trećina sveta ODOBRAVA ?

Kakav je božji stav po pitanju ovoga ?

Šta on misli i preduzima po ovom pitanju ?

zato postoji amnezija u vezi duhovnog sveta i prošlih života...da ne bi znanje o tome kako sistem funkcioniše uticalo na nedovoljno razvijene ljude da izgube empatiju....kad bi imali sećanje na to ne bi ništa shvatali ozbiljno u životu
Nemoguce je provaliti sistem, a prestat biti covjek. Oni koji misle da su provalili nesto a pri tom nemaju Boga na prvom mjestu, zive u zabludi kao i svi ostali, samo sto su skuzili principe kako mogu ucinkovitije grebati za sebe i sje*ati efikasno i brzo individue koje im stoje na putu. Medjutim, onaj koji jest istina, koji radi za istinu i koji za istinu zivi i dise je daleko superiorniji u odnosu na sve njihove programe koje koriste nad svojim i tudjim zivotima. Ispricavam se imam njemacku tipkovnicu, nemam kvacice za c,z,s.

Nemoguce je provaliti sistem, a prestat biti covjek. Oni koji misle da su provalili nesto a pri tom nemaju Boga na prvom mjestu, zive u zabludi kao i svi ostali, samo sto su skuzili principe kako mogu ucinkovitije grebati za sebe i sje*ati efikasno i brzo individue koje im stoje na putu. Medjutim, onaj koji jest istina, koji radi za istinu i koji za istinu zivi i dise je daleko superiorniji u odnosu na sve njihove programe koje koriste nad svojim i tudjim zivotima. Ispricavam se imam njemacku tipkovnicu, nemam kvacice za c,z,s.
Auuuuu brate, nemoj tu reč SUPERIORAN ovde, Jevreji sebe smatraju SUPERIORNOM rasom (pobiše sve živo dole u Gazi), Hitler i njegovi nacisti su takođe bili SUPERIORNI, pa pobiše cca 30 miliona ljudi, mali Kosta je učen da bude SUPERIORAN, pa napravi masakr u osnovnoj školi ?:kafa:

Auuuuu brate, nemoj tu reč SUPERIORAN ovde, Jevreji sebe smatraju SUPERIORNOM rasom (pobiše sve živo dole u Gazi), Hitler i njegovi nacisti su takođe bili SUPERIORNI, pa pobiše cca 30 miliona ljudi, mali Kosta je učen da bude SUPERIORAN, pa napravi masakr u osnovnoj školi ?:kafa:
Haha, moja greska.Ajmo reci ovako, osoba koja stoji u istini uvijek ima bolji i brzi uvid u realnost od bilo koga drugoga.

Haha, moja greska.Ajmo reci ovako, osoba koja stoji u istini uvijek ima bolji i brzi uvid u realnost od bilo koga drugoga.
Džaba prijatelju, istina danas nije na ceni, laž i obmana su danas aktuelni.

Istina je bila na Gadafijevoj strani, ali ga ubiše ko psa ?

Istina je bila na Sadamovoj strani, pa ga obesiše bez suđenja ?

Istina je bila na našoj strani pa nas bombardovaše, posuše uranijumom i oteše Kosovo ?

Misliš li da su lideri tzv KOLEKTIVNOG ZAPADA , ljudi od istine ? :think:

Džaba prijatelju, istina danas nije na ceni, laž i obmana su danas aktuelni.

Istina je bila na Gadafijevoj strani, ali ga ubiše ko psa ?

Istina je bila na Sadamovoj strani, pa ga obesiše bez suđenja ?

Istina je bila na našoj strani pa nas bombardovaše, posuše uranijumom i oteše Kosovo ?

