Pripreme za pravni faks

Pravosudni ili poslovni smer?

• pravosudni

• poslovni

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ja upisujem prava(u Novom Sadu) i pre mesec i pol dana sam krenula na pripreme kod neke profesorice iz srpskog a istoriju jos nisam ni krenula ali sam iz istorije imala uvek 5,stvarno je dobro znam,cak i pisem maturski na temu americkog gradjanskog rata...Najveci mi je problem sto nas profesori u skoli pritiskaju kao ludi za njihove sugave predmete....

Pa kod mene je nesto slicno.Uvek sam imao 5 iz istorije i ja pisem maturski,samo na temu cara Dusana.A srpski, svake godine sam isao na takmicenja i ove godine sam prosao na regionalno,22.aprila je.Gramatika mi je jako laka,video sam testove u Informatoru i skoro svako pitanje iz gramatike znam.Malo cu knjizevnost da poradim.Istoriju sam poceo da ucim od prve godine,pa sta uradim,uradim.....

ni ja jos nisam poceo da ucim. ucicu kad budem imao volje i kad stignem. video sam na sajtu fakulteta da ove godine primaju 700 na budzet i 900 samofinansirajucih. pise da je prijemni 28. i 29. juna i ja ne razumem zasto je prijemni 2 dana!?!?!

aleksandrica_k:
Ja nisam ni pocela da ucim, stvarno nemam vremena od ove skole, a jos maturski zavrsavam. Vec polako pocela frka da me hvata da li cu stici. Danas sam krenula da radim testove, imam 20-28 poena bez ucenja...
To je super rezultat bez ucenja. Ja sam uglavnom na taj fazon imao od 10-15. Mora da si dobra ucenica,ili sam ja los :)

Pozdrav za sve.Ja studiram prava u Novom Sadu.Vidim da ste svi u frci i ludilu oko upisa ali opustite se posto je na pravnom lako upisati a tesko zavrsiti.Za one koji planiraju da upisu u Novom Sadu samo da kazem bez frke jer se svake godine prijavi manji broj studenata tako da svi upisu.Jedino ko hoce na budzet neka se malo vise potrudi.Ljudi samo polako nece biti problema za upis ali posle........uf.......spremite se za strebanje.

Ako raspolazete solidnim znanjem iz srpskog i istorije za prijemni nece biti problema. Ja nisam isla na pripreme, ponavljala sam istoriju iz sve 4 godine i citala onu knjizicu za prijemni. Zelim Vam svima puno srece, ne brinite za prijemni, skupljajte snagu za ono sto sledi. Nikoga ne zelim da obeshrabrim, ali kad pomislim na te godine, mesece i dane strebanja, pa ispite...odmah dobijem neki mucan osecaj, ali hvala Bogu sve je to iza mene! Srecno!

Back