Prirodno zlo

Jel to znači da u Srbiji možemo da očekujemo Zlatno doba?
ne znam za srbiju, ali znam da kada je neko obozen i iskreno siri ljubav prema pojedincu, moze probuditi cak i emotivno ostecenog kako su neke dame imale obicaj da se identifikuju.

celina kao takva pojavom nekog dobra moze zaista da dozivi apoteozu bozanske srece. bas kao sto pojavim iskonskog zla moze da razrusi vekovima stvarane najvece ljudske vrline.

i da, zlo nije virtuela...zlo je itekako ljudskog oblika, od krvi i mesa a da se prepoznati lako samo ako umes da gledas. a fala bogu poslednju deceniju smo je se mnogi nagledali.

ne znam za srbiju, ali znam da kada je neko obozen i iskreno siri ljubav prema pojedincu, moze probuditi cak i emotivno ostecenog kako su neke dame imale obicaj da se identifikuju.

celina kao takva pojavom nekog dobra moze zaista da dozivi apoteozu bozanske srece. bas kao sto pojavim iskonskog zla moze da razrusi vekovima stvarane najvece ljudske vrline.

i da, zlo nije virtuela...zlo je itekako ljudskog oblika, od krvi i mesa a da se prepoznati lako samo ako umes da gledas. a fala bogu poslednju deceniju smo je se mnogi nagledali.
Od kolektivne histerije do kolektivne apatije. Iz tih tačaka gledišta se može
videti samo da je svet zastrašujuć i da ništa nije moguće promeniti.

Ni životinje nisu toliko usnule koliko čovek koji sebe smatra superiornim
bićem. One mogu da osete prirodne nepogode. Čovek je potpuno zaboravio
taj teo sebe i ne oseća više ništa.
Prirodne nepogode nisu zlo. Niti je zlo to što je čovek zaboravio sebe,
već je to samo zaborav. Ako odluči, može da se seti.

Svo zlo koje čovek čini posledica je sna. Ne postoji nikakvo iskonsko zlo
koje stoji naspram iskonskog dobra. Ne postoji ravnoteža između dobra
i zla, kao što ne postoji ravnoteža između svetlosti i mraka ili između
topline i hladnoće. Zlo je samo odsustvo dobrog. Mrak je odustvo svetla,
a hladnoća je odsustvo toplote. Što znači da i mrak i zlo i hladnoća imaju
svoju granicu, a svetlost, toplota i dobro nemaju ograničenje.

Ni životinje nisu toliko usnule koliko čovek koji sebe smatra superiornim
bićem. One mogu da osete prirodne nepogode. Čovek je potpuno zaboravio
taj teo sebe i ne oseća više ništa.
Prirodne nepogode nisu zlo. Niti je zlo to što je čovek zaboravio sebe,
već je to samo zaborav. Ako odluči, može da se seti.

Svo zlo koje čovek čini posledica je sna. Ne postoji nikakvo iskonsko zlo
koje stoji naspram iskonskog dobra. Ne postoji ravnoteža između dobra
i zla, kao što ne postoji ravnoteža između svetlosti i mraka ili između
topline i hladnoće. Zlo je samo odsustvo dobrog. Mrak je odustvo svetla,
a hladnoća je odsustvo toplote. Što znači da i mrak i zlo i hladnoća imaju
svoju granicu, a svetlost, toplota i dobro nemaju ograničenje.
Da bi poricala postojanje zla moras takodje i poricati valjanost dobra.Ako neke zle postupke ne osudis kao zle vlastita savest ti visi o koncu.

Ludo je verovati da ne pokazuje.
Dokaza za postojanje Boga imas kolko hoces cak su i naucnici dokazali postojanje Boga.
Takodje je dokazana njegova Pisana Rec.