Misliš li da su lideri tzv KOLEKTIVNOG ZAPADA , ljudi od istine ? :think:
Naravno da nisu. Nikad nismo ni imali poredak uspostavljen na istini. Takav poredak ne postoji ni u jednoj zemaljskoj instituciji. Stovise, oni koji propagiraju takav poredak su zapravo i najkorumpiraniji. Samo Bozje kraljevstvo donosi takav poredak na Zemlju i gle cuda, taj poredak je vec u nama. Kako cemo zivjeti, e to je vec do nas. Da li cemo zivjeti autenticno kao sto Bog od nas zahtjeva i trazi ili se podjariti sistemu koji robuje izvrnutim vrijednostima gdje jos ima gladnih, zednih, bolesnih i slabih jedinki cije zivote nitko ne vrednuje dok s druge strane od objesti ne znamo vise gdje bi spiskali novac i kako bi se vise trovali i odvlacili paznju od sadasnjeg trenutka i samih sebe.

Zemljotres uzrokuje bol i patnju coveku dakle zlo je pogledaj ovaj u turskoj kolko ih postrada ali.on nije uzrokovan direktnom ljudskom ukljucenoscu.Dakle ostaje zao bog ili nema biga.Odluci se.ili daj odgovor xasto bog ljubav ovo dopusta.
Pa stradalo zato što su Turci uglavnom zakidali pri gradnji na specifikaciji da bi ih izašlo jeftinije. Sa zgradama koje su izgrađene po propisu ništa nije bilo i niko nije stradao.

Tako da, ako ti padne crep sa kuće i ubije te, to nije kosmičko zlo već tvoj nemar.

Ако добро разумијем, ти негираш слободну вољу човјека, по томе би било да човјек једноставно ради по унапријед дефинисаном програму. Како да се развије у било ком погледу, ако му је све зацртано?

Ако добро разумијем, ти негираш слободну вољу човјека, по томе би било да човјек једноставно ради по унапријед дефинисаном програму. Како да се развије у било ком погледу, ако му је све зацртано?
naprotiv....pre rođenja dogovoriš bitne događaje i probleme sa kojima ćeš se suočiti...kad se rodiš u materjalnom svetu sve je do tebe kako ćeš reagovati na zadate teme... ja to poredim sa putovanjem vozom...stanice su date a ti odlučuješ o svojoj putanji..gde ćeš izaći iz jednog voza i ući u drugi je samo do tebe

naprotiv....pre rođenja dogovoriš bitne događaje i probleme sa kojima ćeš se suočiti...kad se rodiš u materjalnom svetu sve je do tebe kako ćeš reagovati na zadate teme... ja to poredim sa putovanjem vozom...stanice su date a ti odlučuješ o svojoj putanji..gde ćeš izaći iz jednog voza i ući u drugi je samo do tebe
Са ким договориш, мени то личи на неку верзију матрикса?

Са ким договориш, мени то личи на неку верзију матрикса?
da...ovaj materjalni svet jeste kao matriks samo što njime ne upravlja veštačka inteligencija suprotstavljena ljudima nego Božije sluge kojima je cilj da svaka duša dobije priliku da se razvija tačno u onim oblastima u kojima joj je razvoj potreban....

da...ovaj materjalni svet jeste kao matriks samo što njime ne upravlja veštačka inteligencija suprotstavljena ljudima nego Božije sluge kojima je cilj da svaka duša dobije priliku da se razvija tačno u onim oblastima u kojima joj je razvoj potreban....
Извини на иронији, али ова твоја визија духовног ме због нечег неодољиво асоцира на Дагласов "Аутостоперски водич кроз галаксију".
Ти си свео Бога на директора туристичке агенције, а друге духовне ентитете или ниже рангирана божанства на службенике који су ту само да воде евиденцију, примају захтјеве врше резервације за "трансцендентне туре". Људи прегледају каталог понуде за тренутну сезону, па се одлуче шта им је тренутно духовно најкорисније, надам се да бар не морају калкулисати због буџета. :mrgreen:

Imam ja goru verziju matriksa. Ne dogovaraš se nego te inercija vuče. Prosto
po programu. Jedini izlaz je oboženje ili probuđenje.
Тешко се ослободити кад те повуче матица, обично вуче наниже и углавном нема спаса осим да ти неко помогне.

Back