Pripreme za pravni faks

Pravosudni ili poslovni smer?

• pravosudni

• poslovni

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ja isto nisam pocela da se spremam jos...krenucu kada izadje informator (salterusa mi je rekla krajem marta). Najvise paznje cu da posvetim prvoj godini (iz istorije), a 4. god cu uglavnom znati. Cula sam da na pripremnoj nastavi ti bukvalno kazu - ovo ucite, ovo nemojte... Mislim da su prosle godine bile oko 8000 dinara...ne daju mi se te pare...ali ako je stvarno takvo olaksanje...bolje dati sada 8 nego kasnije 70 hiljada.

Ja sam cula da informator izlazi u martu i kostao je 1000 din...
Pripreme pocinju u maju i bile su 5500 a prijavljivanje za iste je krajem aprila...

Da li neko moze tacno da mi napise KOJA izdanja, kojih autora su potrebna, barem da nabavim knjige ako nista drugo....?

_maky_:
Ja sam cula da informator izlazi u martu i kostao je 1000 din...
Pripreme pocinju u maju i bile su 5500 a prijavljivanje za iste je krajem aprila...

Da li neko moze tacno da mi napise KOJA izdanja, kojih autora su potrebna, barem da nabavim knjige ako nista drugo....?
Prva i druga su iste i za prirodni i za društveni smer,a za treći i četvrti razred su knjge za društveni smer.

Будуће колеге, надам се...И ја сам одлучио права на Београдском. Овде сви говоре како је много велика конкуренција и да се тешко упада. Такође сам чуо и да је тежи српски од историје..што се конкретно мене тиче ја мислим да ће бити лакше историја... видећемо. другарица је набавила информатор од прошле године ту има тестова још из 98 године, ваљда. Спремају се гимназијске књиге, ја сам ишао у економску али на правном смеру тако да смо ми радили тај порграм, једини проблем је што има нових и старих књига, па онда једни кажу учити по старим а други по новим........Ја сам звао факс и рекли су да информатор излази априла..поздрав свима....

srpski na pripremama je ok-zena stvarno predaje sta treba-sta nam je radila prosle god.....utrnula sam od sedenja!.istorija je zezanje-ovo treba,ovo ne-fore i fazoni!iz prve god oko 13?,druge i trece 6/7,cetvrte 4/5.pitanja su ok,mada daju i one iz oblacica!a za knjizevnost su testovi majka-vrte se ista dela i likovi da sam odatle i naucila!a Bolonja nas je zeznula zesce,treba poloziti 8 ispita(9ako niste ucili latinski).ranije je 4bilo uslov pa je 1/3 prolazila! :shock: a mozete da zamislite 1000 ma nek bude 500ljudi kako se na svakih sat ipo gura da ponisti kartice za 10min! :lol: ludilo!Svim buducim kolegama mnooogo srece!uprkos svemu fax nam je zakon!!!!!drustvo pre svega a i sam faksic je...........fensi!nema sta

meni bolonja izgleda lakse. :-) ali ne znam videcemo! sve ima svoje lose i dobre strane! stari program je dobar za kampanjce, a bolonja je vise za ljude koji su satlno aktivni.hehhe.. mislim da je faks super ipak je to beogradski Pravni fakultet.. hehehh...sta ces bolje... poz ;-)

P.S. za kampanjce koji znaju kada je stvarno kraj i treba da se uci!

draguljche:
meni bolonja izgleda lakse. :-) ali ne znam videcemo! sve ima svoje lose i dobre strane! stari program je dobar za kampanjce, a bolonja je vise za ljude koji su satlno aktivni.hehhe.. mislim da je faks super ipak je to beogradski Pravni fakultet.. hehehh...sta ces bolje... poz ;-)

U potpunosti se slazem i sa tobom i nadam se da je stvarno tako.

Otac mi je juce isao u BG i svracao je na fax i trazio nesto za prijemni. Oni su mu dali pripreme od prosle godine, i rekli da pripreme za ovu godinu izlaze kasnije. U tim pripremama ima 50-ak primera testova, svaki po 60 pitanja (30 istorija, 30 srpski). Radio sam par testova i istorija mi se cini katastrofalno teska a srpski mi je ok. U proseku iz istorije pogodim 4-5 pitanja a iz srpskog bar 15.

iwan88:
U potpunosti se slazem i sa tobom i nadam se da je stvarno tako.

Otac mi je juce isao u BG i svracao je na fax i trazio nesto za prijemni. Oni su mu dali pripreme od prosle godine, i rekli da pripreme za ovu godinu izlaze kasnije. U tim pripremama ima 50-ak primera testova, svaki po 60 pitanja (30 istorija, 30 srpski). Radio sam par testova i istorija mi se cini katastrofalno teska a srpski mi je ok. U proseku iz istorije pogodim 4-5 pitanja a iz srpskog bar 15.
Takodje. Istorija mi deluje mnogo teza od srpskog. Srpski uopste nije tezak,ali nee stvari iz istorije koje sam video,ne secam se da sam ikada ucio

Ne znam stvarno. Meni istorija ide super...isao sam na takmicenje u II godini, pa sad u IV opet...videcu sta cu da napravim ....:-) ali srpski moram da bubam sve iznova. :-( kad sam radio test znao sam po nesto ali nije to to ;-) pozzz

P.S. ma bice sve ok...!

Ja sam izgleda totalna kontrast.Meni srpski ne bi trebao da predstavlja problem.Od petog razreda sam bio na takmicenjima,i svaki put sam dolazio do regionalnog.Jednom sam bio drugi na regionu.mislim da test na prijemnom ne moze da bude tezi od testa sa regionalnog takmicenja.Istoriju cu da bubam i to je to.Nadam se da cemo svi sa foruma na budzet,pa lepo da slavimo mi pocetkom jula.Svima zelim srecu,naravno i sebi...Veliki pozdrav

Back