Svako ko poznaje Boga veruje u Boga jer zna sta treba da se dogodi...
ono sto se i dogadja kulminacija zla pred njegovo unistenje.
Svako se sam uverava u postojanje Boga a ako nisi znao vecina ljudi veruje u Boga.
Mali je procenat onih koji ne veruje a ne veruju jer su ostali u neznanju
u nordijskim zemljama, koje su civilizacijski najnaprednije, ubrzanoi se osipa procenat vernika, u Finskoj skoro polovina stanovnistva su ateisti.
Procenat vernika je proporcionalan procentu analfabeta, sto je narod nepismeniji i manje svestan sebe i sveta oko sebe, to vise veruje u boga.

Kreni po svetu pa se uveri..........a mozes i kod nas. Najzaostaliji krajevi Balkana su ujedno i regioni gde je skoro 100 postotni procenat vernika dok se u velikim urbanim centrima, centrima univerziteta, visokog skolstva, naucnih ustanova i veliki procenat akademika i drugih visokoobrazovanih osoba, procenat vernika je minimalan.......uglavnom to su oni koji su iz provincije naselili metropole.

Da bi poricala postojanje zla moras takodje i poricati valjanost dobra.Ako neke zle postupke ne osudis kao zle vlastita savest ti visi o koncu.
Da bi nešto demantovala, moraš prvo da pročitaš šta sam napisala.
Nisam rekla da čovek ne čini zlo, a samim tim što ga čini ono i postoji.
Rekla sam da uzrok zla nije zlo nekakvo iskonsko, već je uzrok zla
san. Iz sna čovek može da se probudi.

Da bi nešto demantovala, moraš prvo da pročitaš šta sam napisala.
Nisam rekla da čovek ne čini zlo, a samim tim što ga čini ono i postoji.
Rekla sam da uzrok zla nije zlo nekakvo iskonsko, već je uzrok zla
san. Iz sna čovek može da se probudi.
uzrok svega što postoji je san...nego uzrok zla je san o odvojenosti čoveka od svega....ego..

Cunami zemljotresi susa su sve slucajevi prirodnog zla. U ovakvim dogadjajima nema morala.Mozes biti svetac na zemlji ali ako se nadjes u ovim situacijama gotov si.
Ako dobri bog ljubav postoji prirodno je da nema ovog zla.Ali zlo ovo postoji.Dakle sta da se zakljuci da li boga nema ili postoji bog ali bas da je dobar nije.

Bog zazuzet s ljiudima, nema vremena za ove prirodne nedaće.

ne treba je uzimati ni figurativno nego samo kao priču iz jevrejske mitologije
Nije samo iz njihove mitologije. Brojni narodi imaju sličnu priču. A što ta
priča tako dugo živi?

Zašto ne bih tu priču drugačije razumela, ako u tome ima nečeg korisnog?
Čemu će mi inače služiti?

Nije samo iz njihove mitologije. Brojni narodi imaju sličnu priču. A što ta
priča tako dugo živi?

Zašto ne bih tu priču drugačije razumela, ako u tome ima nečeg korisnog?
Čemu će mi inače služiti?
mitologija često nema skrivenu poruku...bitno je samo da je bila dobra priča u neko doba razvoja neke kulture...ova je služila da ljude utera u strah i poslušnost...

mitologija često nema skrivenu poruku...bitno je samo da je bila dobra priča u neko doba razvoja neke kulture...
Pa ćekaj sad. Ja sam shvatila skrivenu poruku i ti bi da mi to oduzmeš,
kakvim argumentom?
Možda neka priča nema skrivenu poruku, ova za mene ima. Što sad ja
to da odbacim?

Bila tu jedna tema o tumacenju postanka pravoslavnih otaca.Bukvalno tumaciti.Kad pise trava trava je u pitanju a ne nesto sesto.
to koliko su pravoslavni oci bili u pravu u shvatanju Isusa možemo da vidimo po broju sveštenika koji idu okolo i rade isto što i Isus i više nego on...

Jovan 14,12Zaista, zaista vam kažem: koji vjeruje mene, djela koja ja tvorim i on će tvoriti, i veća će od ovijeh tvoriti; jer ja idem k ocu svojemu;

Back